• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Cantaloupe Salade met Geitenkaas en Hazelnoten

26 augustus 2016

Cantaloupe Salade met Geitenkaas en Hazelnoten

Als ik in de zomer zin heb in iets fris en zoets, dan maak ik een salade met fruit. Een cantaloupe meloen is de perfecte hoofdrolspeler. In Italië bestelde ik vroeger maar al te graag de traditionele prosciutto e melone, rauwe ham en cantaloupe. Tegenwoordig eet ik wat minder vlees en combineer ik de oranje meloen in deze cantaloupe salade met zachte geitenkaas. Heaven! 

Het mooie aan dit soort lunchsalades is dat je ze binnen 10 minuten op tafel zet. Ik doe ook niet moeilijk met dressings. Een jarenoude Gran Moro balsamico-azijn is mijn favoriet. Deze is bijna stroperig. Maar alleen wat olijfolie en een snufje zout werkt ook, de cantaloupe is immers zoet genoeg. Voor wat extra voedingswaarde en een crunch strooi ik er nog wat gehakte hazelnoten en hennepzaadjes over. Nu alleen nog wat zonneschijn…. Dan sluit je je ogen, en waan je je met deze salade op een Italiaans terras in de zon.

Heb je de smaak te pakken en wil je meer zomerse salades met fruit eten? Bekijk dan eens deze spinazie-salade met aardbeien!

Cantaloupe Salade met Geitenkaas en Hazelnoten

Cantaloupe Salade met Geitenkaas en Hazelnoten

per persoon

  • 2 handjes rucola
  • 1/3 cantaloupe meloen
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • een handje hazelnoten
  • een eetlepel hennepzaad

optioneel:

  • een snufje zout
  • een scheutje extra vergine olijfolie
  • een scheutje balsamico-azijn

Snijd de cantoupe meloen in mooie schijven en hak de hazelnoten grof. Maak dan het bord op: Leg twee handen rucola in het bord en verdeel de cantaloupe eroverheen. Verbrokkel de geitenkaas en strooi deze over het bord. Strooi als laatste de hazelnoten en hennepzaadjes erover.

Maak af naar smaak, met wat zout, olijfolie en/of balsamico-azijn.

Wat is jouw favoriete recept met cantaloupe? En heb je deze cantaloupe salade al eens geprobeerd? Ik ben benieuwd wat je ervan vond! Deel je foto met #blijsuikervrij of tag mij @blijsuikervrij.nl.

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
5Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Geitenkaas Omelet SaladeGeitenkaas Omelet Salade Spinazie Salade met Peer, Walnoten & MoerbeienSpinazie Salade met Peer, Walnoten & Moerbeien Baby Spinazie Salade met Bosbessen en Hollandse KaasBaby Spinazie Salade met Bosbessen en Hollandse Kaas Lunch Salade met Spinazie, Groene Linzen & AvocadoLunch Salade met Spinazie, Groene Linzen & Avocado

Categorie: Gezonde Salades, Suikervrij Lunchen Tags: balsamico, cantaloupe, geitenkaas, glutenvrij, hazelnoten, hennepzaad, lunch salade, meloen, salade, suikervrij

Vorig bericht: « Felroze Smoothie Bowl
Volgend bericht: Green cleanser juice »

Bestel jouw journal!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact