• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Hartige Pannenkoek met Bietjes

12 augustus 2016

Hartige Pannenkoek met Bietjes

Wat een prachtig plaatje, zo’n mooie roze pannenkoek op je bord. En hij is heerlijk, deze pannenkoek met bietjes. Ik belegde hem zelf met wat spinazie, feta en walnoten. Zeg maar yay!, voor wat extra groente op je bord! Een lekkere skinny zomer lunch, die er zeer feestelijk uit ziet. Of rol de pannenkoeken met beleg en al op. Je neemt deze pannenkoek met bietjes dan ook makkelijk mee als lunch voor onderweg! Naar je werk, een zomerse picknick…. 

Ik maakte hem dit keer met boekweitmeel, een zeer gezond glutenvrij meel, vol met voedingsstoffen. Boekweitmeel heeft echter ook een vrij uitgesproken smaak. Ik weet dus al zeker dat deze pannenkoek geen allemansvriend is (mijn man vind het helaas niks!). Kies dus vooral voor speltmeel, als je een neutralere smaak zoekt voor wat betreft de pannenkoek! Of vervang de boekweit door havermeel. Dan zullen ook de niet-boekweit-lovers smullen van dit plaatje!

Hartige Pannenkoek met Bietjes

Hartige Pannenkoek met Bietjes

voor 3 pannenkoeken

  • 100 gram boekweitmeel
  • 1 rauw of gekookt bietje
  • 2 eieren
  • 150 ml water
  • een snufje Himalaya zout
  • olijfolie, om in te bakken

Maak met een staafmixer of keukenmachine en beslagje van het boekweitmeel, de eieren, het water en het snufje zout. Schil dan het bietje en pureer deze er als laatste goed door. Laat het beslag even een half uurtje rusten, dan breken de pannenkoeken minder snel.

Bak vervolgens drie pannenkoeken van het beslag. Verwarm telkens een klein scheutje olijfolie in een koekenpan en giet een derde van het beslag erin. Je kunt de pannenkoek omdraaien zodra je belletjes ziet verschijnen bovenop. Beleg met je favoriete toppings en serveer op een bord of rol hem op tot wrap.

Ga jij deze mooie roze pannenkoek met bietjes ook bakken? Ik vind het leuk om al jullie mooie foto’s te zien! Gebruik dan #blijsuikervrij of tag mij @blijsuikervrij.nl!

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
6Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Pannenkoek van roggemeel met geitenkaas & rucolaPannenkoek van roggemeel met geitenkaas & rucola Hartige Boekweit Pannenkoeken of WrapsHartige Boekweit Pannenkoeken of Wraps Hartige Courgette Pannenkoekjes met FetaHartige Courgette Pannenkoekjes met Feta Spinazie flensjes gevuld met lauwwarme tuinbonen saladeSpinazie flensjes gevuld met lauwwarme tuinbonen salade

Categorie: Pannenkoeken, Suikervrij Lunchen Tags: balsamico azijn, bietjes, boekweitmeel, eieren, feta, kokosolie, olijfolie, spinazie, walnoten

Vorig bericht: « Geitenkaas Omelet Salade
Volgend bericht: Gezonde restaurants in Bali »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. sabrina zegt

    18 augustus 2016 om 3:29 pm

    Mmmm lijkt me heerlijk! Ik sla m snel op! Ben gek op bietjes 🙂

  2. Marianne zegt

    19 augustus 2016 om 8:17 am

    Gebruik je dan evenveel van het havermeel?

    • Saskia zegt

      19 augustus 2016 om 9:05 am

      Hallo Marianne, ik zou ietsje meer gebruiken, ongeveer 110 gram!

  3. Marianne zegt

    28 augustus 2016 om 8:48 am

    Ik heb ze gemaakt afgelopen week. Door een stom toeval, ik zat weer eens te lang te kletsen, liet ik één pannekoek te lang in de pan op laag vuur, dat wel. Na ong. een kwartier was deze helemaal hard geworden. Toch maar even geproeft en ik kwam erachter dat, in stukken gebroken, deze pannekoek heerlijke “chips” was geworden. Gedipt in zure room met kruiden, mmmmm verrukkelijk!

    • Saskia zegt

      29 augustus 2016 om 10:47 am

      Oh, wat grappig! Zo ontdekte je per toeval een nieuw recept! 🙂

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact