• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Snelle Tomaten Groentensoep – Passata di Verdure

2 januari 2014

Snelle Tomaten Groentensoep - Passata di Verdure

In de winter is een lekker warm lunchsoepje verrukkelijk. Vaak is er in het weekend wat extra tijd om te kokkerellen, en dan is het maken van een snel soepje de perfecte manier om wat meer groenten binnen te krijgen. In Italië noemen ze dit ook wel een “passata di verdure“. Wat daar betekent: Pak alle groenten uit je groentenla, snij ze fijn, stop ze in een pan en blenden maar. En in een handomdraai staat daar een gladde tomaten groentensoep. Zeg maar daaaaag, cup-a-soup!

Ik hou van tomaten en tomaten worden alleen nog maar gezonder als je ze verwarmt. Tomaten zijn sowieso al vitamine-bommen (o.a. C, A, B1, B2, B6, kalium, fosfor en magnesium), hebben een alkaliserende/ontzurende werking, en ze zitten vol lycopeen. Dit is een anti-oxidant dat onze lichaamscellen beschermt tegen stikstofdioxiden uit bijvoorbeeld sigarettenrook en uitlaatgassen. Lycopeen wordt beter door ons lichaam opgenomen als het verwarmd word, dus soep maken van verse tomaten is net iets beter dan de tomaten rauw eten.

Uiteraard is deze tomaten groenten soep ook lekker bij het diner, bijvoorbeeld als gezond voorgerecht. Voor de variatie, probeer de soep vooral ook eens met andere groente. Het kan bijna niet mis gaan!

Snelle Tomaten Groentensoep - Passata di Verdure

Snelle Tomaten Groentensoep

voor 2-3 personen

  • 5 trostomaten
  • 1,5 stengel bleekselderij
  • 120 gram wortel
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 rode peper
  • flinke snuf zout en peper
  • eventueel: paar druppels olijfolie

Hak de ui en knoflook fijn. Verwarm de kokosolie in de soeppan en voeg vervolgens de ui en knoflook toe. Hak ondertussen de groenten grof en voeg deze ook aan de pan toe. Laat het geheel 2 minuten bakken in de pan. Voeg dan 400 ml water toe aan de soeppan en breng aan de kook. Laat zo’n 10 minuten koken. Voeg ruim versgemalen peper en zout toe. (omdat er geen bouillonblokje in gaat, wees niet te zuinig). Hak de rode peper fijn en voeg ook deze toe aan de pan.

Blend de soep glad met een staafmixer of blender. Voor het serveren kun je aan het bord soep naar smaak nog een paar druppels olijfolie toevoegen.

Hier vind je meer lekkere soepen en hoofdgerechten!

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Pittige Soep met Pompoen en Zoete AardappelPittige Soep met Pompoen en Zoete Aardappel Tomaten Kokos Kikkererwten SoepTomaten Kokos Kikkererwten Soep Lekkere Snelle Italiaanse-stijl Gazpacho uit de BlenderLekkere Snelle Italiaanse-stijl Gazpacho uit de Blender Broccoli & Spinazie Detox SoepZuiverende Broccoli & Spinazie Detox Soep

Categorie: Soepen, Suikervrij Lunchen, Vegan Tags: bleekselderij, groentensoep, knoflook, kokosolie, olijfolie, rode peper, rode ui, tomaten, tomaten groentensoep, vegan, wortelen

Vorig bericht: « Waarmee kan ik ei vervangen in een recept?
Volgend bericht: Havermout Muffins met Appel en Kaneel »

Lees Interacties

Beluister de Blij Dieetvrij podcast

Trackbacks

  1. Tomaten Groentensoep – RememberDish schreef:
    16 april 2016 om 10:59 am

    […] Via http://blijsuikervrij.nl/lunch/snelle-tomaten-groenten-soep-passata-di-verdure/ […]

Primaire Sidebar

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Download de gratis masterclass

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2021 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact
Blij Suikervrij maakt gebruik van suikervrije cookies! vertel me meer.