Groen en plantaardig eten wordt steeds meer de trend. Nou, ik zet met liefde nog een vegan maaltijd op je to-do lijst! Deze lekkere avocado wrap bevat namelijk 100% plantaardige ingrediënten. Hola! En hij is me toch een partij lekker. De smeuïgheid van de avocado, samen met de kruidige paprika, rode ui en zwarte bonen maakt een vullende en volwaardige maaltijd. Je serveert hem supersnel als lunch of als diner!
Ik koos er dit keer voor om goede prefab wraps te gebruiken, maar je kunt ze uiteraard ook gewoon makkelijk zelf maken. Ik gebruikte voor de snelheid de spelt & haver piadina’s van de natuurwinkel. Niet helemaal volkoren, helaas (omdat ze gedeeltelijk speltbloem bevatten), maar wel helemaal troepvrij en vrij van toegevoegde suikers (uiteraard!). Nu alleen nog even wachten tot je avocado’s goed rijp zijn, een lekker kruidenmixje selecteren en gaan met die banaan!
Snelle Mexicaanse Paprika, Zwarte Bonen & Avocado Wrap
voor 4 wraps (lichte lunch voor 4 personen, of diner voor 2 personen)
- 4 wraps of tortilla’s (zelf maken?)
- 2 avocado’s
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 100 gram zwarte bonen (uit blik of zak, uitgelekt)
- 1 theelepel Mexicaanse (taco-)kruidenmix (met o.a. chilipeper, komijn, paprikapoeder, uienpoeder, oregano)
- zout en peper
- olijfolie
Snijd de rode ui in ringetjes en de paprika in reepjes. Verwarm wat olijfolie in een pan en voeg de ui en de kruiden toe. Bak eventjes kort en voeg dan de paprika ook toe. Bak onder continu roeren, tot de paprika gaar is. Voeg dan de uitgelekte zwarte bonen toe om op te warmen.
Prak de avocado’s fijn met een vorm. Besmeer dan de helft van de wrap met 1/4 van de avocado en schep 1/4 van de vulling erop. Breng op smaak met zout en peper, en rol de wrap dan dicht. Doe hetzelfde voor de rest van de ingrediënten. Eet smakelijk!
Wanneer maak jij deze snelle maaltijd? Ik ben fan! Nog een lekker recept met avocado om aan het lijstje toe te voegen!
Heerlijk, snel en gemakkelijk te maken, dus iets wat zeker past op drukke avonden. Top!