• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Ananas Chiapudding met Munt & Vanille

5 februari 2017

Ananas Chiapudding met Munt & Vanille

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zo snel in de ban was van het concept “chiapudding”. Ik heb de pudding al een paar keer geprobeerd, maar het heeft me nog niet ontzettend kunnen bekoren. En alhoewel ik hier en daar zeker wel superfoods gebruik, gebruik ik ze ook met mate. Ik geloof dat ook de dingen die gezond zijn, ongezond kunnen zijn als je er teveel van eet. Ik maak uiteraard weleens baksels met chiazaad, of voeg het op sommige dagen toe aan mijn smoothie. Maar nu heb ik een nieuwe variatie om chiazaad aan mijn menu toe te voegen. Deze ananas chiapudding met munt is namelijk wel écht overheerlijk!

De pudding is lekker als fris ontbijtje, maar werkt ook goed als voedzaam tussendoortje op een actieve dag. Je maakt hem in een handomdraai, maar hij moet wel een paar uurtjes opstijven… Food prepping is dus onvermijdelijk! 😉

Chiazaad is wel één van de superfoods die nog steeds standaard in mijn voorraadkast staat. Je kunt namelijk makkelijk vegan bakken met chiazaad, door de eieren te vervangen door een mengsel van chia en water. Het zit boordevol vitamines, goede vetten, calcium en andere essentiële mineralen. Ideaal dus om het hier er daar aan je menu toe te voegen!

Ananas Chiapudding met Munt & Vanille

voor 1 glas

  • 150 ml ongezoete amandelmelk (of kokosmelk)
  • 150 gram verse ananas
  • 20 gram chiazaad (ongeveer 2 eetlepels)
  • een mespunje puur vanillepoeder
  • een paar blaadjes verse munt

Meng de ananas, vanille en amandelmelk in de blender tot een gladde smoothie. Giet dit in een kom en roer het chiazaad erdoor.

Hak de munt fijn en roer ook deze door het mengsel. Dek de kom af, en zet deze minimaal 2 uur, maar liever een nachtlang in de koeling om op te stijven.

Serveer de pudding naar wens met nog wat verse ananas, munt en optioneel wat kokosschaafsel, of kokosflakes. Genieten!

Tip! Je kunt chiazaad ook combineren met je overnight havermoutje. Dat doet Gwyneth Paltrow ook in dit recept. Lekker!

Waarom ik niet roep: eet zoveel mogelijk chiazaad? Omdat je ook teveel van iets goeds kan eten. Een teveel aan chiazaad kan leiden tot winderigheid of andere maagklachten. En please note: Gebruik geen chiazaad als je bloedverdunners gebruikt! Ben je gezond, eet je gevarieerd? Dan is chiazaad een voedzame toevoeging, om (met mate) van te genieten!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Chocolade Chia Pudding met Blauwe BessenChocolade Chia Pudding met Blauwe Bessen Bircher Muesli à la Gwyneth PaltrowBircher Muesli à la Gwyneth CASHEW KOKOS HAVERMOUT ONTBIJTJECashew Kokos Havermout Ontbijtje: Creamy & Dreamy Avocado Bosbessen & Mango Super Smoothie BowlAvocado Bosbessen & Mango Super Smoothie Bowl

Categorie: Suikervrij Ontbijten, Vegan Tags: amandelmelk, ananas, ananas chiapudding, chia pudding, chiazaad, kokosmelk, munt, ontbijt, suikervrij ontbijt, superfood, vanillepoeder, vegan

Vorig bericht: « Snelle Lunch Salade met Linzen, Bietjes, Feta en Granaatappel
Volgend bericht: Glutenvrij Brood van Tijgernotenmeel of Chufameel uit de Oven »

Bestel jouw journal!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact