• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Rozemarijn Kikkererwten Wraps

27 maart 2015 Reageer

Rozemarijn Kikkererwten Wraps met Zoete Aardappel Spread

Zin om eens wat anders op tafel te zetten? Of krijg je eters die een suikervrij en/of glutenvrij dieet hebben? Deze mooie rozemarijn kikkererwten wraps zijn prachtig om te serveren en vrij simpel om te maken. Het beslag van de wraps bevat, je kunt het misschien al raden, voornamelijk kikkererwtenmeel. Een fijn ingrediënt dat erg veelzijdig is in zijn gebruik. Zo maakte ik er ook al eerder een quiche vol groenten mee!

Ik vond het recept voor deze kikkererwten wraps voor het eerst via de site Joanne Eats Well With Others. Zij maakte echter wel een erg ingewikkeld beslag voor de wraps. Dat kon een stuk eenvoudiger! En zo geschiedde de zoektocht naar een simpel, maar toch handzaam kikkererwtenmeel beslag. Voilà.

Lekker om te serveren met een zachte spread van geitenkaas en zoete aardappel. Of ga voor hummus. De keuze is aan jou. Ook was het erg geslaagd om ze te serveren met een frisse paprikasalade voor een knapperige bite. Een mooie tegenhanger voor de wraps met zachte vulling!

Rozemarijn Kikkererwten Wraps met Zoete Aardappel Spread

voor 2 personen

voor de kikkererwten wraps:

  •  1 cup, of één kopje van 240 ml gevuld met, kikkererwtenmeel
  • 1 cup, of één kopje van 240 ml gevuld met, water
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • 0,5 theelepel zout
  • een flinke eetlepel gehakte verse rozemarijn
  • een snufje komijn en cayenne

voor de vulling:

  • 1 grote, of twee kleine, zoete aardappels
  • 100 gram zachte geitenkaas

voor de paprika salade:

  • 2 paprika’s, kleur naar keuze, in stukje gesneden
  • 1 kleine rode ui, fijngehakt
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 scheutje balsamico azijn, naar smaak (kies een merk zonder toegevoegde suiker!)
  • zeezout of himalaya-zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak

Meng de ingrediënten voor de kikkererwten wraps in een ruime mengkom en laat het even 30 minuten staan, zodat het kikkererwtenmeel goed het water kan opnemen. Maak ondertussen de zoete aardappel spread door de zoete aardappel in blokjes te hakken, gaar te koken, en vervolgens fijn te stampen samen met de zachte geitenkaas. Maak de paprikasalade door alles in stukjes te snijden en op smaak te brengen met de olijfolie, balsamico en zout en peper.

Verwarm dan een scheutje olijfolie in een koekenpan en schep de eerste hoeveelheid kikkererwten beslag in de pan. Je kunt het beste van buiten naar binnen scheppen en de pan ronddraaien zodat er geen gaten in het beslag vallen. Bak het vervolgens als een pannenkoek, door halverwege even te keren en de crêpe licht goudbruin te bakken aan beide zijden.

Je kunt als het goed is 4 wraps maken met het beslag. Voor een diner kun je er twee per personen serveren, voor de lunch is één waarschijnlijk voldoende. Besmeer ze met de zoete aardappel spread en rol ze voorzichtig op. Serveer met de frisse paprika salade.

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Glutenvrije Quiche van KikkererwtenmeelGlutenvrije Quiche van Kikkererwtenmeel Zuurkooltaart met Zoete Aardappel On the GoZuurkooltaart met Zoete Aardappel On the Go Socca met Avocado, Komkommer & Pesto, Pannenkoek van KikkererwtenmeelSocca met Avocado, Komkommer & Pesto Kokos & Quinoa Koolsalade met Munt Tahin DressingKokos & Quinoa Koolsalade met Munt Tahin Dressing

Categorie: Hoofdgerechten, Suikervrij Lunchen Tags: balsamico, geitenkaas, kikkererwtenmeel, olijfolie, paprika, rode ui, rozemarijn, zoete aardappel

Vorig bericht: « Lauwwarme Quinoa Salade met Rode Bietjes
Volgend bericht: Perfect Groen Peren Detox Sapje »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact