Als ik in de zomer zin heb in iets fris en zoets, dan maak ik een salade met fruit. Een cantaloupe meloen is de perfecte hoofdrolspeler. In Italië bestelde ik vroeger maar al te graag de traditionele prosciutto e melone, rauwe ham en cantaloupe. Tegenwoordig eet ik wat minder vlees en combineer ik de oranje meloen in deze cantaloupe salade met zachte geitenkaas. Heaven!
Het mooie aan dit soort lunchsalades is dat je ze binnen 10 minuten op tafel zet. Ik doe ook niet moeilijk met dressings. Een jarenoude Gran Moro balsamico-azijn is mijn favoriet. Deze is bijna stroperig. Maar alleen wat olijfolie en een snufje zout werkt ook, de cantaloupe is immers zoet genoeg. Voor wat extra voedingswaarde en een crunch strooi ik er nog wat gehakte hazelnoten en hennepzaadjes over. Nu alleen nog wat zonneschijn…. Dan sluit je je ogen, en waan je je met deze salade op een Italiaans terras in de zon.
Heb je de smaak te pakken en wil je meer zomerse salades met fruit eten? Bekijk dan eens deze spinazie-salade met aardbeien!
Cantaloupe Salade met Geitenkaas en Hazelnoten
per persoon
- 2 handjes rucola
- 1/3 cantaloupe meloen
- 50 gram zachte geitenkaas
- een handje hazelnoten
- een eetlepel hennepzaad
optioneel:
- een snufje zout
- een scheutje extra vergine olijfolie
- een scheutje balsamico-azijn
Snijd de cantoupe meloen in mooie schijven en hak de hazelnoten grof. Maak dan het bord op: Leg twee handen rucola in het bord en verdeel de cantaloupe eroverheen. Verbrokkel de geitenkaas en strooi deze over het bord. Strooi als laatste de hazelnoten en hennepzaadjes erover.
Maak af naar smaak, met wat zout, olijfolie en/of balsamico-azijn.
Wat is jouw favoriete recept met cantaloupe? En heb je deze cantaloupe salade al eens geprobeerd? Ik ben benieuwd wat je ervan vond! Deel je foto met #blijsuikervrij of tag mij @blijsuikervrij.nl.