• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Gevulde Portobello’s met Groenten & Sojasaus

29 januari 2018 2 Reacties

Gevulde Portobello's met Groenten & Sojasaus

Terwijl ik deze gevulde portobello’s opsmikkel achter mijn bureau, voel ik me eventjes ontzettend dankbaar. Ik ben namelijk zo blij dat ik momenteel de tijd en ruimte heb om zelf thuis een warme lunch te bereiden. En dit vertel ik niet om jullie jaloers te maken, hoor. Ik weet nog heel goed hoe het was om urenlang in de file te staan, en te eten achter een bureau. Of in mijn geval vaak spoedig, tussen de trainingen en lessen door.

Ik ben dankbaar voor jullie vertrouwen in mij. Het is immers nog niet heel lang geleden dat ik mijn “normale” baan opgaf en me volledig stortte op het zelfstandig ondernemerschap. Iedere dag nog is het rete-spannend, omdat jullie mij bijvoorbeeld opeens niet meer weten te vinden, of omdat mijn producten toch niet aansluiten bij wat jullie zoeken. Het kan zomaar gebeuren en dat besef ik me maar al te goed!

En daarom beloof ik hierbij dat ik iedere dag als ondernemer, zal proberen mijn missie voorop te stellen: om jullie te inspireren en om jou te helpen om je fit, vrolijk en gezond te voelen! Met mijn kookboek, mijn recepten, online programma’s en trainingen.

We weten allemaal dat gezond eten tijd kost, en dat hebben we echt niet altijd. Daarom hoef je deze portobello’s ook niet per se als lunch te eten. 🙂 Je kunt ze ook lekker als groente-rijk voorgerecht serveren. Of je maakt ze een keertje in het weekend, als je wel tijd hebt om te lunchen met iets warms… Gelukkig staan ze wel binnen 25 minuten op tafel!

Gevulde Portobello's met Groenten & Sojasaus

Gevulde Portobello’s met Groenten & Sojasaus

lunch voor 1 persoon, of bijgerecht/voorgerecht voor 2 personen

  • 2 grote portobello’s
  • 1 el olijfolie
  • snuf Keltisch zeezout
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 rode paprika
  • 1/4 courgette
  • 1 el sojasaus (of tamari, voor glutenvrij)
  • 2 el amandelen
  • 1 lente-ui of bosui
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij het steeltje uit de portobello’s, en smeer ze met een kwastje in met een beetje olijfolie. Strooi er een snufje Keltisch zeezout over. Leg de portobello’s vervolgens met de ronde kant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats deze in de oven.
  3. Verwarm de rest van de olijfolie in een koekenpan en pers de teentjes knoflook uit boven de pan. Laat ze op laag vuur even smoren en hak ondertussen de paprika, courgette en steeltjes van de portobello in stukjes.
  4. Voeg de groenten samen met de sojasaus toe aan de pan, en bak nog even een paar minuten mee onder continu roeren.
  5. Haal dan de bakplaat uit de oven en vul de portobello’s met de vulling uit de koekenpan. Plaats ze dan nog ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven tot de champignons goed zacht zijn.
  6. Hak de amandelen fijn en de lente-ui in kleine ringetjes. Serveer de gevulde portobello’s warm, met fijngehakte amandelen en ringetjes lente-ui.

Geniet van deze overheerlijke gevulde portobello’s! 

Liefs,

Saskia

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Mexicaanse Paprika, Zwarte Bonen & Avocado WrapMexicaanse Paprika, Zwarte Bonen & Avocado Wrap Kokos & Quinoa Koolsalade met Munt Tahin DressingKokos & Quinoa Koolsalade met Munt Tahin Dressing Snelle Tomaten Groentensoep - Passata di VerdureSnelle Tomaten Groentensoep – Passata di Verdure Simpele Spelt Tortilla's van Volkoren SpeltmeelSimpele Spelt Tortilla’s van Volkoren Speltmeel

Categorie: Suikervrij Lunchen, Vegan Tags: amandelen, bosui, champignons, courgette, gevulde champignons, gevulde portobello's, glutenvrij, Keltisch zeezout, lenteui, lunch, olijfolie, paprika, portobello's, sojasaus, tamari, vegan

Vorig bericht: « Makkelijke Mango Curry met Kip & Doperwtjes
Volgend bericht: Ontbijt Pannenkoek van Bananenmeel met Pindakaas »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Sylvia zegt

    29 januari 2018 om 6:43 am

    Hoelang zitten de Portobello’s in de oven voordat je ze vult?

    Beantwoorden
    • Saskia zegt

      29 januari 2018 om 8:30 am

      Hallo Sylvia. Ongeveer 10 minuten. Dus ze zitten in totaal zo’n 20 minuten in de oven!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact