• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Simpele Spelt Tortilla’s van Volkoren Speltmeel

19 februari 2016

Simpele Spelt Tortilla's van Volkoren Speltmeel

Yes, ik deel vandaag met jullie weer een fijne broodvervanger! Deze spelt tortilla’s zijn ideaal om te beleggen als (take-away) lunch, of om ‘s avonds lekker te vullen met een pittig bonenmengsel, voor een Mexicaans tintje. Voor mijn zoontje besmeerde ik de tortilla’s met hummus. Even dichtvouwen en in stukjes snijden, ideaal finger-food!

DSC_0625_aangepastDeze spelt tortilla’s waren ook ideaal om mijn nieuwe koekenpan mee te testen. Van de leuke webshop Kitchen & More ontving ik afgelopen maand namelijk een Sola Fair Cooking koekenpan. (Dat is een leuke bijkomstigheid van het foodbloggen!) Gevraagd om de koekenpan eens even flink uit te testen en te reviewen…. Dat kunnen wij hier natuurlijk wel! Zo bakten we er de afgelopen maand ook onze vertrouwde favoriete pannenkoekjes in, onze wekelijkse omeletjes, de cashewnootjes, stukjes kipfilet…

Wat ik erover wil zeggen? Het is werkelijk waar een prachtige stevige koekenpan, die goed warm wordt. Het is een fijne aanwinst in onze keuken. Hij kan zonder zorgen in de vaatwasser, wat voor iemand die veel kookt toch wel essentieel is. Daarnaast is het ook een bijzondere pan: Door de Greblon anti-aanbaklaag kun je koken en bakken zonder vet toe te voegen. En dat is ideaal bij het maken van deze spelt tortilla’s. Maar daarnaast bevat deze anti-aanbaklaag ook geen schadelijke deeltjes (PFOA en PTFE), die je bijvoorbeeld wel in de ouderwetse Teflon pannen terugvind. Helaas zijn die stofjes inmiddels gelinkt aan kanker en kun je dus beter die oude Teflon pannen vervangen. Met deze Sola pan kun je gerust gifvrij bakken!

Snelle Spelt Tortilla’s

voor ongeveer 10 tortilla’s

  • 200 gram volkoren speltmeel
  • 1/2 theelepel (Himalaya-) zeezout
  • 2 à 3 eetlepels olijfolie (of vervang dit door gesmolten kokosolie)
  • 125 ml water

Meng alle ingrediënten in een keukenmachine of in een kom met garde in ongeveer 5 minuten met elkaar tot een deeg. Plaats dan een vochtige theedoek over de kom en laat het deeg ongeveer 30 minuten rusten. Maak vervolgens balletjes van het deeg van ongeveer 60 gram en rol deze zo dun mogelijk uit tot een wrap (soms even puzzelen hoe je een mooie ronde wrap krijgt!). Verhit dan een koekenpan (met een goede anti-aanbaklaag) en bak de wraps 2 minuten per kan in een droge pan. Voeg dus geen extra olie meer toe!

Je kunt ze goed invriezen! Ideaal dus om een grotere hoeveelheid in één keer te maken. Dan heb je altijd een fijne broodvervanger bij de hand.

Dit artikel is gesponsord, maar uiteraard wel voorzien van mijn eerlijke mening! De winactie is inmiddels verlopen en de winnaar is geïnformeerd.

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
49Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Pittige HummusPittige Hummus met Rode Peper Hummus met Walnoten & Geroosterde KnoflookHummus met Walnoten & Geroosterde Knoflook Volkoren Speltbrood met Walnoten uit de OvenVolkoren Speltbrood met Walnoten uit de Oven Kikkererwtenmeel Crackers met PompoenpittenKikkererwtenmeel Crackers met Pompoenpitten

Categorie: Brood & Crackers, Suikervrij Lunchen, Vegan Tags: himalaya, kokosolie, olijfolie, spelt tortilla's, speltwraps, vegan, volkoren speltmeel, zout

Vorig bericht: « Fruitige Vijgen Reepjes
Volgend bericht: Een hele week havermout voor baby & peuter »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Maika zegt

    9 mei 2017 om 3:20 pm

    Beste Saskia,

    Vandaag de torilla’s van speltmeel geprobeerd te maken… Helaas is er iets misgegaan. Mijn deeg bleef plakkerig en ik kon er geen balletjes van draaien. Enig idee hoe dit kan? Zou het kunnen dat er geen gisting plaatsgevonden heeft?

    Alvast bedankt!
    Groetjes

    • Saskia zegt

      9 mei 2017 om 5:42 pm

      Hallo Maika, dat klinkt alsof je deeg erg vochtig was. Misschien heb je net iets teveel water toegevoegd? Ik voeg het water meestal geleidelijk toe, en stop als ik van het deeg een soepele bal kan kneden. Hopelijk helpt dat. Groetjes!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact