• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Chia & Cashewnoten Ontbijt met Bosbessen

17 mei 2017

Chia & Cashewnoten Ontbijt met Bosbessen

Als ik zin heb in zoet, dan maak ik iets met dadels. Het is mijn trouwe vriend uit de natuur. Lekker vol vezels, en een ultiem zoete smaak. Het liefst koop ik verse dadels… maar Medjool dadels, daar doe ik het ook voor. De dadels creëren ook dit hemelse zoete chia & cashewnoten ontbijt, boordevol lekkers! Het ideale is, dat je het na een nachtje weken zo op tafel zet. Je kunt creatief zijn met het fruit dat je erin verwerkt, al is deze met bosbessen toch wel onze favoriet.

Wat was ik dan ook blij toen mijn groenteboer laatst zomaar bosbessen per kilo verkocht! Ik twijfelde nog een beetje of we ze wel op tijd op zouden krijgen… Maar, aangezien mijn peuterzoon bosbessen eet alsof het snoepjes zijn heb ik de grote doos toch maar gewoon meegenomen. Ze kunnen uiteraard gewoon door de smoothies, smoothie bowls, de salade, de pancakes, gebakken havermout, bananencake of uit de hand als tussendoortje… en ik kon ze altijd nog invriezen. Maar dat laatste bleek uiteraard niet nodig! Heerlijk, als het weer het seizoen is van zomerfruit.

Chia & Cashewnoten Ontbijt met Bosbessen

Voor 2 personen

  • 240 ml amandelmelk
  • 55 gram chiazaad
  • 35 gram cashewnoten
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 6 verse dadels, ontpit
  • twee handjes bosbessen of aardbeien

Meng de amandelmelk met de chiazaadjes, cashwnoten, citroensap en vanille. Zet dit een nachtje in de koeling. Doe het ‘s ochtends samen met de dadels en de bosbessen in de keukenmachine en verdeel het mengsel over twee kommetjes of glaasjes.

Serveer de cashew crème ontbijtjes met bijvoorbeeld een beetje kokosyoghurt, vers fruit, en cacao nibs.

Ik ben benieuwd wie jij gaat verassen met dit heerlijke ontbijtje morgenochtend! Laat je me weten of dit chia & cashewnoten ontbijt bij jouw ook zo in de smaak valt? Je kunt een reactie achterlaten onder dit bericht, of op social media. 

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Bircher Muesli à la Gwyneth PaltrowBircher Muesli à la Gwyneth Warm Ontbijt met Zwarte Rijst, Kokosmelk & BosbessenjamWarm Ontbijt met Zwarte Rijst, Kokosmelk & Bosbessenjam Ananas Chiapudding met Munt & VanilleAnanas Chiapudding met Munt & Vanille Suikervrije Chocoladepasta met Avocado & Verse DadelsSuikervrije Chocoladepasta met Avocado

Categorie: Suikervrij Ontbijten, Vegan Tags: amandelmelk, bosbessen, cashew crème, cashewnoten ontbijt, chia, chiazaad, citroen, citroensap, cream, dadels, ontbijtje, vanillepoeder, vegan, verse dadels

Vorig bericht: « Review Vegan, de Favoriete Recepten uit Kyra’s Kitchen
Volgend bericht: Kikkererwtenmeel Crackers met Pompoenpitten »

Lees Interacties

Beluister de Blij Dieetvrij podcast

Reacties

  1. jacolien zegt

    3 juni 2017 om 9:40 am

    Lekker ontbijt op een warme ochtend. Lekker van vol van smaak. Als topping bessen en Griekse yoghurt gebruikt. De 2e portie in de vriezer gedaan. Had niet verwacht de hele ochtend een vol gevoel te hebben maar tot de lunch goed doorgekomen. Had wel een vraag dit is de eerste keer dat ik chiazaadjes heb gebruikt en op de verpakking staat max 15 gram, in je recept 55 gram. Krijg je dan niet teveel binnen?

    • Saskia zegt

      6 juni 2017 om 9:08 am

      Hallo Jacolien, ik zou zeker niet iedere dag met een chiapudding of chiazaad-ontbijtje beginnen, maar voor een keertje in de week kan het niet veel kwaad. Mocht je toch graag minder willen gebruiken, kun je eventueel de hoeveelheid amandelmelk en chiazaad halveren en iets meer toppings toevoegen, zodat je toch voldoende vulling hebt. 🙂

Primaire Sidebar

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Download de gratis masterclass

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2022 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact
Posting....