• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Zuurkooltaart met Zoete Aardappel On the Go

6 december 2016

Zuurkooltaart met Zoete Aardappel On the Go

Het nieuwste boek van Rens Kroes, On the Go, lag al een paar maanden te verstoffen op de vensterbank. Ik had het gekocht omdat alles wat erin stond er zo ontzettend lekker uitzag. Toch had ik er nog steeds niets uit gemaakt. Daar kwam afgelopen weekend eindelijk verandering in. Toen besloot ik Rens’ zuurkooltaart met zoete aardappel te proberen. Ik ben immers een grote fan van zoete aardappelen en had toevalligerwijs ook nog een pakje zuurkool ingekocht… En toen?

Ik maakte de taart, op een moment dat ik alleen thuis was met mijn zoon en mijn hoofd er niet helemaal bij was. Het volgende gebeurde: De taart stond al minutenlang in de oven, toen ik de pan met rode ui op het fornuis zag staan. Oeps, die had er eigenlijk in moeten zitten! Jammer, maar daar kon ik niets meer aan doen… Misschien dat het ook wel daardoor kwam, dat we de taart achteraf niet zo heel erg denderend vonden. Er miste net een extra smaakmaker! Ook is de taart erg stevig, er zit immers een hoop zoete aardappelpuree in verwerkt. Dit maakt het een stevige bonk, die goed is voor lunch on the go, maar ook gewoon lekker vullend als avondmaaltijd.

Zuurkooltaart met Zoete Aardappel van Rens Kroes

Ik weet ook niet of ik helemaal overtuigd ben en de taart nog eens zou maken. Maar goed, ik wilde jullie het recept niet onthouden… Zo krijgen jullie meteen een sneak preview uit het nieuwste boek van Rens. Dat er dus inderdaad prachtig uit ziet! Maar of alle receptuur erg geslaagd is…? Ik zou zeggen: give it a go met deze zuurkooltaart met zoete aardappel! En dan vooral wel goed opletten, hè, of alles wel in de taart zit! 😉

Over het kookboek

Het nieuwste boek van Rens, staat natuurlijk niet alleen maar vol met prachtige foto’s van Rens zelf, maar je vindt er ook een aantal erg vernieuwende recepten. Sandwiches met broccoli, broodjes met bloemkool of een brood met zoete aardappel… Ze stopt overal wat extra groente in.

Sneak Preview in het boek On the Go van Rens Kroes

Ze deelt ook lekker veel Aziatische recepten, want let’s be honest, daar weten ze wel wat gezond eten is. Maar je vindt in het compacte kookboekje ook een hoop zoete snacks, van repen tot taart en van koekjes tot bliss balletjes.

Of alle gerechten snel en makkelijk te maken zijn is wel de vraag. Bij de meeste recepten staat een bereidingstijd van meer dan een half uur. Je moet dus wel tijd maken om te “preppen”, zoals ze dat tegenwoordig noemen…

Sneak Preview in het boek On the Go van Rens Kroes

Zuurkooltaart met Zoete Aardappel van Rens Kroes

voor een taartvorm van 28 cm

  • 1 kilo zoete aardappelen
  • 100 gram rozijnen
  • 1 middelgrote (rode) ui
  • kokosolie, om in te bakken
  • 3 eieren
  • 200 gram havermeel (fijngemalen havermout)
  • zwarte peper
  • 400 gram zuurkool, uitgeknepen
  • handje verse tijm, fijngehakt
  • 150 gram feta
  • 2-3 eetlepels zonnebloempitten

Laat de rozijnen in een kommetje met wat kokend water een kwartiertje weken. Schil de zoete aardappelen, hak ze in blokjes en kook ze in een laagje water gaar in ongeveer 15 minuten. Giet de zoete aardappels af en laat ze afkoelen. Snipper ondertussen de ui en bak deze glazig in een koekenpan met een lepeltje kokosolie.

Verwarm de oven dan voor op 180 graden. Klop de eieren luchtig in een grote kom. Prak de zoete aardappelen fijn. Laat de rozijnen uitlekken en voeg deze samen met de aardappelpuree, zuurkool, havermeel, ui, peper en tijm bij de eieren. Verkruimel de helft van de feta erboven en roer het geheel goed door.

Schep het mengsel in de taartvorm (deze kun je invetten of bekleden met bakpapier), en verkruimel de rest van de feta erover. Bestrooi met de zonnebloempitten en bak de taart in ongeveer 35 minuten af in de voorverwarmde oven.

Je kunt de zuurkooltaart met zoete aardappel ongeveer 4 dagen bewaren in de koelkast, of in punten snijden en invriezen. Ga jij hem uitproberen? Laat vooral achteraf weten wat jij ervan vond! Dat kan hieronder bij de comments of via de social media kanalen van Blij Suikervrij. 

Ben jij toch wel benieuwd geworden naar het nieuwste kookboek van Rens? Hij is gelukkig niet erg prijzig, en je koopt hem heel eenvoudig hier.

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Quinoa Quiche met Prei & Feta van CLFQuinoa Quiche met Prei & Feta van Chicks Love Food Rozemarijn Kikkererwten Wraps met Zoete Aardappel SpreadRozemarijn Kikkererwten Wraps Koolhydraatarme Muffins met Geitenkaas & BieslookKoolhydraatarme Muffins met Geitenkaas & Bieslook Spinazie flensjes gevuld met lauwwarme tuinbonen saladeSpinazie flensjes gevuld met lauwwarme tuinbonen salade

Categorie: Hoofdgerechten, Reviews, Suikervrij Lunchen Tags: eieren, feta, havermeel, kokosolie, kookboek, on the go, peper, rens kroes, review, rode ui, verse tijm, zoete aardappel, zonnebloempitten, zuurkool, zuurkooltaart, zuurkooltaart met zoete aardappel

Vorig bericht: « Wat is een Kurkuma Latte en vanwaar de hype?
Volgend bericht: Pecan Repen met Rozijnen, Sinaasappel & Speculaas »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Dorien zegt

    27 januari 2017 om 11:59 am

    Ik had de zuurkooltaart ook gemaakt. Ik vond het recept ook niet zo geweldig helaas. En ik had de ui er wel in zitten. Omdat het nogal flauw smaakte, heb ik het nog erg op smaak moeten brengen met genoeg zout en peper en toen werd de taart wel lekker. Zout en peper stonden niet eens in het recept, maar dit is wel echt nodig! En ik heb er een extra ei door gedaan, anders werd het wel erg compact. Nu is de taart lekker smeuig. En hij is ook erg gezond 😀

  2. Jolanda zegt

    31 december 2018 om 5:51 pm

    Heb er wat spekjes aan toegevoegd (niet zo gezond, wel wat extra zout). Helemaal Yummie!

    • Saskia zegt

      7 januari 2019 om 9:18 pm

      Nice, Jolanda! 🙂

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact