Terwijl ik deze gevulde portobello’s opsmikkel achter mijn bureau, voel ik me eventjes ontzettend dankbaar. Ik ben namelijk zo blij dat ik momenteel de tijd en ruimte heb om zelf thuis een warme lunch te bereiden. En dit vertel ik niet om jullie jaloers te maken, hoor. Ik weet nog heel goed hoe het was om urenlang in de file te staan, en te eten achter een bureau. Of in mijn geval vaak spoedig, tussen de trainingen en lessen door.
Ik ben dankbaar voor jullie vertrouwen in mij. Het is immers nog niet heel lang geleden dat ik mijn “normale” baan opgaf en me volledig stortte op het zelfstandig ondernemerschap. Iedere dag nog is het rete-spannend, omdat jullie mij bijvoorbeeld opeens niet meer weten te vinden, of omdat mijn producten toch niet aansluiten bij wat jullie zoeken. Het kan zomaar gebeuren en dat besef ik me maar al te goed!
En daarom beloof ik hierbij dat ik iedere dag als ondernemer, zal proberen mijn missie voorop te stellen: om jullie te inspireren en om jou te helpen om je fit, vrolijk en gezond te voelen! Met mijn kookboek, mijn recepten, online programma’s en trainingen.
We weten allemaal dat gezond eten tijd kost, en dat hebben we echt niet altijd. Daarom hoef je deze portobello’s ook niet per se als lunch te eten. 🙂 Je kunt ze ook lekker als groente-rijk voorgerecht serveren. Of je maakt ze een keertje in het weekend, als je wel tijd hebt om te lunchen met iets warms… Gelukkig staan ze wel binnen 25 minuten op tafel!
Gevulde Portobello’s met Groenten & Sojasaus
lunch voor 1 persoon, of bijgerecht/voorgerecht voor 2 personen
- 2 grote portobello’s
- 1 el olijfolie
- snuf Keltisch zeezout
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 rode paprika
- 1/4 courgette
- 1 el sojasaus (of tamari, voor glutenvrij)
- 2 el amandelen
- 1 lente-ui of bosui
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij het steeltje uit de portobello’s, en smeer ze met een kwastje in met een beetje olijfolie. Strooi er een snufje Keltisch zeezout over. Leg de portobello’s vervolgens met de ronde kant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats deze in de oven.
- Verwarm de rest van de olijfolie in een koekenpan en pers de teentjes knoflook uit boven de pan. Laat ze op laag vuur even smoren en hak ondertussen de paprika, courgette en steeltjes van de portobello in stukjes.
- Voeg de groenten samen met de sojasaus toe aan de pan, en bak nog even een paar minuten mee onder continu roeren.
- Haal dan de bakplaat uit de oven en vul de portobello’s met de vulling uit de koekenpan. Plaats ze dan nog ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven tot de champignons goed zacht zijn.
- Hak de amandelen fijn en de lente-ui in kleine ringetjes. Serveer de gevulde portobello’s warm, met fijngehakte amandelen en ringetjes lente-ui.
Geniet van deze overheerlijke gevulde portobello’s!
Liefs,
Saskia
Hoelang zitten de Portobello’s in de oven voordat je ze vult?
Hallo Sylvia. Ongeveer 10 minuten. Dus ze zitten in totaal zo’n 20 minuten in de oven!