• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Pannenkoek van roggemeel met geitenkaas & rucola

26 maart 2018 1 Reactie

Pannenkoek van roggemeel met geitenkaas & rucola

Ben jij  nieuwsgierig wat er zoal op mijn lunchtafel verschijnt? Ik moet je vertellen dat dat echt per dag verschilt. Wat ik wel altijd probeer om te doen is alvast wat groenten te eten bij de lunch. Dat kan in de vorm van een soep, smoothie of salade, maar ook gewoon als beleg of bijgerecht. Zoals je ziet op dit bordje zit er niet alleen rucola verstopt in de pannenkoek, maar serveerde ik er nog wat extra’s bij! Deze pannenkoek van roggemeel belegde ik met geitenkaas, rucola en walnootjes. En dat is zeker een aanrader!

Echt een prima lunchpannenkoek! Stiekem maakte ik er na deze met geitenkaas nog eentje met een lekkere notenpasta. Deze zelfgemaakte notenpasta met kokos, misstaat namelijk ook niet op deze pannenkoek! Samen met wat plakjes fruit…. smullen geblazen!

Pannenkoek van roggemeel met geitenkaas & rucola

voor 2-3 pannenkoeken

  • 60 g roggemeel
  • 1 ei
  • 200 ml havermelk, ongezoet
  • snuf Keltisch zeezout
  • 1 el olijfolie of kokosolie
  • 60 g zachte geitenkaas
  • 2 handen rucola
  • 2 el walnoten, fijngehakt
  • optioneel, een klein lepeltje balsamico-azijn

Instructies

  1. Meng het roggemeel, met het ei, de havermelk en snuf zeezout tot een glad beslag.
  2. Laat het even 10 minuutjes rusten, dan is het straks makkelijker om de pannenkoeken om te draaien, zonder dat ze uit elkaar vallen.
  3. Verwarm dan de olie in een koekenpan en giet een deel van het beslag erin. Draai de pan rond om het beslag mooi te verdelen over de oppervlakte. (Met een kleine pan kun je ongeveer 3 pannenkoeken maken van dit beslag, gebruik je een grotere pan, dan zijn het er waarschijnlijk maar 2.)
  4. Bak de pannenkoeken op middel-laag vuur aan beide zijden goudbruin.
  5. Beleg de pannenkoek dan met de zachte geitenkaas, rucola en fijngehakte walnoten.
  6. Garneer naar wens met wat balsamico-azijn. Rol de pannenkoek op en genieten maar!

Deze pannenkoeken kun je overigens ook prima met fruit en/of ander zoet beleggen!

Liefs,

Saskia

PS. Hij is ook helemaal detoxproof!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Hartige Pannenkoek met BietjesHartige Pannenkoek met Bietjes Hartige Courgette Pannenkoekjes met FetaHartige Courgette Pannenkoekjes met Feta Spinazie flensjes gevuld met lauwwarme tuinbonen saladeSpinazie flensjes gevuld met lauwwarme tuinbonen salade Geitenkaas Omelet SaladeGeitenkaas Omelet Salade

Categorie: Pannenkoeken, Suikervrij Lunchen Tags: balsamico azijn, cherrytomaatjes, ei, eieren, geitenkaas, hartige pannenkoeken, havermel, Keltisch zeezout, lunch, pannenkoek, pannenkoeken, rogge, roggemeel, rucola, suikervrij lunchen, tomaatjes, volkoren granen, walnoten

Vorig bericht: « 4 redenen om probiotica te slikken + winactie!
Volgend bericht: Overheerlijke quinoa salade met JOYN tomaten, munt & citroen »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Lieke zegt

    5 januari 2020 om 12:08 pm

    Kan je deze pannenkoeken (zonder beleg) invriezen?

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact