• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Mijn Italiaanse liefde & Bruschetta: tomatensalade op toast!

14 februari 2017

Mijn Italiaanse liefde & Bruschetta: tomatensalade op toast!

Sommige dingen zijn zó simpel, maar oh, zo lekker! En ik moet toegeven dat dat toch wel vaak dingen uit de Italiaanse keuken zijn. Hoe kan het ook anders? Dit passievolle volk kookt graag met eerlijke producten en tovert altijd weer lekker veel kleur op tafel. Ik hou er wel van! Deze bruschetta (spreek uit als “bruus-ketta”), is een perfect voorbeeld. Ik maak het al jaren als lunch, borrelhapje of bij een soepje. Deze Italiaanse tomatensalade is smaakvol, simpel en erg gezond! En waar ik deze leerde bereiden? In het land van de liefde natuurlijk!

Hoe mijn passie voor Italië is ontstaan? Nou…. *ahum*… met een échte Italiaanse liefde natuurlijk. Op mijn 16de verloor ik mijn hart aan een Italiaan, en op mijn 18de volgde ik dat hart. Ik verhuisde na de middelbare school naar Italië om mijn geluk te vinden. Ik woonde er een prachtig lang jaar. In het grote Turijn en een klein dorpje aan zee, genaamd Albenga. Ik maakte zo ontzettend veel mee, en genoot met volle teugen van alles wat het land te bieden had. Mijn toenmalige schoonmoeder zette me aan het werk in de keuken, en we aten met vrienden en familie aan lange tafels in zonnige tuinen. Juist ja, precies zoals je je dat bij Italië voorstelt. Wat kon ik daar van genieten! Die eetcultuur. Toch besloot ik na dat jaar weer terug naar Nederland te keren. Ik was nog jong, en wilde iets bereiken in mijn leven. Laten we stellen dat ik verliefd werd op het land, maar dat de liefde met de man helaas geen stand hield.

In Nederland teruggekeerd startte ik mijn studie aan de Universiteit van Utrecht. Een verstandige beslissing! Inmiddels heb ik een fijne Hollandse man aan de haak geslagen (want die zijn ook heel leuk!) en ben ik gelukkiger dan ooit. Maar dat land? Dat mis ik nog elke dag! Vandaar dat ik vandaag een klein beetje Italië serveer op mijn toast.

Fijne Valentijnsdag, allemaal…

Getoast Tijgernotenbrood met Tomatensalade, Bruschetta

Bruschetta: perfecte tomatensalade op toast

omdat het een Italiaans recept is, maak je het uit de losse pols. Vandaar dat dit receptje geen exacte ingrediëntenlijst heeft! Wat je nodig hebt?

  • lekkere tomaatjes of romaatjes, snoeptomaatjes
  • een teentje knoflook, of meer naar wens
  • olijfolie extra vergine
  • himalaya zout en versgemalen peper
  • een handje verse basilicum
  • oud brood (ik gebruikte een restje zelfgebakken tijgernotenbrood)

Snijd de tomaatjes fijn en meng deze met een scheur goede olijfolie, een uitgeperst teentje knoflook, Himalaya zout, peper en fijngehakte verse basilicum. Schep het geheel goed door en zet het even (minimaal een uurtje) opzij. Je kunt het mengsel ook direct nuttigen, maar dit maakt dat de smaken veel beter uitkomen.

Snijd dan het oude brood in dunne plakjes en toast dit in een broodrooster of onder een voorverwarmde grill. Giet de tomatensalade af, zodat al het overtollige water en olijfolie het geheel niet te vochtig maakt. Serveer de toast dan met een flinke hoeveelheid van de tomatensalade. Je kunt de bruschetta eventueel nog garneren met wat extra blaadjes basilicum.

Geniet ervan!

Welk gerecht herinnert jou aan de liefde? Ik ben benieuwd!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Overheerlijke quinoa salade met trostomaten, munt & citroenOverheerlijke quinoa salade met JOYN tomaten, munt & citroen Superfood Lunch Salade van AvocadoSuperfood Lunch Salade van Avocado Avocado Salade met Wortel en KikkererwtenAvocado Salade met Wortel en Kikkererwten Spinazie Salade met Venkel & SinaasappelSpinazie Salade met Venkel & Sinaasappel

Categorie: Gezonde Salades, Suikervrij Lunchen, Vegan Tags: broodbeleg, bruschetta, gezond broodbeleg, himalya zout, knoflook, olijfolie, romaatjes, salade, suikervrij broodbeleg, tomaatjes, tomaten, vegan

Vorig bericht: « Witte Kool Smoothie met Kiwi & Banaan
Volgend bericht: Mueslibrood met Boekweitmeel & Rozijntjes »

Bestel jouw journal!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact