Deze superfood lunch salade van avocado is erg simpel om te maken, maar oh, zo lekker! Ik maakte de salade op een dag dat ik thuis aan het werk was. De avocado schreeuwde namelijk al een dag of twee vanuit de keuken: Eat me NOW! En als ik één goed voornemen had voor het nieuwe jaar, dan was het wel: meer avocado’s eten. Ik kon er dus niet meer om heen. Daarnaast verscheen recentelijk ook nog een nieuwsbericht van onderzoek rondom avocado’s: Mensen die met de lunch avocado aten, hadden de rest van de dag minder trek.
Niet gek, aangezien avocado’s boordevol goede vetten zitten. Het is dan ook een best calorierijk product. Tóch is bewezen dat de vetten uit avocado’s geen vetrolletjes veroorzaken, maar eerder zorgen voor een optimale gezondheid. Dus voor alle mensen die nog anti-avocado zijn vanwege alle calorieën en vetten: please get on the avocado-train!
Mijn tweelingbroer woont in Los Angeles, en die vertelde me laatst dat je daar wel 4 avocado’s kan kopen voor 1 euro. Jaloers dat ik was! (Oh ja, en daarnaast komen daar ook nog eens lekkere amandelen vandaan, om die jaloezie nog even nader toe te lichten…) In Nederland moet je voor die producten helaas iets meer neertellen. Maar ze komen immers van ver. En laten we wel wezen, je proeft de zon bijna op je bord.
Ik combineerde de avocado hier met tomaten. Zo wordt het een soort Italiaanse caprese, maar dan een veganistische variant zonder de mozzarella. Bestrooi met goede zaden en pitten en besprenkel met lekkere olijfolie. Voilà!
Superfood Lunch Salade van Avocado
- 1 avocado
- 1 tomaat
- 2 eetlepels hennepzaad
- 2 theelepels pompoenpitten
- 2 eetlepels extra vergine olijfolie
- versgemalen peper en (himalaya-) zout
Snijd de avocado doormidden en haal de pit eruit. Snijd vervolgens partjes van de avocado en trek (of snijd, als je avocado iets minder vers is) het schilletje eraf. Snijd ook de tomaat in schijfjes en halveer deze.
Bouw vervolgens een mooi treintje van avocado en tomaat. Óf, als je toch alleen eet, schep alles door elkaar in een kommetje (dat is immers een stuk sneller). Bestrooi met de pitten en zaden en besprenkel met wat olijfolie. Maak af met wat versgemalen peper en zout, naar smaak.
Eet zo snel mogelijk, dan is de avocado nog lekker vers!