Wat een prachtig plaatje, zo’n mooie roze pannenkoek op je bord. En hij is heerlijk, deze pannenkoek met bietjes. Ik belegde hem zelf met wat spinazie, feta en walnoten. Zeg maar yay!, voor wat extra groente op je bord! Een lekkere skinny zomer lunch, die er zeer feestelijk uit ziet. Of rol de pannenkoeken met beleg en al op. Je neemt deze pannenkoek met bietjes dan ook makkelijk mee als lunch voor onderweg! Naar je werk, een zomerse picknick….
Ik maakte hem dit keer met boekweitmeel, een zeer gezond glutenvrij meel, vol met voedingsstoffen. Boekweitmeel heeft echter ook een vrij uitgesproken smaak. Ik weet dus al zeker dat deze pannenkoek geen allemansvriend is (mijn man vind het helaas niks!). Kies dus vooral voor speltmeel, als je een neutralere smaak zoekt voor wat betreft de pannenkoek! Of vervang de boekweit door havermeel. Dan zullen ook de niet-boekweit-lovers smullen van dit plaatje!
Hartige Pannenkoek met Bietjes
voor 3 pannenkoeken
- 100 gram boekweitmeel
- 1 rauw of gekookt bietje
- 2 eieren
- 150 ml water
- een snufje Himalaya zout
- olijfolie, om in te bakken
Maak met een staafmixer of keukenmachine en beslagje van het boekweitmeel, de eieren, het water en het snufje zout. Schil dan het bietje en pureer deze er als laatste goed door. Laat het beslag even een half uurtje rusten, dan breken de pannenkoeken minder snel.
Bak vervolgens drie pannenkoeken van het beslag. Verwarm telkens een klein scheutje olijfolie in een koekenpan en giet een derde van het beslag erin. Je kunt de pannenkoek omdraaien zodra je belletjes ziet verschijnen bovenop. Beleg met je favoriete toppings en serveer op een bord of rol hem op tot wrap.
Ga jij deze mooie roze pannenkoek met bietjes ook bakken? Ik vind het leuk om al jullie mooie foto’s te zien! Gebruik dan #blijsuikervrij of tag mij @blijsuikervrij.nl!
Mmmm lijkt me heerlijk! Ik sla m snel op! Ben gek op bietjes 🙂
Gebruik je dan evenveel van het havermeel?
Hallo Marianne, ik zou ietsje meer gebruiken, ongeveer 110 gram!
Ik heb ze gemaakt afgelopen week. Door een stom toeval, ik zat weer eens te lang te kletsen, liet ik één pannekoek te lang in de pan op laag vuur, dat wel. Na ong. een kwartier was deze helemaal hard geworden. Toch maar even geproeft en ik kwam erachter dat, in stukken gebroken, deze pannekoek heerlijke “chips” was geworden. Gedipt in zure room met kruiden, mmmmm verrukkelijk!
Oh, wat grappig! Zo ontdekte je per toeval een nieuw recept! 🙂