Zin om eens wat anders op tafel te zetten? Of krijg je eters die een suikervrij en/of glutenvrij dieet hebben? Deze mooie rozemarijn kikkererwten wraps zijn prachtig om te serveren en vrij simpel om te maken. Het beslag van de wraps bevat, je kunt het misschien al raden, voornamelijk kikkererwtenmeel. Een fijn ingrediënt dat erg veelzijdig is in zijn gebruik. Zo maakte ik er ook al eerder een quiche vol groenten mee!
Ik vond het recept voor deze kikkererwten wraps voor het eerst via de site Joanne Eats Well With Others. Zij maakte echter wel een erg ingewikkeld beslag voor de wraps. Dat kon een stuk eenvoudiger! En zo geschiedde de zoektocht naar een simpel, maar toch handzaam kikkererwtenmeel beslag. Voilà.
Lekker om te serveren met een zachte spread van geitenkaas en zoete aardappel. Of ga voor hummus. De keuze is aan jou. Ook was het erg geslaagd om ze te serveren met een frisse paprikasalade voor een knapperige bite. Een mooie tegenhanger voor de wraps met zachte vulling!
Rozemarijn Kikkererwten Wraps met Zoete Aardappel Spread
voor 2 personen
voor de kikkererwten wraps:
- 1 cup, of één kopje van 240 ml gevuld met, kikkererwtenmeel
- 1 cup, of één kopje van 240 ml gevuld met, water
- 1,5 eetlepel olijfolie
- 0,5 theelepel zout
- een flinke eetlepel gehakte verse rozemarijn
- een snufje komijn en cayenne
voor de vulling:
- 1 grote, of twee kleine, zoete aardappels
- 100 gram zachte geitenkaas
voor de paprika salade:
- 2 paprika’s, kleur naar keuze, in stukje gesneden
- 1 kleine rode ui, fijngehakt
- 1 scheutje olijfolie
- 1 scheutje balsamico azijn, naar smaak (kies een merk zonder toegevoegde suiker!)
- zeezout of himalaya-zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
Meng de ingrediënten voor de kikkererwten wraps in een ruime mengkom en laat het even 30 minuten staan, zodat het kikkererwtenmeel goed het water kan opnemen. Maak ondertussen de zoete aardappel spread door de zoete aardappel in blokjes te hakken, gaar te koken, en vervolgens fijn te stampen samen met de zachte geitenkaas. Maak de paprikasalade door alles in stukjes te snijden en op smaak te brengen met de olijfolie, balsamico en zout en peper.
Verwarm dan een scheutje olijfolie in een koekenpan en schep de eerste hoeveelheid kikkererwten beslag in de pan. Je kunt het beste van buiten naar binnen scheppen en de pan ronddraaien zodat er geen gaten in het beslag vallen. Bak het vervolgens als een pannenkoek, door halverwege even te keren en de crêpe licht goudbruin te bakken aan beide zijden.
Je kunt als het goed is 4 wraps maken met het beslag. Voor een diner kun je er twee per personen serveren, voor de lunch is één waarschijnlijk voldoende. Besmeer ze met de zoete aardappel spread en rol ze voorzichtig op. Serveer met de frisse paprika salade.
Geef een antwoord