Een kijkje op mijn bord? Dat krijg je hier met regelmaat! 🙂 Soms denk ik dat een gerechtje misschien geen toegevoegde waarde heeft om uit te werken… want, hebben jullie er wel echt iets aan? Ik besloot dat deze lunch toch wel erg lekker was! Het is ook een mooi voorbeeld van hoe simpel het ook kan zijn, gezond eten. Ik maakte deze lunch toevalligerwijs twee dagen op een rij, en de tweede dag maakte ik speciaal voor jullie eerst een foto! Een heerlijke salade met spinazie, groene linzen & avocado! En qua dressing, kun je kiezen uit twee opties…
Als ik ga voor snel, is het niets meer dan een scheutje extra vergine olijfolie en een lepeltje goede balsamico azijn. Maar nog vaker maak ik de appel vinaigrette; een mix van olijfolie, mosterd, appel azijn en eventueel wat peper en Keltisch zeezout. Helemaal, omdat die appel azijn zo ontzettend gezond is. Het is goed voor je darmen, je bloedsuikerspiegel, je bloeddruk, en het helpt ontgiften. Hier lees je bijvoorbeeld meer over de voordelen van appel azijn.
Lunch Salade met Spinazie, Groene Linzen & Avocado
per persoon
- 2 handen verse baby spinazie
- 50 gram voorgekookte (groene) linzen, of meer naar wens
- 1/4 komkommer
- 1/2 avocado
- 1 el zonnebloempitten
- 20 g zachte geitenkaas, optioneel
- 1 el olijfolie
- 1 tl mosterd
- 1/2 el appel azijn (natuurtroebel)
- snufje Keltisch zeezout en zwarte peper, naar wens
Instructies
- Was de spinazie en spoel de linzen goed af.
- Hak de komkommer in blokjes en snij de avocado in reepjes.
- Meng de spinazie, linzen, komkommer en avocado in een bord.
- Strooi er naar wens zonnebloempitten en wat zachte geitenkaas over.
- Maak een dressing van de overige ingrediënten, en serveer de salade met de dressing.
Zo simpel kan het zijn! En het kost niet veel meer tijd dan het smeren van een stapel boterhammen. 😉
Benieuwd naar mijn pleidooi voor echt eten? Je leest hem hier.
Liefs,
Saskia
Geef een reactie