• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Blog
  • Shop
  • Over mij
  • Contact
  • Gratis

Frisse Pompoensoep met Cannelini bonen

20 januari 2018 Leave a Comment

Frisse Pompoensoep met Cannelini bonen

Ik probeer al een aantal weken meer bonen te eten. Waarom ik dat doe, beschreef ik al eerder in dit artikel, over ‘eten voor je leven’! Gelukkig zijn bonen super veelzijdig. Je hoeft echt niet alleen maar aan de slag met chili’s of andere bonenschotels. Bonen kun je namelijk ook gebruiken om een risotto lekker smeuïg te maken, je gebruikt ze in je taart of koekjes, verwerkt ze in een stamppot of curry, of voegt ze voor wat extra vulling toe aan je soep. Zo voegde ik zelf kleine witte boontjes, genaamd cannelini bonen, toe aan deze frisse pompoensoep!

Frisse Pompoensoep met Cannelini bonen

Frisse Pompoensoep met Cannelini bonen

Bereidingstijd: 30 min.

Benodigdheden: soeppan, staafmixer.

voor 6-8 kommen soep

  • 2 el olijfolie
  • 1 rode ui , fijngehakt
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el komijnzaad
  • 1 tl kurkuma
  • stukje verse gember, ongeveer 2 cm
  • 700 g pompoen, geschild en in blokjes (ongeveer 1 flespompoen)
  • 300 g wortels, geschild en in blokjes
  • 1 liter kokend water
  • 1 el zoutarme bouillonpoeder (kies een goede suikervrije variant, of laat het weg. Ik gebruikte de bouillonpoeder van Rineke Dijkinga)
  • 1 tl Keltisch zeezout
  • 1,5 verse perssinaasappel, rasp en sap
  • 240 g cannelini bonen, uitgelekt
  • ter garnering: granaatappelpitjes, rasp van 1 limoen, een lepeltje (plantaardige) yoghurt
Instructies
  1. In een soeppan, verwarm de olijfolie, en voeg de rode ui toe. Pers de tenen knoflook uit boven de pan, en roer het geheel even om.
  2. Voeg de komijnzaad en kurkuma toe en laat even kort meebakken op laag vuur.
  3. Schil ondertussen de gember, en hak hem fijn. Voeg toe aan de pan.
  4. Voeg dan de pompoenblokjes en stukjes wortel toe.
  5. Giet 1 liter kokend water in de pan, samen met de bouillonpoeder (je kunt uiteraard ook 1 liter verse bouillon toevoegen) en 1 tl Keltisch zeezout.
  6. Rasp de schil van 1 sinaasappel, en voeg deze samen met het sap van 1,5 sinaasappel toe aan de pan.
  7. Breng het geheel aan de kook en laat het zo’n 10-15 minuten zachtjes doorkoken, totdat je met een vork makkelijk in de stukjes pompoen prikt.
  8. Voeg dan de bonen toe, en pureer het geheel glad met een staafmixer.
  9. Serveer met granaatappelpitjes, eventueel wat limoenrasp en een lepeltje yoghurt naar keuze.

Geniet van je kommetje frisse pompoensoep! Wil jij ook meer plant-power in je leven?

Liefs,

Saskia

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Romige Appel & Avocado Winterpeen SoepRomige Appel & Avocado Winterpeen Soep Pittige Soep met Pompoen en Zoete AardappelPittige Soep met Pompoen en Zoete Aardappel Snelle Tomaten Groentensoep - Passata di VerdureSnelle Tomaten Groentensoep – Passata di Verdure Gezonde Champignonsoep met Kokosmelk (vegan)Gezonde Champignonsoep met Kokosmelk (vegan)

Filed Under: Soepen, Suikervrij Lunchen Tagged With: bonen, bouillonpoeder, cannelini bonen, flespompoen, frisse soep, gember, granaatappel, Keltisch zeezout, knoflook, komijnzaad, kurkuma, limoen, plantaardig, pompoen, pompoensoep, recept, rineke dijkinga, rode ui, sinaasappel, snelle soep, soep, staafmixer, vegan, winter, wortel, yoghurt

Previous Post: « Rauwe Brownies met Walnoten & Chiazaad
Next Post: Makkelijke Mango Curry met Kip & Doperwtjes »

Reader Interactions

Stop jouw strijd met eten: download de gratis training en hoe je breekt met eetbuien, overeten en emotie eten! 

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, kookboekauteur en mindset coach. Ik help zelfbewuste vrouwen breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Lees verder

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Makkelijk zoeken

  • Baby & Peuter
  • Blog
    • Eetdagboeken & Voorbeeldmenu's
    • Reviews
    • Tips & Tricks
  • Brood & Crackers
  • Desserts
  • Feestinspiratie
  • Gezonde Salades
  • Hoofdgerechten
  • Soepen
  • Suikervrij drinken
  • Suikervrij Lunchen
  • Suikervrij Ontbijten
    • Gebakken Havermout
    • Pannenkoeken
  • Suikervrije Tussendoortjes
    • Bliss Balls
    • Cake & Bananenbrood
    • Koekjes
    • Muffins
    • Repen
  • Vegan

Copyright © 2019 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact
close

Download de gratis online training "Af van eetbuien & emotie eten"

x
Blij Suikervrij maakt gebruik van suikervrije cookies! vertel me meer.