• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Spinazie flensjes gevuld met lauwwarme tuinbonen salade

23 april 2018 Reageer

Spinazie flensjes gevuld met lauwwarme tuinbonen salade

Oh wat lekker dat het nu echt lente is! Genieten van de vogelgeluiden in de tuin, de zachte temperatuur en al het eten dat nu opeens veel lekkerder lijkt dan in de winter. Althans voor mij is dat zo. Ik krijg spontaan trek in salades, licht eten, tapas en kleine hapjes, en niet te vergeten avocado. Nu heb ik daar eigenlijk altijd wel zin in! Een hele tijd al had ik in mijn hoofd dat ik graag een lauwwarme tuinbonen salade wilde maken, maar op de een of andere manier kreeg ik het plaatje niet compleet. Totdat ik in het boek van The Green Kitchen groentepannenkoeken zag. Toen ineens wist ik het: spinazie flensjes was de missende schakel.

Dus ben ik aan de slag gegaan. En ondanks dat over smaak te twisten valt ben ik ontzettend tevreden met het resultaat!

Spinazie flensjes gevuld met lauwwarme tuinbonen salade

Spinazie flensjes gevuld met lauwwarme tuinbonen salade

Lunch gerecht voor 4 personen

Er is uitgegaan van 2 gevulde flensjes per persoon

Voorbereiding: 5 minuten

Kooktijd: 60 minuten, inclusief de wachttijd voor het pannenkoeken beslag

Voor de flensjes:

  • 45 gram rijstbloem
  • 45 gram boekweitmeel
  • 300 ml ongezoete en ongeroosterde amandelmelk
  • 3 eieren
  • 30 gram spinazie, alleen de blaadjes
  • 1 takje basilicium, alleen de blaadjes
  • 2 takjes oregano, alleen de blaadjes
  • 1 theelepel olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • 1 eetlepel ghee of kokosolie om in te bakken

Hiermee maak je ongeveer 10 flensjes met een doorsnede van 15 centimer. Voor dit recept heb je 8 flensjes nodig.  Maar ze zijn zo lekker dat je die twee extra vast wel opkrijgt!

Voor de avocado dressing:

  • 75 gram avocado (dat is ongeveer ½ avocado)
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel witte balsamico azijn
  • 1 theelepen Dijon mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Hiermee maak je ongeveer 120 ml dressing. Voor de salade gebruik je er 3 eetlepels (45 ml) van. De rest kun je heerlijk op brood smeren of rauwkost in dippen.

Voor de salade:

  • 200 gram diepvries tuinbonen
  • 75 gram diepvries doperwtjes
  • 50 gram little gem sla
  • 2 takjes oregano
  • 1 takje basilicum
  • 15 gram zonnebloempitten
  • 50 gram zachte geitenkaas. Ik gebruik altijd bettine blanc
  • 10 gram kiemgroenten
Bereiding:
  1. Begin het met maken van de mix voor de flensjes. Meng de bloem, eieren, amandelmelk en een snuf zout in de blender. Laat het vervolgens 30 minuten in de koelkast rusten.
  2. Maak dan de dressing: mix alle ingrediënten in de blender of keukenmachine tot een romig en zachte dressing.
  3. Begin met de tuinbonen salade: rooster de zonnebloempitten in een koekenpan goudbruin, hak de verse kruiden, snijd de little gem sla (ongeveer ¼ krop) in de lengte in smalle repen, verkruimel de geitenkaas. Mix alles inclusief de kiemgroenten in een schaal. Houd van de zonnebloempitten, kruiden, kiemen en geitenkaas een beetje apart ter garnering. De bonen, erwten en dressing doe je er pas later bij.
  4. Zorg dat er een pan met kokend water op het vuur staat om straks de bonen en erwten in te koken.
  5. Haal het flensjes beslag uit de koelkast. Voeg de spinazie, verse kruiden, olijfolie, peper en zout toe en mix tot een mooi groen beslag.
  6. Verhit een kleine koekenpan op middenhoog vuur totdat deze heel warm is. Ik gebruik een koekenpan met een doorsnede van 15 centimeter. Smelt een beetje van de ghee of kokosolie en bak de flensjes 1 voor 1. Als er belletjes verschijnen en de bovenkant begint te drogen dan kun je hem omkeren.
  7. Als de flensjes bijna klaar zijn, kook dan de tuinbonen en doperwten volgens de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken. Voeg dan toe aan de salade. Nu kun je e rook 3 eetlepels van de avocado dressing door doen en het geheel mengen.
  8. Leg op ieder bord een spinazie flensje en vul deze met de lauwwarme tuinbonen salade. Garneer met de rest van de zonnebloempitten, kruiden, kiemen en geitenkaas.

Deze lekkere groene lunch is weer een gastrecept van Sanne van The Little Cherry Tree! Wil je meer van haar recepten maken? Kijk dan ook eens op haar website, of volg haar blog via Facebook.

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Lunch Salade met Spinazie, Groene Linzen & AvocadoLunch Salade met Spinazie, Groene Linzen & Avocado Volkoren speltmeel quiche met boerenkool & artisjokkenVolkoren speltmeel quiche met boerenkool & artisjokken Geitenkaas Omelet SaladeGeitenkaas Omelet Salade Omelet met Spinazie & Geroerbakte ChampignonsOmelet met Spinazie & Geroerbakte Champignons

Categorie: Hoofdgerechten, Suikervrij Lunchen Tags: avocado, basilicum, boekweitmeel, citroensap, eieren, flensjes, gastblog, geitenkaas, hartige pannenkoeken, kiemen, kiemgroenten, knoflook, little gem, lunch, mosterd, olijfolie, oregano, pannenkoeken, rijstbloem, salade, spinazie, suikervrije lunch, the little cherry tree, tuinbonen, zachte geitenkaas, zonnebloempitten

Vorig bericht: « Glutenvrije Cake met Avocado & Rozijnen
Volgend bericht: Chocolade pannenkoeken met amandeleiwit & aardbeien »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact