Yes yes, de meiden van Chicks Love Food hebben het gewoon weer geflikt. Een ontzettend vrolijk en inspirerend kookboek schrijven. Deze quinoa quiche is een perfect voorbeeld van wat je in hun nieuwst kookboek kunt vinden: Een enorme dosis recepten die je makkelijk vooraf kunt bereiden, kunt invriezen en later op een drukke dag gewoon weer kunt oppiepen in de oven. Hun meal planning kookboek gaat precies daarover: eten vooraf voorbereiden en plannen wat je wanneer eet. Één van de essentiële tips om suikervrij te eten als je het mij vraagt. Vooraf plannen! Maar ben je gewoon benieuwd naar het recept voor deze prachtige quiche? Die krijg je uiteraard ook van me.
Want de quiche met een bodem van quinoa was toch wel het eerste waar mijn nieuwsgierigheid voor ontstond tijdens het bladeren door dit boek. Ik had al eerder ergens een recept met een quinoa bodem gezien, maar had hem nog nooit geprobeerd. En dat is best vreemd voor iemand die ook graag quiches met een zilvervliesrijstbodem maakt, en die quinoa toch standaard in de kast heeft staan! Ik maakte een iets grotere portie van de quiche, waardoor mijn quiche iets dikker is, dan die op de foto in het boek van Chicks Love Food. Toch zal ik het originele recept met jullie delen, dan kunnen jullie deze ook zelf testen. En zoals altijd, bevatten de recepten maximaal vijf ingrediënten. Weinig poespas, al ben je best wel een uurtje met de bereiding van deze quinoa quiche bezig… Gelukkig zit daar veel wachttijd bij!
Quinoa Quiche met Prei & Feta van CLF
- 125 gram quinoa
- 1 prei
- 5 eieren
- 200 gram Griekse yoghurt
- 100 gram feta
- zout, peper en olijfolie
- (zelf heb ik nog wat komijnpoeder toegevoegd)
Verwarm de oven voor op 160 graden. Kook dan de quinoa klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen de prei schoon en snijd deze in reepjes. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en voeg de prei toe. Bak deze in 15 minuten op laag vuur zacht. (Ik voegde hier wat komijnpoeder toe aan de prei).
Giet de quinoa af en laat deze 15 minuten afkoelen. Roer een ei door de quinoa, samen met een flinke snuf peper en zout. Bekleed een ronde ovenplaat of bakvorm met bakpapier en verdeel de quinoa hierover. Druk stevig aan met de bolle kant van een lepel tot maximaal een halve centimeter dikte. Zet de bodem in de oven en bak 15 minuten.
Klop ondertussen de overgebleven eieren los en meng door de yoghurt. Breng op smaak met een flinke snuf peper en zout. Haal de bodem uit de oven en verdeel het ei-yoghurtmengsel erover. Spreid hierover de prei uit en maak af met gebrokkelde feta en nog een snuf zwarte peper. Schuif weer in de oven en bak nog zo’n 25 minuten totdat de quiche goudbruin is.
Je kunt de quiche in de koelkast of vriezer bewaren. Je kunt hem weer opwarmen in de oven of hem gewoon koud eten als lunch. Ben je op zoek naar nog meer van dit soort recepten met weinig ingrediënten, die je lekker handig kan bewaren in de koelkast of vriezer? Dan kun je het nieuwe boek van Chicks Love Food hier bestellen.
Wat een heerlijke gerecht!!!!
Vandaag ook gemaakt, maar dan met 3 kleuren quinoa. Ik heb hem ook een beetje veranderd door er nog een uitgeperste knoflookje bij de prei te doen.
En ik heb de quinoa bodem een beetje meer pit gegeven door er chili kruiden erdoorheen te doen. 😀
Kan je de griekse yoghurt voor iets anders vervangen?
Vanwege lactose-allergie of een plantaardig dieet? Je zou kokosyoghurt of sojayoghurt kunnen proberen. Al heeft dat uiteraard wel wat effect op de smaak!