Soms moet er iets gevierd worden! Dat er iemand jarig is, dat je een lastige taak hebt volbracht, of gewoon… dat de zon schijnt! De wereld is mooi als je er een feestje van maakt… Dit ontbijt van amandelmeel pannenkoeken is toch wel een ultiem feestontbijt. Bij het bereiden van de pannenkoekjes, kun je stiekem de misvormde pannenkoekjes opeten. Een lik van de saus proberen. Samen in de keuken staan en werken aan een ultiem verwenontbijt.
Deze variant pannenkoeken is perfect voor mensen die glutenvrij proberen te eten, omdat ze alleen met amandelmeel zijn gemaakt. Ik gebruikte voor dit recept eieren, maar je kunt de eieren ook eenvoudig vervangen door een mengsel van chiazaad en water, om het recept zo ook nog eens geheel veganistisch te maken.
In plaats van honing en stroop te gebruiken, maakten we een prachtige saus van frambozen, die (simpel en snel) uit de diepvries kwamen. Gemengd met grote Medjool dadels, voor een natuurlijk gezoete saus.
Frambozensaus met Medjool dadels
- 100 gram (diepvries of verse) frambozen
- 5 Medjool dadels
- water
Zet een klein pannetje met een laagje water op en doe de frambozen hierin. Laat de frambozen goed ontdooien en even 10 minuutjes doorsudderen. Hak de Medjool dadels in kleine stukjes en voeg deze toe aan het pannetje. Laat ze even opwarmen. Maak van het mengsel een gladde saus met een staafmixer of blender.
Amandelmeel Pannenkoeken
voor 3-4 personen
- 2 cups amandelmeel
- 3 bananen
- 2 eieren
- 1/2 theelepel baking soda
- snufje nootmuskaat
- flinke snuf kaneel
- snufje (himalaya-) zout
- kokosolie, om in te bakken
Vermaal de bananen in een keukenmachine, of (als je meer energie hebt) prak ze goed fijn met een vork. Mix de bananen vervolgens met alle andere ingrediënten in een grote mengkom. Bak de pannenkoekjes in een ruimte koekenpan op hoog vuur: Verwarm telkens wat kokosolie in de pan, en maak drie bergjes van het beslag. Draai de pannenkoekjes als de onderzijde goudbruin is gebakken, en bak dan de andere zijde goudbruin.
Serveer het geheel door een stapel pannenkoekjes op een bord te maken en de saus eroverheen te druppelen. Lekker met wat walnootjes!