• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Chia ontbijtje met een feestelijke topping

4 april 2018 Reageer

Chia ontbijtje met feestelijke topping

Chiazaad, wat is dat nou eigenlijk? Het kleine zaadje dat afkomstig is van de salvia hespanica, een plant uit de munt familie. Origineel komt het voor in Mexico en Guatamala. Het zaadje dat, in zijn zwarte vorm, veel lijkt op maanzaad, bevat veel belangrijke voedingsstoffen en wordt dan ook niet voor niets een superfood genoemd. Het is fijn dat je het op veel verschillende manieren kunt gebruiken, door je notenbrood en zadencrackers, in de granola, yoghurt of smoothie. En vandaag als pudding. Het is een heerlijk makkelijk chia ontbijtje, want je maakt deze ‘s avonds en zo staat er de volgende ochtend een heerlijk voedingsrijk ontbijt op je te wachten in de koelkast. Dat is wat mij betreft geen straf!

Even terug naar de voedingsstoffen. Chiazaad is zeer rijk aan antioxidanten, eiwitten en voedingsvezels. Verder is het een uitstekende bron van omega 3, fosfor, kalium, mangaan, ijzer en calcium. En het bevat geen suikers. De hoeveelheid vezels in chiazaad is heel hoog, waardoor het een positieve invloed heeft op de spijsvertering en darm flora.

Bovenal is het ook gewoon ontzettend lekker, dus is zou zo zeggen, snel aan de slag met dit pudding recept!

Chia ontbijtje met feestelijke topping, verse vijgen en amandelen

Chia ontbijtje met een feestelijke topping

Dit recept is een basis recept voor 2  kleine porties chiapudding. Met de topping kun je vrij variëren, maar net wat je lekker vindt of in huis hebt. 

Ingrediënten:

  • 25 gram zwart chiazaad
  • 100 ml ongezoete amandelmelk
  • 25 ml kokosmelk
  • ½ theelepel vanille extract
  • ½ theelepel honing (of yaconsiroop, stevia, of een andere zoetmaker naar keuze)
  • optionele toppings: verse vijg, bramen en frambozen, nootjes
Bereiding:
  1. Meng alle ingrediënten in een kom en roer dit met een garde enkele minuten door. Roer net zolang totdat de zaadjes als het ware in de melk blijven staan en er een kleine gelei laagje om ieder zaadje gevormd is.
  2. Zet de pudding een nacht in de koelkast zodat deze goed kan opstijven.
  3. Verdeel de pudding over twee potjes en garneer zoals je wilt. Ik heb vandaag gekozen voor plakjes vijg, bramen en frambozen. Voor de crunch heb ik er wat geroosterde amandelkorrels opgedaan die ik heb gemaakt van de pulp die overbleef na het maken van amandelmelk.

Wat ook ontzettend lekker is is om door de pudding een beetje rasp van een mandarijn, citroen, sinaasappel of limoen te mengen. Dit geeft er een fris tintje aan.

Dit is een gastrecept van Sanne van The Little Cherry Tree! Sanne maakt prachtige foto’s en ik ben erg blij dat zij haar recepten met ons wilt delen! Is dit ontbijtje geen plaatje? <3

>> Hier vind je nog veel meer recepten met chiazaad. <<

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Ananas Chiapudding met Munt & VanilleAnanas Chiapudding met Munt & Vanille Chia Limoen PannenkoekjesChia Limoen Pannenkoekjes Bircher Muesli à la Gwyneth PaltrowBircher Muesli à la Gwyneth Chocolade Chia Pudding met Blauwe BessenChocolade Chia Pudding met Blauwe Bessen

Categorie: Suikervrij Ontbijten Tags: amandelmelk, bramen, chia ontbijtje, chia pudding, chiapudding, chiazaad, frambozen, fruit, kokosmelk, vanille, verse vijgen, vijgen

Vorig bericht: « Ik zei wel 10 keer ja, tegen dat wat er toe doet!
Volgend bericht: Raw vegan aardbeien & chocoladetaartjes »

Lees Interacties

Beluister de Blij Dieetvrij podcast

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Download de gratis masterclass

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2021 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact
Blij Suikervrij maakt gebruik van suikervrije cookies! vertel me meer.