• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Volkoren Spelt & Banaan Wentelteefjes met Yacon siroop

4 april 2017

Volkoren Spelt & Banaan Wentelteefjes met Yacon siroop

Beloofd is beloofd. Er zouden een aantal lekkere recepten met yacon siroop aan komen. Nou, ga even goed zitten voor nummer 1. Deze spelt & banaan wentelteefjes zijn verrukkelijk. Je kunt ze uiteraard ook zonder yacon siroop maken, maar de combinatie is gewoon perfect! Wat is dit een feest op een bordje!

Ik gebruikte voor dit recept uiteraard een restje oud brood. Namelijk dit zelfgebakken volkoren spelt & walnoten brood. Ideaal, want hierdoor zitten er ook lekker knapperige nootjes in, wat de wentelteefjes toch wel een beetje speciaal maakt. Maar gebruik gerust een goed volkoren brood uit de supermarkt voor dit recept. Want waarom zouden we altijd moeilijk doen, als het ook makkelijker kan?

Volkoren Spelt & Banaan Wentelteefjes met Yacon siroop

Volkoren Spelt & Banaan Wentelteefjes met Yacon siroop

voor 2 personen

  • 4 volkoren spelt boterhammen, ik gebruikte een restje zelfgebakken spelt walnoten brood
  • 1 ei
  • een rijpe banaan
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 theelepels yacon siroop
  • kokosolie of boter, om in te bakken
  • ter garnering, optioneel: vers fruit en kokosflakes

aanwijzingen:

Prak de banaan fijn met een vork in een diep bord. Voeg dan het de ei en de kaneel toe, en klop goed door elkaar. Wentel de sneetjes brood stuk voor stuk door het banaan-ei mengsel en giet de rest eroverheen. Laat dit eventjes kort intrekken.

Verwarm dan een lepel kokosolie in een ruime koekenpan en bak alle wentelteefjes aan beide zijden goudbruin. Afhankelijk van het formaat van je pan, kun je meerdere broodjes tegelijk bakken.

Serveer de wentelteefjes vervolgens met een theelepel yacon siroop en optioneel wat kokosflakes en vers fruit.

Geniet ervan! En voor wie maak jij de extra portie?

Mijn peuter kon er geen genoeg van krijgen. Hopelijk vallen deze banaan wentelteefjes bij jou thuis ook zo in de smaak! Laat vooral je vragen en reacties achter bij de comments onder dit bericht, of op social media. 

Meer lekkere ontbijtrecepten vind je hier.

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
15Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Ontbijt Pannenkoek van Bananenmeel met PindakaasOntbijt Pannenkoek van Bananenmeel met Pindakaas Griekse Yoghurt Muffins met Courgette & HavermoutGriekse Yoghurt Muffins met Courgette & Havermout Snelle cinnamon granola uit de pan!Onze favoriete supersnelle cinnamon granola uit de pan! Vegan Havermout Pannenkoeken (zonder ei)Vegan Havermout Pannenkoeken (zonder ei)

Categorie: Feestinspiratie, Suikervrij Ontbijten Tags: banaan, banaan wentelteefjes, druiven, ei, kaneel, kokosflakes, restjes brood, speltbrood, suikervrije wentelteefjes, wentelteefjes, yacon siroop, zelfgebakken brood

Vorig bericht: « Gember shots maken met de Byzoo Slowjuicer
Volgend bericht: Gepofte Zoete Aardappel met Pittige Kidneybonen & Yoghurt Saus »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Merel zegt

    4 april 2017 om 10:53 am

    Dit ziet er zo onwijs lekker uit!! Dit weekend meteen maken voor mijn neefjes, denk dat ze er echt van zullen smullen. Liefs, Merel

    • Saskia zegt

      4 april 2017 om 11:47 am

      Leuk Merel, dat is een goede traktatie! 🙂

  2. Zoé zegt

    30 april 2017 om 9:52 am

    In één woord: heerlijk! Mijn peuter at er niet zo smakelijk van als wij, maar is sowieso een moeilijke ochtendeter. Ik vond het echt verwennerij, NOG lekkerder zelfs dan de mangopannenkoekjes die ik vorige week had gemaakt nav je recept (die ook smullen waren!).

    • Saskia zegt

      1 mei 2017 om 8:19 am

      Yay, leuk om te horen, Zoé! 🙂

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact