• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Winterse Rijst Salade

31 januari 2015 Reageer

Winterse Rijst Salade

De ideale salade voor de winter. Heb jij hem al ontdekt? Ik vind dit recept toch wel dé aanrader. Het grappige is dat er technisch gezien niet eens zoveel “sla” in zit. Een flinke hand spinazie, wat bosuitjes… Maar toch is deze salade lauwwarm het lekkerst. Wij aten hem voor het eerst als gezonde avondmaaltijd, maar de restjes heb ik de dag erna op kamertemperatuur tijdens de lunch verorbert. Net zo lekker.

Waarom is dit verder een ideale wintersalade? Er zitten verwarmende smaken in door het roosteren van de broccoli en bloemkool met wat komijnzaadjes en knoflook. De salade zit boordevol fruitige smaken door de toevoeging van verse granaatappel en citroensap. De salade heeft crunch door gebruik te maken van amandelschaafsel, maar ook van de knapperige blaadjes spinazie en bosui. Er zitten goede eiwitten in de salade, ook al is deze geheel vegetarisch; Er wordt namelijk gebruik gemaakt van kikkererwten en wat feta. Moet ik nog meer zeggen?

Het oorspronkelijke recept komt van blogger Erin van She Cooks Gardens en ik vond het recept via Claire.

Winterse Rijst Salade

Winterse Rijst Saladevoor 3-4 personen

  • 140 gram zilvervliesrijst
  • 1/2 bloemkool, in roosjes
  • 1/2 broccoli, in roosjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 blikje kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld (lees het etiket en kies uiteraard een variant zonder e-nummers en suiker!)
  • een handje amandelschaafsel
  • 4 bosuitjes, in ringetjes
  • 2 handen vol spinazie, grofgehakt
  • de zaadjes van 1 granaatappel, zie hier hoe je de zaadjes eenvoudig verwijderd
  • 50 gram feta, gebrokkeld
  • (himalaya-)zout en peper
  • het sap van 1 citroen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de bloemkool- en broccoliroosjes en laat ze goed uitlekken. Hak de teentjes knoflook fijn. Meng op de bakplaat de bloemkool, broccoli, knoflook, komijnzaad en 2 eetlepels olijfolie. Schuif de bakplaat in de oven en laat de roosjes mooi gaar en bruin roosteren gedurende ongeveer 30 minuten. Houd de oven wel in de gaten, in de ene oven gaat het wat sneller dan in de ander!

Kook ondertussen de zilvervliesrijst gaar in licht gezouten water.

Voeg 5 minuten voor de broccoli en bloemkool klaar is, de kikkererwten en amandelschaafsel toe aan de bakplaat, en bak dit de laatste paar minuten mee.

Haal dan de ingrediënten uit de oven, roer de rijst en alle resterende ingrediënten erdoor. Breng op smaak met wat zout en flink wat versgemalen peper.

Eet smakelijk!

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
10Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Naakte haver salade met kersen & peterselieNaakte haver salade met kersen & peterselie Eenvoudige Spelt Bulgur Salade met Feta, Granaatappel en KomkommerSpelt Bulgur met Feta, Granaatappel en Komkommer Parelgort met Geroosterde Pompoen en BloemkoolParelgort met geroosterde Pompoen en Bloemkool Kokos & Quinoa Koolsalade met Munt Tahin DressingKokos & Quinoa Koolsalade met Munt Tahin Dressing

Categorie: Gezonde Salades, Hoofdgerechten, Suikervrij Lunchen Tags: amandelschaafsel, bloemkool, bosui, broccoli, granaatappel, knoflook, komijnzaad, olijfolie, rijst, spinazie

Vorig bericht: « Volkoren Lasagne met Spinazie en Ricotta
Volgend bericht: Ananas Juice met Spinazie »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact