Ok, betrapt! Soms weet ik ook even niet meer wat voor lekkers ik moet maken in het weekend. En dan struin ik gewoon eens mijn eigen website af, op zoek naar wat oude favorieten! Dat is ook hoe deze fantastische lunch op een zondagmiddag op tafel kwam. We besloten ons weer eens uit te sloven in de keuken en zelf volkoren wraps te maken. We belegden ze met lekker veel salade en een oude favoriet, een frisse zelfgemaakte (gezonde!) makreelsalade.
Gelukkig valt dat uitsloven wel mee, hoor. Anders beginnen we er tegenwoordig al niet meer aan… In dat luttele uurtje dat onze peuter nog op bed ligt gedurende de dag, willen we vooral compleet relaxen! We zijn al bijna bang dat hij binnenkort helemaal dat uurtje over zal slaan, want wat is dat uurtje tijd voor jezelf toch fijn!
We draaiden de lunch dus gelukkig vrij rap in elkaar, en mixten een tweetal oude receptjes tot een nieuwe. Ik maakte in plaats van deze speltwraps gewoon volkoren wraps van tarwemeel (want ik had nog een zak in huis die op moest)!
Zelf volkoren wraps maken met makreelsalade
voor 6 stuks
- 200 gram volkoren tarwemeel (of speltmeel)
- 125 ml water
- 1 eetlepel olijfolie
- een snuf Himalaya zout
- een paar flinke handen gemengde sla
- zelfgemaakte makreelsalade (volg de link voor het recept!)
Meng het volkoren meel met het water, de olijfolie en een flink snufje Himalaya zout. Kneed het geheel tot een deegje. Dek dit af en zet het even een half uurtje opzij. Maak dan 6 balletjes van het deeg en rol deze met een deegroller uit tot een ronde wrap.
Verwarm een koekenpan op het vuur en bak hierin de wraps één voor één aan beide kanten goudbruin.
Serveer de wraps met flink wat gemengde salade en een paar eetlepels van de makreelsalade.
Variatie tip! Maak de wraps met gesmolten kaas, verse pesto en sla!
Geniet van deze rijke lunch. Zo zie je maar dat zelf volkoren wraps maken supersimpel is! Ga jij ook aan de slag met deze overheerlijke lunch. Laat me vooral weten wat je ervan vond. Je kunt je reactie achter laten bij de comments onder dit bericht, of via social media!
Dit is mijn favoriete lunchgerecht op het moment! Zondagavond klaarmaken voor maandag en dinsdag op t werk. Met de spiltrap, heerlijk!
De speltwrap bedoel je waarschijnlijk? Leuk om te horen, Talitha!
Ik heb nog nooit makreel op, dus ik ben erg benieuwd nu!