• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Pittige Hummus met Rode Peper

26 november 2013

Pittige Hummus

Zelfgemaakte hummus blijft het lekkerst. En wij houden wel van hummus met een beetje pit! Deze pittige hummus is perfect om te serveren bij feestjes met lekkere crackers, maar ook heerlijk als “broodbeleg”. Als je luncht met kikkererwten heb je namelijk weinig last van een fluctuerende bloedsuikerspiegel. Omdat er veel vezels in de kikkererwten zitten verloopt je spijsvertering heel geleidelijk en zodoende ontstaan er minder hoge pieken en diepe dalen in de bloedsuikerwaarden. De polyfenolen uit kikkererwten schijnen namelijk de effectiviteit van insuline te verhogen.

Helemaal door kikkererwten uit blik te gebruiken is het zelf maken van hummus zo gepiept. Ik snap dat het gezonder is om te beginnen met ongekookte kikkererwten, maar daar heb ik niet altijd tijd voor. Vandaar dat ik in dit recept bewust voor blik kies. Je kunt ze tegenwoordig ook in een zak kopen! Dit recept is verder een kwestie van alle ingrediënten goed laten draaien in de keukenmachine en klaar! We raden wel aan om eerst de hete peper goed fijn te hakken… Dit, om te voorkomen dat je mond in brand staat als je een te groot stukje peper in de hummus aantreft. Maar dat… spreekt voor zich, lijkt mij!

Pittige Hummus

  • 1 blikje kikkererwten, uitgelekt (450 gr)
  • 4 eetlepels olijfolie (of meer naar smaak)
  • sap van een halve citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels tahin (sesampasta)
  • 1 kleine rode peper
  • snufje (himalaya-) zout

Hak de knoflook en peper fijn (om de hummus niet té heet te maken kun je ervoor kiezen de zaadlijsten te verwijderen). Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en maal tot een gladde pasta. Voeg naar smaak extra olijfolie toe om de smeuïgheid te bevorderen.

Lekker als dip voor gesneden groenten (bijv. wortel, bleekselderij) of als beleg voor toastjes, crackers en (spelt-)brood. Wil je zelf suikervrije crackers of simpel brood maken, kijk dan even hier voor wat inspiratie!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Hummus met Walnoten & Geroosterde KnoflookHummus met Walnoten & Geroosterde Knoflook Gezonde Pompoen Hummus met KomijnzaadGezonde Pompoen Hummus met Komijnzaad Simpele Spelt Tortilla's van Volkoren SpeltmeelSimpele Spelt Tortilla’s van Volkoren Speltmeel Avocado Salade met Wortel en KikkererwtenAvocado Salade met Wortel en Kikkererwten

Categorie: Brood & Crackers, Suikervrij Lunchen, Vegan Tags: citroen, kikkererwten, knoflook, olijfolie, pittige hummus, rode peper, tahin, vegan

Vorig bericht: « Simpele Lijnzaad & Amandelmeel Crackers
Volgend bericht: Gezonde Chocolademousse met Avocado »

Bestel jouw journal!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact