Het is weer eens zo’n regenachtige dag. Een dag waarop je eigenlijk het liefst naar buiten zou willen, maar het weer roept “wegwezen!”. Een dag waarop de winter opeens herfst lijkt. Dé perfecte dag om binnen een gezonde lunch te bereiden. Na boekweit brood en muffins, werd het zeker eens tijd om het boekweitmeel weer in actie te zien. Gezond boekweitmeel, glutenvrij, rijk aan vezels, vitamines B1 en B6 en onder andere magnesium. En ik had zin in hartig. In een lekkere zelfgemaakte hummus. Ik besloot te gaan voor boekweit pannenkoeken! Dé perfecte combinatie.
Blijkbaar was ik vandaag afgeleid. Een goed moment om ook de brandmelders maar weer eens te testen. Yes! Zowel die in de keuken als in de hal doen het nog… En ik was wakker. De resterende boekweit pannenkoeken, of wraps, zo kun je ze ook noemen, liet ik gelukkig niet aanbranden. En hier het resultaat!
Hartige Boekweit Pannenkoeken
voor 4 pannenkoeken/wraps
- 100 gram boekweitmeel
- 200 ml water
- 1 teentje knoflook
- 1/2 theelepel komijn (of andere kruiden naar wens)
- flinke snuf (himalaya-) zout
- kokosolie, om in te bakken
Hak de knoflook fijn. Meng vervolgens alle ingrediënten in een ruime mengkom. Roer even goed door met een garde, tot alle klontjes weg zijn. Is het beslag te vloeibaar, voeg wat boekweitmeel toe, is het daarentegen net iets te stevig, voeg dat wat water toe.
Verwarm telkens een theelepeltje kokosolie in de koekenpan, en giet een grote (soep-)lepel van het beslag in de pan. Bak de pannenkoek aan de ene kant goudbruin voor je hem omdraait. Bak dan de andere kant goudbruin. Herhaal tot het beslag op is.
Ik serveerde de pannenkoeken met een overheerlijke Geroosterde Knoflook en Walnoten Hummus, morgen komt ook hiervoor het recept online. Combineer met een blaadje spinazie en wat gehakte walnoten voor een gezonde crunch.