Dit is een simpel en snel ontbijtje of lunchrecept vol goede vetten. Het lijkt misschien maar een klein bordje vol, maar het zit vol met voedingsstoffen. Ik garandeer je dat je er zo een paar uur op vooruit kunt! Ik eet deze avocado gevuld met roerei zelf graag als makkelijke lunch, maar je zou de combinatie ook prima op de vroege ochtend kunnen nuttigen, mocht je van hartige ontbijtje houden. 🙂
Ik weet dat ik de laatste maanden ook steeds meer plantaardig ben gaan koken, maar er is toch 1 ingrediënt wat ik denk ik niet zomaar zal opgeven: Ei. (Nee, zelfs niet na het fibronil-schandaal begin augustus). Eitjes zitten vol vitamine D en B12, maar zijn daarnaast zó handig om lekkere bananenbroodjes en pannenkoekjes mee te bakken. Dat betekent overigens écht niet dat we er doosjes van leeg eten per week, maar ik vind het met mate nog steeds wel een goede toevoeging in een gezond voedingspatroon.
Mijn liefde voor avocado’s, die is niet nieuw. Hier vindt je bijvoorbeeld 10 overheerlijke hartige én zoete recepten met deze perfecte vrucht.
Avocado gevuld met roerei
per persoon
- 1 ei
- 2 tl amandelmelk (of andere melk)
- 1 tl olijfolie
- 1 kleine avocado of 1/2 (grote) avocado
- snufje Keltisch zeezout (eventueel met zeewier)
- snufje chiliflakes
Instructies
- Klop in een kommetje het ei los met de melk.
- Verwarm de olie in een koekenpan en voeg het ei-mengsel toe. Blijf continu roeren in de pan tot het ei gestold is.
- Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit.
- Vul de avocado met het roerei en garneer met Keltisch zeezout en chiliflakes.
Ik vindt dit receptje het lekkerst als het roerei nog warm is. Dus dek van tevoren alvast de tafel… dan kun je meteen aanschuiven! 😉
Liefs,
Saskia
Oeeeh, dit klinkt heerlijk! Veel beter dan dat spiegeleitje in een avocado bakken in de oven. Warme avocado zou verboden moeten zijn, haha!