Wat een leuk moment is dit, mijn eerste recept als gastblogger bij Blij Suikervrij! Bedenkend wat voor lekker recept ik als eerste met jullie zou gaan delen werd ik al behoorlijk ambitieus. Het zou een klapper worden! Een vijflaagse suikervrije regenboogtaart ofzo… Totdat ik me realiseerde dat zo’n ingewikkelde taart wel mooi is, maar eigenlijk helemaal niet past bij hoe ik graag kook en eet. Daarom deel ik als eerste met jullie één van mijn favoriete ontbijtjes: cashew kokos havermout.
Ok, ik maak weleens culinaire hoogstandjes waarvoor een meerdaagse kookplanning nodig is. Maar het meest blij word ik toch van gemakkelijke recepten met gezonde ingrediënten. Recepten waar je lekker snel en met een gerust hart van kunt genieten.
Wat is dan een beter eerste recept dan dit heerlijk makkelijke ontbijtje? Ik ontbijt (net als Saskia!) erg graag met havermout. Het is gezond, vullend, het staat snel op tafel en je kunt er eindeloos mee variëren. Deze cashew kokos havermout is door de kokosrasp en de noten extra vullend. Hij bevat veel vezels en goede vetten! Aan de onderstaande portie had ik dan ook ruim genoeg als ontbijt.
Je kunt havermout op verschillende manieren bereiden; overnight (in de koelkast), in een pannetje of in de magnetron. Doe je het laatste, dan is je ontbijtje binnen 5 minuten klaar! Dan ga ik er wel even van uit dat je al cashewpasta hebt 😉 Cashewpasta maak je heel makkelijk zelf door cashewnoten in de keukenmachine of met een staafmixer fijn te malen tot de olie vrijkomt. Je kunt hem ook kopen in de meeste supermarkten.
Cashew Kokos Havermout Ontbijtje
voor 1 portie
- 20 gr havermout
- 10 gr kokosrasp
- snufje vanillepoeder
- 120 ml kokosmelk
- 10 gr cashewpasta
- paar cashewnoten en wat kokosschaafsel (of -rasp)
Doe de havermout, de kokosrasp en de vanille in een schaaltje. Schenk de kokosmelk erbij en meng goed door elkaar.
Zet het schaaltje 2x 1,5 minuut in de magnetron op de hoogste stand. Haal het dan mét ovenwanten (het schaaltje is flink warm geworden!) uit de magnetron.
Schep de cashewpasta door de warme havermout en laat even afkoelen. Strooi de cashewnoten en het kokosschaafsel over het kommetje en geniet van je creamy cashew kokos havermout ontbijtje!
Dit artikel is geschreven door Annelies, gastblogger bij Blij Suikervrij. Je kunt Annelies ook volgen via haar eigen blog Pretty Good Cooking.
Ik ga jouw recept van de havermout uitproberen en waarschijnlijk nog veel meer recepten! Ziet er prima uit!
Wat leuk om te horen! Ik ben benieuwd hoe de cashew kokos havermout je bevalt!
Creamy, Yummie heb het niet in de magnetron gedaan maar gekookt in een pannetje.. Goed vullend ontbijt
Mooi, dat het gesmaakt heeft, Jacolien!