Flashback naar Bali! Er was een plekje op Bali waar ik het liefst iedere ochtend ananas pannenkoeken bestelde als ontbijt. En waarom ook niet… op vakantie mag alles, toch? Die lekkere tropische smaak, mmm. Het inspireerde me in ieder geval om ook thuis eens pannenkoekjes met ananas te maken. En hier is dan eindelijk een superfijn recept!
Ik baal als blogger altijd behoorlijk als receptjes eerst even flink moeten mislukken, voor er eindelijk iets lekkers op tafel staat. Bij deze pannenkoekjes was dat ook het geval. De eerste ananas pannenkoeken maakte ik namelijk met kokosmeel, maar die smaakten veel te weeïg of vielen half uit elkaar. Vandaar dat we uiteindelijk toch weer een standaard staplefood uit de voorraadkast gebruikten: volkoren speltmeel. Wij gaan het recept binnenkort ook nog eens proberen met havermeel, want dat blijft gewoon een favoriet.
Maar hierbij dus, voor de afwisseling, lekkere fluffy ananas pannenkoeken van spelt! Voor andere lekkere ontbijtcreaties, klik hier.
Ananas Pannenkoeken
voor 15-20 kleine pannenkoekjes
- 200 gram volkoren speltmeel
- 150 gram fijngehakte ananas
- 2 eieren
- 2 rijpe bananen
- 1 theelepel vanille-extract (suikervrij)
- 1 snufje himalaya-zout
- 1 theelepel baking soda, of baksoda
- 1 eetlepel appel azijn
- kokosolie, om in te bakken
- ter garnering, wat kokosschaafsel en extra blokjes ananas (optioneel een beetje kokosbloesemsuiker, maar dan is het recept uiteraard niet meer helemaal suikervrij)
Meng in een keukenmachine of blender het speltmeel, de eieren, bananen, vanille, zout, baking soda en appel azijn. Hak met de hand de ananas fijn en roer deze er dan doorheen.
Verwarm een eetlepel kokosolie in een grote koekepan en schep vervolgens drie hoopjes van het beslag erin. Bak de pannenkoekjes aan beide zijden goudbruin. Ga door totdat het beslag op is.
Garneer de ananas pannenkoeken met nog wat blokjes ananas, en kokosschaafsel, en optioneel wat kokosbloesemsuiker.
Ben jij ook zo in de ban van deze fluffy ananas pannenkoeken? Ik hoop het! Deel vooral je foto’s met #blijsuikervrij of tag mij op Instagram met @blijsuikervrij.nl.
Zoooo lekker zijn deze ananaspannenkoekjes!!
Hahaha, wat fijn, Bianca! 🙂
Omdat ik speltmeel niet kan verdragen dacht ik laat ik deze eens proberen met kokosmeel (had je stukje tekst nog niet gelezen dat dat dus geen succes is maar kwam daar snel achter en snapte gelijk wat je bedoelde) daarom een gedeelte kokosmeel gebruikt met roggemeel, ging nog niet heel gemakkelijk maar maakte deze ananas pannenkoeken wel lekker
Ha Jacolien! Ja, kokos lijkt me ook een goede match met ananas! Helaas heeft kokosmeel inderdaad een hele andere structuur. Niet altijd even makkelijk om als vervanger te kiezen. Fijn dat het toch gesmaakt heeft!