• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Omelet met Zongedroogde Tomaatjes, Feta en Rucola

7 november 2016

Omelet met Zongedroogde Tomaatjes, Feta en Rucola. Makkelijk Lunchen zonder brood!

Er klinkt een sloom jazzmuziekje in de keuken en ik adem uit. Tijd om in alle rust te lunchen is soms ook wel lekker. Ik bak voor mezelf een eitje met alles erop en eraan en hij is overheerlijk. Soms kan lunchen zonder brood best eenvoudig zijn: een ei doet vaak dienst als perfecte invaller. Veel eiwitten, veel essentiële vitaminen en mineralen. En deze omelet met zongedroogde tomaatjes, feta én rucola moet je écht eens proeven!

Tijd om weer eens een simpel lunchrecept met jullie te delen, dus. Helemaal na het succes van de spinazie omelet met geroerbakte champignonnetjes. Ik adem in en klap de laptop open. Het omeletje met rucola eet ik op terwijl ik met een schuin oog naar de laptop kijk. Echt pauzeren, ik ben er niet altijd even goed in!

Overigens ben ik niet anti-brood, hoor! Ik krijg nog steeds wel eens de vraag of opmerking dat ik dan vast nooit brood meer eet. Ik eet eigenlijk nog best regelmatig brood. Alleen kies ik graag voor volkoren brood, zonder toegevoegde suiker. Of ik bak het lekker zelf. Een zelfgemaakt broodje of crackertje is ook erg lekker, en dan weet je precies wat erin gaat. Ik eet nooit twee broodmaaltijden per dag, omdat ik wel probeer te variëren in mijn eetpatroon. Dus, kom maar door met dit blije ei!

Omelet met Zongedroogde Tomaatjes, Feta en Rucola. Makkelijk Lunchen zonder brood!

Smaakvolle Omelet met Zongedroogde Tomaatjes, Feta en Rucola

  • 2 eieren
  • 30 gram feta
  • 1/2 bosuitje
  • 2 zongedroogde tomaten (uit olie)
  • een flinke hand rucola
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • Himalaya zout en versgemalen peper
  • olijfolie

Snijd de bosui en zongedroogde tomaatjes fijn. Verhit een eetlepel olijfolie in een kleine koekenpan en leg hierin de bosui en gedroogde tomaatjes. Klop de eieren los en schenk deze bij de uitjes en tomaatjes in de pan. Zet het vuur laag en verkruimel de feta over het ei en strooi de pijnboompitjes erover. Laat het ei dan even kort bakken tot het helemaal gaar is.

Hussel de rucola in een kommetje met wat extra vergine olijfolie en een klein beetje Himalaya zout en versgemalen peper.Schep dan de omelet met zongedroogde tomaatjes op een bord en plaat de rucola hier bovenop.

Eet smakelijk! Oh, en vergeet niet even rustig in en uit te ademen. Dat is essentieel.

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Eenvoudige Spelt Bulgur Salade met Feta, Granaatappel en KomkommerSpelt Bulgur met Feta, Granaatappel en Komkommer Quiche van Kastanjemeel met Pompoen en FetaQuiche van Kastanjemeel met Pompoen en Feta Hartige Courgette Pannenkoekjes met FetaHartige Courgette Pannenkoekjes met Feta Kerrie Kikkererwten Salade voor bij de BBQKerrie Kikkererwten Salade voor bij de BBQ

Categorie: Suikervrij Lunchen Tags: bosui, broodloze lunch, ei, feta, lente-ui, lunchen met ei, lunchen zonder brood, omelet, omelet met gedroogde tomaatjes, omelet met zongedroogde tomaatjes, pijnboompitjes, rucola, zongedroogde tomaat

Vorig bericht: « Roze Bon-bons met Bietjes, Kokos en Acai
Volgend bericht: Minestrone Soep met Kurkuma en Zilvervliesrijst »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Maud - Ukkiegeniet.nl zegt

    15 januari 2017 om 7:06 pm

    Jammiiee! Ik ben gek op een omelet met zongedroogde tomaatjes en feta. De volgende keer zal ik een beetje rucola toevoegen!

    • Saskia zegt

      15 januari 2017 om 8:31 pm

      Hahahaha, altijd goed, wat extra groen!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact