Ben je net als ik ook zo’n pizzafanaat maar wil je liever niet altijd zo’n koolhydraatrijke bodem nuttigen? Dan kun je ervoor kiezen om eens een bodem van amandelmeel te proberen. Lekker vol goede vetten! Maar heb jij weleens een pizza omelet gemaakt? Deze omelet beleg je gewoon als je favoriete pizza. Wat ik het fijne vind aan zo’n omelet, is dat hij goed vult én dat je hem kan beleggen met een lading van je favoriete groenten! Ideaal voor een koolhydraatarme lunch of licht avondmaal.
In Napels zullen ze je écht gek aankijken: dit is natuurlijk verre van the real deal! Maar voor iedereen die op de lijn probeert te letten, is een maaltijd met wat minder koolhydraten nuttigen een hele slimme zet. Een eiwitrijke lunch helpt om je voor langere tijd vol te voelen, én zorgt voor minder suikercravings later die middag. En de bereiding is easy peasy. Hieronder een voorbeeld recept, maar kies vooral voor die groenten waar jij blij van wordt (of maak de restjes uit de koelkast op, ook handig!).
Pizza Omelet
per persoon
- 2 grote of 3 kleine eieren
- 1/2 paprika
- 1/4 courgette
- een paar kastanje champignons
- een paar kleine trostomaatjes
- een flinke snuf oregano
- een snufje Himalaya zout
- een handje versgeraspte Pecorino (Italiaanse schapenkaas) of Parmezaanse kaas.
Verwarm een beetje olijfolie in de koekenpan en voeg de groenten toe. Bak deze, terwijl je ze regelmatig omschept, totdat ze beetgaar zijn. Klop ondertussen de eieren los.
Verdeel dan de groenten goed over de bodem van de pan, en giet de eieren over de groenten. Draai het vuur laag, en leg een deksel op de pan. Als de omelet bijna gaar is, verdeel dan de kaas eroverheen, en strooi er wat oregano of Italiaanse kruiden overheen.
Een lekkere slanke keuze in januari, deze pizza omelet! Ga jij ook aan de slag met dit recept? Dan ben ik uiteraard benieuwd of hij bij jou ook in de smaak valt, of welke lekkere creatie jij bedenkt!
Voor meer lekkere lunchrecepten, kijk vooral even hier.