De zon schijnt, de zomer is begonnen! Als zonaanbidster moet ik toegeven dat dit toch wel mijn favoriete seizoen is. Niet alleen omdat ik zo van die warme zonnestraaltjes houd, maar ook omdat het overheerlijke zomerfruit weer volop te verkrijgen is…. Frisse watermeloen, nectarines, aardbeien… Overheerlijke tussendoortjes van de natuur. En hoe mooi is het om op een zonnige dag door de weilanden te fietsen en dan bij een klein kraampje van de boer een boel verse aardbeien op te pikken?
Inspiratie voor een simpele fris-zoete spinazie salade. Want een ultieme mix van kleur betekent vaak ook een ultieme mix van vitamines en voedingsstoffen. Deze salade zet je in een handomdraai op tafel en is heerlijk als lunch (move over boterhammen!) of als bijgerecht bij bijvoorbeeld de barbecue!
Zomerse Spinazie Salade met Aardbeien en Balsamico
een ruige schatting van de ingrediënten per persoon
- 75-100 gram verse gewassen spinazie
- 150 gram verse aardbeien
- 50 gram zachte geitenkaas (chèvre, bettine)
- een handje walnoten
- 1 eetlepel goede extra vergine olijfolie
- 1/2 eetlepel goede balsamico azijn, of naar smaak
Was en halveer de aardbeien en meng deze in een bord met de gewassen spinazie (mocht de spinazie lange stengeltjes hebben is het lekkerder om deze eraf de halen). Brokkel de zacht geitenkaas over de salade en garneer met een flinke hand walnoten. Besprenkel de salade met wat olijfolie en een goede balsamico azijn.
Easy peasy! Genieten maar… helemaal detoxproof!
Hoi! Ik zie ook komkommer op de foto. Of zie ik dat verkeerd?
Nee, dat klopt! Helemaal vergeten aan de ingrediëntenlijst toe te voegen!