• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Socca met Avocado, Komkommer & Pesto

2 januari 2017

Socca met Avocado, Komkommer & Pesto, Pannenkoek van Kikkererwtenmeel

Hallo 2017! Ben jij dit jaar een beetje goed begonnen? Ik wel hoor. Ik heb nog even vakantie en kijk heel erg uit naar alle lekkere gerechten die nog op mijn to-do lijst staan. Deze socca’s stonden daar al een lange tijd op. Lunchen met een socca, een flinke pannenkoek van kikkererwtenmeel, is een fijn glutenvrij en broodloos feestje. Maar ook als avondmaaltijd zijn ze heerlijk. Je bakt deze (hartige) pannekoek in een handomdraai, en hij is lekker met allerlei beleg. Ik maakte recentelijk deze mooie groene socca met avocado, komkommer en pesto. 

Lekker met wat eetlepels hütenkäse, voor de niet-vegans onder ons… Al is de socca vanwege de kikkererwten natuurlijk al rijk aan eiwit! Lekker hoor, zo’n vergebakken lunchrecept, maar ik snap ook dat je niet iedere dag thuis bent om zo’n voedzame lunch te bereiden tijdens het middaguur. Wees niet bang, ik probeer mijn lijst met gezonde lunchrecepten, en de lijst met salades, iedere maand weer aan te vullen met goede opties die ook mee te brengen zijn naar je werk!

Dit recept mag je bewaren voor het weekend, als je de socca meteen na het bakken kunt oppeuzelen én je tijd hebt om hem met je partner en of kinderen te versieren!

Socca met Avocado, Komkommer & Pesto, Pannenkoek van Kikkererwtenmeel

Socca met Avocado, Komkommer & Pesto

voor 3 socca’s

  • 125 gram kikkererwtenmeel
  • 250 ml water
  • een flinke snuf (Himalaya) zout
  • 1 eetlepel olijfolie

beleg, hoeveelheid per persoon:

  • 1/2 avocado
  • 1/4 komkommer
  • 1 eetlepel pesto
  • 3 eetlepels hütenkäse
  • een snuf peper
  • optioneel: wat blaadjes basilicum

Bak de socca’s door de ingrediënten van het beslag goed te mengen. Verwarm een extra lepeltje olijfolie in de koekenpan en bak de socca’s eerst op een laag vuurtje aan één kant goudbruin in ongeveer 3 minuten. Draai de socca om als ook de bovenkant redelijk gaar is, en bak hem dan aan de andere zijde nog een minuutje.

Snijd dan de komkommer is mooie repen en meng deze met de pesto. Snijd de avocado in schijfjes en beleg de socca met het groen. Maak hem helemaal af met wat lepels hütenkäse, een snuf peper en een paar blaadjes verse basilicum.

Geniet van groen! Dat is een mooi motto, vind je niet? Ik ben benieuwd wie er aan de slag gaat met deze socca’s! Laat jij ook een reactie achter onder het recept, of via de sociale media? Je kunt #blijsuikervrij gebruiken als je je foto ook met mij wilt delen…

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
2Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Rozemarijn Kikkererwten Wraps met Zoete Aardappel SpreadRozemarijn Kikkererwten Wraps Spinazie flensjes gevuld met lauwwarme tuinbonen saladeSpinazie flensjes gevuld met lauwwarme tuinbonen salade Glutenvrije Quiche van KikkererwtenmeelGlutenvrije Quiche van Kikkererwtenmeel Volkoren speltmeel quiche met boerenkool & artisjokkenVolkoren speltmeel quiche met boerenkool & artisjokken

Categorie: Hoofdgerechten, Suikervrij Lunchen Tags: avocado, hütenkäse, kikkererwtenmeel, komkommer, olijfolie, pesto, socca

Vorig bericht: « De 10 meest bekeken recepten van 2016
Volgend bericht: Jamie’s Zalm Teriyaki met Mango en Komkommer Pickle »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Ceder zegt

    3 januari 2017 om 12:57 pm

    Ik had al een tijdje kikkererwtenmeel in de kast staan maar ik wist niet zo goed wat ik er nou mee moest maken behalve falafel. Ik heb dit recept net als lunch gemaakt maar dan de ene helft belegd met philadelphia en de andere helft met hummus, daarbij nog wat radijs, zoete paprika en sla. Het was erg lekker moet ik zeggen, ga ik vaker maken!

    • Saskia zegt

      3 januari 2017 om 1:10 pm

      Hallo Ceder, wat goed! Leuk om te horen! 🙂

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact