• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Lunch bowl met Pompoen, Parelgort en Gewokte Spinazie

3 december 2017 Reageer

Lunch bowl met Pompoen, Parelgort en Gewokte Spinazie

Dit is een kom vol groenten: precies zoals een lunch er eigenlijk uit zou moeten zien als je het mij vraagt. We hebben niet altijd tijd om zo’n lunch voor te bereiden, en liever gezegd, misschien hebben we er niet altijd zin in. Maar ik merk telkens weer dat gezond koken voor jezelf zoveel oplevert. En hoe vaker je het doet, hoe meer het een gewoonte wordt. Doordeweeks zal je deze lunch bowl met pompoen misschien niet zo snel bereiden. Maar als je in het weekend gewoon wat extra maakt, weet je zeker dat hij op maandag wel voor je klaar staat.

Want het ouderwetse voorbereiden, wat tegenwoordig zo hip “meal preppen”  wordt genoemd is iets wat je gaat helpen om gezonder te eten. Trust me. Als je iets gezonds maakt en meeneemt, eet je het immers op. Als je niets bij je hebt, koop je waarschijnlijk in alle snelheid iets minder gezonds.

Deze kom zit vol echt eten: Pure onbewerkte granen, pompoen en bladgroen. Alles wat je lijf nodig heeft om een goede paar uur op vooruit te kunnen. Voor wat extra smaak en gezonde vetten en eiwitten voegde ik zelf nog wat edelgistvlokken en hennepzaadjes toe, maar die kun je uiteraard ook weglaten, of vervangen door wat nootjes, zaadjes of peulvruchten naar wens.

Lunch bowl met Pompoen, Parelgort en Gewokte Spinazie

Lunch bowl met Pompoen, Parelgort en Gewokte Spinazie

voor 2 personen

  • 100 g parelgort / gerst
  • 1 strookje wakame (zeewier, optioneel)
  • optionele toppings: 2 el hennepzaad, 2 tl edelgist

voor de pompoen

  • 400 g pompoenblokjes
  • 1/2 el olijfolie
  • 1/4 tl komijnzaad, gemalen
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl paprikapoeder, mild
  • een flinke snuf Keltisch zeezout

voor de gewokte spinazie

  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 100 g spinazie
  • 12 cherrytomaatjes
  • een snufje chiliflakes
  • versgemalen peper en Keltisch zeezout naar smaak

Instructies

  1. Verwarm ruim water in een steelpan, en voeg de parelgort en het strookje wakame toe. Laat zachtjes koken tot de parelgort gaar is, ongeveer 55 min. (kook eventueel extra parelgort, je kunt het ook invriezen voor een volgende keer)
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
  3. Meng na een kwartiertje de pompoen met de olijfolie, kurkuma, paprikapoeder, komijnzaad en Keltisch zeezout. Verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de pompoen gaar in de oven in ongeveer 30-35 min.
  4.  Maak als laatste de spinazie klaar. Verwarm hiervoor de olijfolie in een wokpan. Voeg een fijngehakt teentje knoflook toe. En voeg vervolgens de tomaatjes en spinazie toe. Bak even kort, tot de spinazie is geslonken en draai dan het vuur uit. Breng op smaak met peper en zout naar wens.
  5. Plaats de parelgort, pompoenblokjes en spinazie met tomaatjes in de kommetjes en strooi er naar wens wat edelgist en hennepzaad overheen.

Geniet van je voedzame lunch bowl!

Liefs,

Saskia

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Glutenvrije Quiche van KikkererwtenmeelGlutenvrije Quiche van Kikkererwtenmeel Mexicaanse Paprika, Zwarte Bonen & Avocado WrapMexicaanse Paprika, Zwarte Bonen & Avocado Wrap Kokos & Quinoa Koolsalade met Munt Tahin DressingKokos & Quinoa Koolsalade met Munt Tahin Dressing Spelt Spaghetti met Vegan PompoensausSpelt Spaghetti met Vegan Pompoensaus

Categorie: Hoofdgerechten, Suikervrij Lunchen, Vegan Tags: bowl, cherrytomaatjes, edelgist, hennepzaadjes, knoflook, kommetje, lunch, parelgort, plantaardig, pompoen, pompoenblokjes, spinazie, tomaat, tomaatjes, vegan, wakame, wholefoods

Vorig bericht: « Green juice met Bladselderij, Citroen & Peer
Volgend bericht: 10 x Lekkere & Gezonde Recepten met Pompoen »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact