Probeer jij ook meer vette vis te eten? Dan kun je ‘s avonds een visje bakken, uiteraard. Maar waarom niet jouw kansen wat spreiden? Dit recept voor een home-made en 100% suikervrije makreelsalade is ideaal voor bij de lunch. Heerlijk op een volkoren boterham, een zelfgemaakte speltwrap of een rijstwafel. Of gewoon zo, puur natuur, uit een lunchtrommeltje achter je bureau! Vorkje mee….
Meer vette vis eten, dat is overigens een heel goed voornemen! Onderzoek blijft steevast aantonen dat de vetzuren uit vis goed zijn voor ons hart en onze bloedvaten. De omega 3 en – 6 vetzuren zijn daarnaast ook goed voor ons immuunsysteem en ze kunnen zelfs helpen bij het beheersen van artritis. Makreel zit naast vetzuren ook boordevol andere vitamines; A, B6, B12, C, D, E en K. Het bevat mineralen als calcium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium, natrium en selenium. Overtuigd?
Helaas wordt kant-en-klare makreelsalade soms overbodig gezoet en wordt er volop mayonaise toegevoegd om het geheel lekker smeuïg te maken (om nog maar niet te spreken over alle toegevoegde e-nummers). En nee, ik haal nu echt niet alles weg wat het lekker maakt, geloof me! Deze suikervrije makreelsalade is ook smeuïg en de rode appeltjes maken hem zoet. Superlekker, als je het mij vraagt!
100% Suikervrije Makreelsalade
- 1 gerookte makreel (naturel)
- 1 rode appel
- 1 flinke stengel bleekselderij
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- een handje vers gehakte bieslook
- een snuf (Himalaya) zout en versgemalen peper
Haal de makreel los met een vork en controleer even op mogelijke graatjes. Hak de makreel dan in fijne stukjes. De makreelsalade is het makkelijkst te “smeren” als je alles zeer fijn snijd. Hak dus ook de appel in kleine blokjes en de bleekselderij in kleine stukjes.
Roer de ingrediënten dan goed door de Griekse yoghurt en breng op smaak met een flinke hand verse bieslook en versgemalen zout en peper.
Jum!
hoi!
hoe lang kan je dit bewaren?
x
Hallo Sarah, je kunt de makreelsalade slechts een paar dagen bewaren in de koelkast. Het lekkerste is hij net gemaakt! De appeltjes kunnen immers een beetje bruin kleuren. 😉