Eiersalades vind ik altijd zo lekker! Vooral door die romige en vettige substantie, die voornamelijk te danken is aan mayonaise. Maar heb jij weleens een eiersalade met avocado geprobeerd? Die is net zo lekker en smeuïg, maar een tikkeltje groener. Laat die gezonde omega’s maar komen met de lunch!
Ik had toevallig nog wat zelfgebakken sodabrood over en toastte een dikke plak. De eiersalade flanste ik gelukkig binnen 10 minuten in elkaar. Als ik trek heb, heb ik namelijk maar weinig geduld (misschien dat daarom de dat suikervrije pindakaas zo favoriet blijft?). Maar het idee om een gezonde eiersalade te maken zat inmiddels al in mijn hoofd. De avocado’s moesten toch ook op! Ik kookte even twee eitjes en knipte ondertussen vast wat verse bieslook uit de tuin. Wat een zomergevoel is dat: al die verse bossen in mijn kruidentuin.
Eerlijk is eerlijk. De eerste plak vloog naar binnen en ik kon het niet laten om even later naar binnen te rennen om nog een plak te halen! Let op: dit kan een mogelijke nieuwe verslaving worden!
Eiersalade met Avocado
voor 2 broodjes, maak gerust een dubbele portie!
- 2 eieren, gekookt
- 1/2 avocado, of 1 heel kleintje
- 1 theelepel olijfolie, extra vergine
- 1/2 theelepel suikervrije mosterd
- 1 theelepel citroensap
- versgemalen (himalaya) zout en peper
- een handje verse bieslook
Als de eieren gekookt zijn, prak de avocado samen met het eigeel tot een glad geheel. Roer dan de olijfolie, mosterd en het citroensap erdoor. Hak het eiwit in blokjes en schep dit door de eiersalade.
Breng hem dan verder op smaak met versgemalen (himalaya-) zout, peper en wat verse bieslook.
Lekker op een plakje zelfgebakken brood of cracker!
Wat is jouw favoriete avocado recept? Ik hoop dat deze eiersalade met avocado in ieder geval in de top 10 komt te staan! Meer van dit soort lekkere recepten vind je in mijn Eat Fresh! bundel.
Superlekker deze eiersalade….hier smult het hele gezin ervan!!
Yay! Mooi, Bianca! 🙂