• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Chia Limoen Pannenkoekjes

9 september 2016

Chia Limoen Pannenkoekjes

Deze Chia Limoen Pannenkoekjes waren precies zoals gehoopt, lekker fris op de vroege ochtend. Ik verwerkte wat yoghurt in het recept voor een goede boost eiwitten. Ideaal op een sportieve dag! De basis is uiteraard weer haver, want dat blijft bij ons favoriet. De dag beginnen met havermout, voorkomt namelijk een grote behoefte aan koolhydraten de rest van de dag…

Dat komt vooral door het stofje tryptofaan, wat een voorloper is van serotonine: het gelukshormoon! Daarom worden wij er zo blij van. Daarnaast bevat haver een hoop B-vitamines, eiwitten, calcium, magnesium, ijzer en uiteraard vezels.

Voor dit recept geef ik een deel van de credits met liefde aan Rick, mijn man, die op een zaterdagochtend opperde dat we wel eens pannenkoekjes met limoen konden maken. Dat leek hem wel wat. Hij bracht die dag ook meteen een stel limoenen mee van de groenteboer. Dus, zo mocht ik zondag aan de slag om een recept te bedenken!

Omdat de limoen pannenkoekjes dit keer van zichzelf niet gezoet zijn, serveerden wij ze in het weekend met een scheutje yaconsiroop. Kies voor een zelfgemaakte suikervrije fruitjam als je ze helemaal suikervrij wilt hebben!

Chia Limoen Pannenkoekjes

Chia Limoen Pannenkoekjes

voor ongeveer 14 pannekoekjes (3 personen)

  • 180 gram havermout
  • 250 ml suikervrije amandelmelk
  • 100 ml (geiten)yoghurt
  • 2 eetlepels chiazaad, of lijnzaad
  • 1 limoen
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel suikervrij vanille-extract
  • kokosolie, om in te bakken

Meng twee eetlepels chiazaad met 6 eetlepels water, en zet dit mengsel even apart. Rasp de groene schil van de limoen, en bewaar deze als garnering.

Maal dan de havermout fijn in een keukenmachine of koffiemolentje. Meng het havermeel met de amandelmelk, yoghurt, het sap van de limoen, de baking soda en vanille. Meng als laatste het chiazaad-mengsel erdoor.

Verwarm dan een eetlepel kokosolie in een grote koekenpan, en schep vier kleine bergjes van het mengsel in de pan. Bak de limoen pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin. Herhaal totdat al het beslag op is.

Serveer de pannenkoekjes met vers fruit naar smaak. Enjoy!

Ga jij ook aan de slag met dit recept? Ik ben benieuwd of de limoen pannenkoekjes bij jou thuis ook in de smaak vallen! Deel vooral je foto’s met #blijsuikervrij of tag mij @blijsuikervrij.nl!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Chocolate Chip, Havermout & Kwark PannenkoekenChocolate Chip, Havermout & Kwark Pannenkoeken Bircher Muesli à la Gwyneth PaltrowBircher Muesli à la Gwyneth Havermout Wortel Pannenkoekjes met RozijnenHavermout Wortel Pannenkoekjes met Rozijnen Chocolade pannenkoeken met amandeleiwit & aardbeienChocolade pannenkoeken met amandeleiwit & aardbeien

Categorie: Suikervrij Ontbijten Tags: amandelmelk, bosbessen, chiazaad, haver, havermout, limoen, limoen pannenkoeken, limoen pannenkoekjes, pannenkoeken, pannenkoekjes, vanille, yoghurt

Vorig bericht: « 5 x Zomerse Salade
Volgend bericht: 25 Foodvragen aan Saskia van Blij Suikervrij »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Charelle zegt

    9 september 2016 om 8:21 am

    Mmm klinkt goed Saskia! Lekker fris!

  2. Hilde zegt

    9 september 2016 om 10:40 am

    Klinkt geweldig!

  3. Maaike zegt

    12 september 2016 om 3:05 pm

    Ik ga ze vandaag maken, jammie!

  4. Petra zegt

    20 juli 2017 om 9:27 am

    Hoi, bij mij lukken ze niet super goed. Ik heb er een ei bij gedaan en wat extra meel. Ze vielen helemaal uit elkaar.

    • Saskia zegt

      24 juli 2017 om 9:06 am

      Hallo Petra, wat vreemd? Dat klinkt alsof ze inderdaad te vloeibaar waren. Was het chiazaadmengsel wel een stevig papje geworden? Dit is namelijk de ei-vervanger die voor de binding zorgt.

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact