Ik hou wel van wraps! Je kan ze beleggen met dat waar je zin in hebt, en je neemt ze ook nog eens makkelijk mee. Even goed oprollen en in folie verpakken. Dit recept voor wraps van kikkererwtenmeel is een goede basis om toe te voegen aan je favorieten. Ze bevatten net wat meer eiwitten dan bijvoorbeeld wraps van speltmeel, en zorgen daarom langer voor een verzadigd gevoel.
Ik maakt nu een hartige variant en voegde daarom wat zout en peper toe. Laat de peper vooral weg, als je de wraps met zoetigheid (fruit!) gaat beleggen. Ik vind ze het lekkerst als ze belegd zijn met wat sappige tomaatjes, komkommers en sla. Daar doe ik dan wat kaas of hummus bij. Ze hebben qua smaak wel wat frisheid nodig. Daarnaast is dat ook de ideale manier om wat meer groenten te eten op een dag: starten bij de lunch (of al bij het ontbijt) met het eten van groenten!
Want genoeg groenten eten, dat schijnen wij Nederlanders nog steeds moeilijk te vinden. Albert Heijn deelde recentelijk de uitkomsten van een onderzoek gedaan door Blauw Research. Hieruit blijkt dat we gemiddeld maar 127 gram groenten eten! Dat is bijna de helft van de aanbevolen 250 gram groenten per dag… Lekker knagen op die rauwkost dus! 😉
Wraps van kikkererwtenmeel
Voor ongeveer 4 wraps
- 100 gram kikkererwtenmeel
- 200 ml sojamelk (ongezoet)
- 1 ei
- ½ theelepel Himalaya zeezout
- Snuf peper
Klop het ei los met de sojamelk, zout en peper. Voeg dan beetje bij beetje het kikkererwtenmeel toe en klop tot een glad beslag. Verhit de koksolie in een koekenpan met goede anti-aanbaklaag op middelhoog vuur. Schenk het telkens een hoopje beslag erin, en bak de wraps aan beide kanten goudbruin. Ga door tot het beslag op is.
Serveer met je favoriete suikervrije beleg, zoals (geiten)kaas, deze lekkere eiersalade met avocado of hummus. Lekker met extra veel rauwkost!
Tip! Verpak de lunch in aluminiumfolie om hem mee te nemen naar je werk.
Ga jij aan de slag met deze wraps van kikkererwtenmeel? Laat me vooral weten wat je ervan vindt of stel je vragen bij de comments!
Echt heerlijk! Bedankt voor dit recept! Ik had het kikkererwtenmeel zelf gemalen, waardoor het nog wat korrelig was. De volgende keer maal ik het nog wat fijner. Dat er een volgende keer komt, is een ding wat zeker is: ik vond de wraps echt heerlijk (veel lekkerder dan de traditionele wraps!!