Net als Saskia ben ik dol op havermoutontbijtjes. Zeker in de herfst en in de winter, dan vind ik ontbijten met een dampend schaaltje havermout in mijn handen geklemd echt heerlijk. Maar soms ontbijt ik liever wat koolhydraatarmer. Dan grijp ik vaak naar het chiazaad! Deze chocolade chia pudding met blauwe bessen is een echte traktatie ‘s ochtends. Een echt verwenontbijtje om langzaam uit te lepelen.
Lekker variëren met chia pudding
Met chia pudding kun je trouwens (bijna) net zoveel variëren als met havermout. Je kunt zelf een (plantaardige) melk kiezen, naar smaak wat kruiden toevoegen en je eigen toppings. Ik maak bijvoorbeeld ook wel eens chia pudding met amandelmelk, koek- en speculaaskruiden als smaakmaker en geschaafde amandelen en pure chocoladekrullen als topping. Of chia pudding met kokosmelk, avocado en limoen. Je kunt echt alle kanten op met die kleine zaadjes.
Wat wel goed is om te weten, is dat chia pudding even moet opstijven. Het mengsel van chiazaadjes en vloeistof wordt pas pudding als de chiazaadjes de vloeistof hebben opgenomen en dat duurt eventjes. Ik bereid de chia pudding daarom het liefst de dag vóórdat ik ermee wil ontbijten. Zo heeft de pudding lekker lang de tijd om op te stijven in de koelkast. In principe heb je met 30 minuten ook al een mooie pudding, dus je kunt ook gewoon ‘s ochtends wat vroeger opstaan 😉
Romige Chocolade Chia Pudding met Blauwe Bessen
voor 1 chocolade chia puding ontbijtje
- 20 g chiazaad
- 5 g cacao
- snufje vanillepoeder
- 175 ml kokosmelk
- 50 g blauwe bessen
Instructies
- Doe het chiazaad met het cacao- en vanillepoeder in een schaaltje en meng door elkaar.
- Voeg beetje bij beetje de kokosmelk toe en roer steeds goed door.
- Zet het schaaltje afgedekt in de koelkast en laat de chocolade chia pudding tenminste 30 minuten opstijven.
- Serveer met de blauwe bessen.
Dit is weer een fijn gastrecept van Annelies, van Pretty Good Cooking!
Fijn van chiazaad? Wij ook! Ontdek hier meer lekkere recepten met chiazaad.
Klinkt goed, ik heb zelf al veel te lang geen chiapudding meer gemaakt.
Hi,
Bedoel je echt die vette kokosmelk uit blik? Of bedoel he gewoon kokosmelk van alpro etc?
Ik denk dat Annelies de vette kokosmelk bedoeld. 😉
Hallo,
Moet je een compliment geven voor de recepten .
Heb een vraagje?
Weet niet of het kan, maar zou je misschien ook de hoeveelheid kcal bij de recepten kunnen zetten .
Hallo Ada! Dankjewel voor je compliment! Ik zet helaas nergens calorieën bij. Dat komt allereerst omdat ik zelf niet geloof in diëten en/of calorieën tellen, maar daarnaast zijn de calorieën ook heel erg afhankelijk van de ingrediënten die iemand zelf gebruikt. De ene amandelmeel bevat bijvoorbeeld meer calorieën dan de andere, hetzelfde geldt voor kokosmelk, etc. Als je echt wilt weten wat jouw recept bevat moet je dus zelf even alle door jou gebruikte ingrediënten invoeren in een trackingprogrammaatje. Sorry!