Als ik zin heb in zoet, dan maak ik iets met dadels. Het is mijn trouwe vriend uit de natuur. Lekker vol vezels, en een ultiem zoete smaak. Het liefst koop ik verse dadels… maar Medjool dadels, daar doe ik het ook voor. De dadels creëren ook dit hemelse zoete chia & cashewnoten ontbijt, boordevol lekkers! Het ideale is, dat je het na een nachtje weken zo op tafel zet. Je kunt creatief zijn met het fruit dat je erin verwerkt, al is deze met bosbessen toch wel onze favoriet.
Wat was ik dan ook blij toen mijn groenteboer laatst zomaar bosbessen per kilo verkocht! Ik twijfelde nog een beetje of we ze wel op tijd op zouden krijgen… Maar, aangezien mijn peuterzoon bosbessen eet alsof het snoepjes zijn heb ik de grote doos toch maar gewoon meegenomen. Ze kunnen uiteraard gewoon door de smoothies, smoothie bowls, de salade, de pancakes, gebakken havermout, bananencake of uit de hand als tussendoortje… en ik kon ze altijd nog invriezen. Maar dat laatste bleek uiteraard niet nodig! Heerlijk, als het weer het seizoen is van zomerfruit.
Chia & Cashewnoten Ontbijt met Bosbessen
Voor 2 personen
- 240 ml amandelmelk
- 55 gram chiazaad
- 35 gram cashewnoten
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel vanille-extract
- 6 verse dadels, ontpit
- twee handjes bosbessen of aardbeien
Meng de amandelmelk met de chiazaadjes, cashwnoten, citroensap en vanille. Zet dit een nachtje in de koeling. Doe het ‘s ochtends samen met de dadels en de bosbessen in de keukenmachine en verdeel het mengsel over twee kommetjes of glaasjes.
Serveer de cashew crème ontbijtjes met bijvoorbeeld een beetje kokosyoghurt, vers fruit, en cacao nibs.
Ik ben benieuwd wie jij gaat verassen met dit heerlijke ontbijtje morgenochtend! Laat je me weten of dit chia & cashewnoten ontbijt bij jouw ook zo in de smaak valt? Je kunt een reactie achterlaten onder dit bericht, of op social media.
Lekker ontbijt op een warme ochtend. Lekker van vol van smaak. Als topping bessen en Griekse yoghurt gebruikt. De 2e portie in de vriezer gedaan. Had niet verwacht de hele ochtend een vol gevoel te hebben maar tot de lunch goed doorgekomen. Had wel een vraag dit is de eerste keer dat ik chiazaadjes heb gebruikt en op de verpakking staat max 15 gram, in je recept 55 gram. Krijg je dan niet teveel binnen?
Hallo Jacolien, ik zou zeker niet iedere dag met een chiapudding of chiazaad-ontbijtje beginnen, maar voor een keertje in de week kan het niet veel kwaad. Mocht je toch graag minder willen gebruiken, kun je eventueel de hoeveelheid amandelmelk en chiazaad halveren en iets meer toppings toevoegen, zodat je toch voldoende vulling hebt. 🙂