• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Wortel Sap met Bleekselderij, Appel en Gember

19 januari 2014

Wortel Sap met Bleekselderij, Appel en Gember

Ik  kan me voorstellen dat jullie denken; wortel sap? Sinds wanneer maakt Saskia nou sap? Tja, ik moet toegeven dat ik doorgaans meer een smoothie-type ben. Ik vind het weggooien van al die waardevolle vezels uit groente en fruit toch ook wel zonde, en ben bang voor de suikerpiek die het fruit zonder de (vertragende) vezels kan veroorzaken.

Overigens heb ik toevalligerwijs wel een juicer in huis. Ik kocht ongeveer een half jaar geleden een zeer uitgebreide keukenmachine-set en hier zat een grote juicer bij. Ik heb dan ook weleens eerder een groente-sapje gemaakt. Hierin zat slechts een mix van groente, lekker suikerpiek-vrij dus(!), maar het kon me toch nog niet echt bekoren.

Goed, waarom dan nu toch wel een sapje? Ik denk dat het idee even uit nood geboren was. Ik deed de koelkast open en deze lag nog vol met groente. Idem voor de fruitschaal. Dit terwijl ik morgen voor een paar dagen van huis zou vertrekken voor mijn werk. En ook Rick was niet thuis, om onze voorraad op te eten. Ik kon toch niet al die weldaad laten verpieteren?

Ach, en zo is het plan ontstaan om dan toch maar weer eens die juicer uit de kast te halen, en een sapje te maken met de ingrediënten omhanden. Ik ben me er dan ook van bewust dat het mogelijk niet echt een nieuw en/of spannend recept is… Maar omdat het me goed smaakte, wilde ik jullie het recept niet onthouden!

Oh, en wat betreft die suikerpiek… Ik heb er voor de zekerheid wat rauwe nootjes na gegeten, om hem enigszins te vertragen. Het was me toch een lekker zoet sapje! En jij? Ben je meer een smoothie of een sapjes liefhebber?

Sap van Wortel, Bleekselderij, Appel en Gember (Juice, Slowjuice)

Wortel Sap met Bleekselderij, Appel en Gember

voor ongeveer 550 ml sap

  • 3 grote stengels bleekselderij
  • 2 grote winter wortels
  • 2 of 3 kleine biologische appeltjes (afhankelijk van hoe zoet je het sap wilt, zonder klokhuis)
  • klein stukje verse gember, geschild

Was de groenten en appels goed, en haal alles door de juicer. Even goed roeren en meteen opdrinken!

Update 2017: Inmiddels heb ik deze slowjuicer in huis én maak ik wel vaker juices. Bekijk hier alle recepten.

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Sapje van Bietjes, Wortel en Appel (Miracle Juice!)Sapje van Bietjes, Wortel en Appel (Miracle Juice!) Groen sapje met witte druivenGroen sapje met witte druiven en romaine sla Perfect Peren Detox SapjePerfect Groen Peren Detox Sapje Frisse Ananas, Gember en Sla JuiceFrisse Ananas, Gember en Sla Juice

Categorie: Suikervrij drinken, Vegan Tags: appel, bleekselderij, gember, juice, recepten, sap, slowjuice, slowjuicer, vegan, wortelen, wortelsap wortel sap

Vorig bericht: « Havermout Repen met Banaan, Noten & Zaden
Volgend bericht: Spelt Pasta met Kip, Rucola en Zelfgemaakte Pesto »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Didi zegt

    19 januari 2014 om 10:38 am

    Hee Sas, herkenbaar, die berg groente en fruit 😉 Ik vries m’n sapjes en smoothies altijd in in glazen potjes (het deksel pas opdraaien als ze bevroren zijn). Dan ben je van de berg af en heb je een hele week verse smoothies. X

    • Saskia zegt

      19 januari 2014 om 2:59 pm

      Ha Didi, slim bedacht! 😉

  2. Lia zegt

    7 april 2014 om 3:19 pm

    Wortels maak ik altijd sap van, via de slowjuicer. 2 – 3 Kg bio wortels van de aanbieding, en in porties invriezen. Te gebruiken bij groene smoothies. In dit geval: De bleekselderij en appeltjes in de blender, dan het nog half bevroren wortelsap erbij. Gember stop ik even in de knoflookpers en het sap in de blender. Water erbij en blender laten draaien! Dan minder last van suikerpiek omdat de vezels van de appel en bleekselderij er wel in zitten, alleen van de wortels niet. Goed dat je helemaal geen suiker meer gebruikt / wilt gebruiken. Zover ben ik nog lang niet, maar ik doe mijn best en sinds ik groene smoothies neem (1,25 ltr) heb ik minder behoefte aan zoetigheid / snaaien.
    Ik ga je andere recepten ook gebruiken!
    Bedankt

  3. Ria de la haye zegt

    31 oktober 2017 om 5:25 pm

    Ik wil een sap maken van worstel, appel en selderij. Maar mijn dochter is allergisch voor selderij, ligt dat aan de selderij, kan bleekselderij ook? Ik zag dit ultiem recept als detonatie op internet.

    • Saskia zegt

      1 november 2017 om 1:02 pm

      Dat zou ik zo snel niet weten, Ria. Het is wel familie van elkaar. Ik zou het dus even navragen bij een specialist/diëtist. Je kunt de bleekselderij in dit recept ook vervangen door bietjes. Dat is ook erg lekker! 😉

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact