• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Omelet met Spinazie & Geroerbakte Champignons

28 oktober 2016

Omelet met Spinazie & Geroerbakte Champignons

Een avondje alleen thuis, dat is soms best fijn! Maar dat betekent ook dat ik gezond moet koken voor één persoon, en daar heb ik niet altijd zoveel zin in. Het is toch anders om te kokkerellen als je al het eten vervolgens helemaal alleen op moet eten. Vinden jullie ook niet? Op zo’n avond kies ik er dan ook vaak voor om een simpel omeletje te bakken. Het liefst met veel groenten, zoals deze omelet met spinazie en geroerbakte kastanje champignonnetjes!

Een lekkere snelle en voedzame maaltijd, die je dus helemaal voor jezelf in elkaar kan draaien. Hij doet het ook goed als gezond broodvrij lunchgerecht, overigens. Het recept is koolhydraatarm en zit boordevol eiwitten: een erg goede aanvulling op een gezond eetpatroon. Afhankelijk van hoeveel trek je hebt, kies je de hoeveelheid eieren die je in de spinazie omelet gebruikt. Je zou er zelfs nog voor kunnen kiezen om hem alleen met de eiwitten te maken. Ik heb hem ook al eens gemaakt met boerenkool in plaats van spinazie, trouwens, en dan is hij ook erg lekker!

Overigens geloof ik voor een groot deel ook in zo natuurlijk mogelijk, en plant-based eetpatroon. Maar eieren, die kan ik echt niet missen in mijn voorraadkast! (Feta ook niet, trouwens, dat heb ik ook bijna altijd wel in huis…) Eieren passen volgens recent onderzoek prima in een gezond eetpatroon, ze zitten vol essentiële vitamines en mineralen die toch nog best lastig uit plantaardig eten te halen zijn!

Omelet met Spinazie & Geroerbakte Champignons

Omelet met Spinazie & Geroerbakte Champignons

per persoon, als hoofdgerecht

  • 3 eieren
  • een flinke hand spinazie
  • een handje geraspte geitenkaas
  • 10 kastanjechampignons
  • 1 eetlepel tamari (glutenvrije sojasaus)
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie

Maak de kastanje champignons, indien nodig, een beetje schoon met een zacht borsteltje. Snijd deze dan in plakjes. Verwarm een eetlepel olijfolie in een wok, en bak hierin de champignons gaar. Voeg ook een handje pijnboompitten toe.

Snijd ondertussen de spinazie in grove stukken en roer de eieren los in een kommetje. Doe de spinazie dan samen met een eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak de spinazie even kort aan, en giet dan het eimengsel eroverheen.

Blus de champignons af met een scheut tamari en roer naar smaak wat vers gehakte peterselie erdoor. Draai dan de omelet om en strooi naar smaak wat geitenkaas over de omelet. Laat deze kaas even kort smelten. Maak dan het bord op door de omelet te serveren met de geroerbakte champignons en pijnboompitjes. Breng de omelet op het bord eventueel verder op smaak met wat versgemalen Himalaya zout en peper.

En geniet van je gezonde avondmaal! 

Ga jij ook aan de slag met deze omelet met spinazie en geroerbakte champignons? Leuk! Deel jouw foto’s op social media met #blijsuikervrij. Voor meer maaltijdideeën, kijk vooral even hier.

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Spinazie flensjes gevuld met lauwwarme tuinbonen saladeSpinazie flensjes gevuld met lauwwarme tuinbonen salade Volkoren speltmeel quiche met boerenkool & artisjokkenVolkoren speltmeel quiche met boerenkool & artisjokken Winterse Rijst SaladeWinterse Rijst Salade Rozemarijn Kikkererwten Wraps met Zoete Aardappel SpreadRozemarijn Kikkererwten Wraps

Categorie: Hoofdgerechten, Suikervrij Lunchen Tags: eieren, geitenkaas, geroerbakte champignons, kastanje champignons, omelet met spinazie, pijnboompitten, spinazie, tamari, verse peterselie

Vorig bericht: « Snel gezonde falafel maken uit de oven
Volgend bericht: Suikervrije Cake van Appelmoes, Haver en Roggemeel »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Anne zegt

    28 oktober 2016 om 8:19 am

    Yum, ik zou wat vaker een omelet moeten maken. Zo lekker!

  2. M. zegt

    13 november 2016 om 4:05 pm

    Lekker, erg lekker zelfs! Ik had een stevige lunch nodig en daar is deze omelet perfect voor. Deze ga ik zeker vaker maken.

    • Saskia zegt

      14 november 2016 om 9:07 pm

      Mooi, leuk om te horen! 🙂

  3. Barbra zegt

    23 december 2016 om 8:06 pm

    Heerlijk en idd makkelijk als 1 persoons diner/lunch. Ik had nog wat gesneden spruitjes bij de champignons gebakken voor nog wat extra groente erbij. Ook erg lekker!! 🙂

  4. Jacqueline zegt

    11 april 2017 om 8:10 pm

    Heerlijk!!! Weer een super lekker recept.
    Blij Suikervrij is echt mijn favoriet!! Komt er nou een kookboek?

    • Saskia zegt

      1 maart 2018 om 2:56 pm

      Oh, foei, ik zie nu pas je reactie! Je hebt hem wel al ontdekt, hoop ik, mijn eerste kookboek? 😉

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact