Ik probeer al een aantal weken meer bonen te eten. Waarom ik dat doe, beschreef ik al eerder in dit artikel, over ‘eten voor je leven’! Gelukkig zijn bonen super veelzijdig. Je hoeft echt niet alleen maar aan de slag met chili’s of andere bonenschotels. Bonen kun je namelijk ook gebruiken om een risotto lekker smeuïg te maken, je gebruikt ze in je taart of koekjes, verwerkt ze in een stamppot of curry, of voegt ze voor wat extra vulling toe aan je soep. Zo voegde ik zelf kleine witte boontjes, genaamd cannelini bonen, toe aan deze frisse pompoensoep!
Frisse Pompoensoep met Cannelini bonen
Bereidingstijd: 30 min.
Benodigdheden: soeppan, staafmixer.
voor 6-8 kommen soep
- 2 el olijfolie
- 1 rode ui , fijngehakt
- 2 tenen knoflook
- 1 el komijnzaad
- 1 tl kurkuma
- stukje verse gember, ongeveer 2 cm
- 700 g pompoen, geschild en in blokjes (ongeveer 1 flespompoen)
- 300 g wortels, geschild en in blokjes
- 1 liter kokend water
- 1 el zoutarme bouillonpoeder (kies een goede suikervrije variant, of laat het weg. Ik gebruikte de bouillonpoeder van Rineke Dijkinga)
- 1 tl Keltisch zeezout
- 1,5 verse perssinaasappel, rasp en sap
- 240 g cannelini bonen, uitgelekt
- ter garnering: granaatappelpitjes, rasp van 1 limoen, een lepeltje (plantaardige) yoghurt
Instructies
- In een soeppan, verwarm de olijfolie, en voeg de rode ui toe. Pers de tenen knoflook uit boven de pan, en roer het geheel even om.
- Voeg de komijnzaad en kurkuma toe en laat even kort meebakken op laag vuur.
- Schil ondertussen de gember, en hak hem fijn. Voeg toe aan de pan.
- Voeg dan de pompoenblokjes en stukjes wortel toe.
- Giet 1 liter kokend water in de pan, samen met de bouillonpoeder (je kunt uiteraard ook 1 liter verse bouillon toevoegen) en 1 tl Keltisch zeezout.
- Rasp de schil van 1 sinaasappel, en voeg deze samen met het sap van 1,5 sinaasappel toe aan de pan.
- Breng het geheel aan de kook en laat het zo’n 10-15 minuten zachtjes doorkoken, totdat je met een vork makkelijk in de stukjes pompoen prikt.
- Voeg dan de bonen toe, en pureer het geheel glad met een staafmixer.
- Serveer met granaatappelpitjes, eventueel wat limoenrasp en een lepeltje yoghurt naar keuze.
Geniet van je kommetje frisse pompoensoep! Wil jij ook meer plant-power in je leven?
Liefs,
Saskia
Geef een reactie