• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Chocolade Chia Pudding met Blauwe Bessen

11 oktober 2017

Chocolade Chia Pudding met Blauwe Bessen

Net als Saskia ben ik dol op havermoutontbijtjes. Zeker in de herfst en in de winter, dan vind ik ontbijten met een dampend schaaltje havermout in mijn handen geklemd echt heerlijk. Maar soms ontbijt ik liever wat koolhydraatarmer. Dan grijp ik vaak naar het chiazaad! Deze chocolade chia pudding met blauwe bessen is een echte traktatie ‘s ochtends. Een echt verwenontbijtje om langzaam uit te lepelen.

Lekker variëren met chia pudding

Met chia pudding kun je trouwens (bijna) net zoveel variëren als met havermout. Je kunt zelf een (plantaardige) melk kiezen, naar smaak wat kruiden toevoegen en je eigen toppings. Ik maak bijvoorbeeld ook wel eens chia pudding met amandelmelk, koek- en speculaaskruiden als smaakmaker en geschaafde amandelen en pure chocoladekrullen als topping. Of chia pudding met kokosmelk, avocado en limoen. Je kunt echt alle kanten op met die kleine zaadjes.

Wat wel goed is om te weten, is dat chia pudding even moet opstijven. Het mengsel van chiazaadjes en vloeistof wordt pas pudding als de chiazaadjes de vloeistof hebben opgenomen en dat duurt eventjes. Ik bereid de chia pudding daarom het liefst de dag vóórdat ik ermee wil ontbijten. Zo heeft de pudding lekker lang de tijd om op te stijven in de koelkast. In principe heb je met 30 minuten ook al een mooie pudding, dus je kunt ook gewoon ‘s ochtends wat vroeger opstaan 😉

Romige Chocolade Chia Pudding met Blauwe Bessen

voor 1 chocolade chia puding ontbijtje

  • 20 g chiazaad
  • 5 g cacao
  • snufje vanillepoeder
  • 175 ml kokosmelk
  • 50 g blauwe bessen

Instructies

  1. Doe het chiazaad met het cacao- en vanillepoeder in een schaaltje en meng door elkaar.
  2. Voeg beetje bij beetje de kokosmelk toe en roer steeds goed door.
  3. Zet het schaaltje afgedekt in de koelkast en laat de chocolade chia pudding tenminste 30 minuten opstijven.
  4. Serveer met de blauwe bessen.

Dit is weer een fijn gastrecept van Annelies, van Pretty Good Cooking!

Fijn van chiazaad? Wij ook! Ontdek hier meer lekkere recepten met chiazaad.

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
225Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Ananas Chiapudding met Munt & VanilleAnanas Chiapudding met Munt & Vanille Glutenvrije Granola van Boekweit & QuinoaGlutenvrije Granola van Boekweit & Quinoa Warm Ontbijt met Zwarte Rijst, Kokosmelk & BosbessenjamWarm Ontbijt met Zwarte Rijst, Kokosmelk & Bosbessenjam Teff Ontbijt met Kokosmelk, Banaan & Chai MixTeff Ontbijt met Kokosmelk, Banaan & Chai Mix

Categorie: Suikervrij Ontbijten, Vegan Tags: annelies, blauwe bessen, cacao, cacaopoeder, chia pudding, chiazaad, chocolade, chocolade chia pudding, chocolade chiapudding, gastrecept, kokosmelk, plantaardig, plantaardige melk, vanillepoeder, vegan

Vorig bericht: « Wat is Blackstrap Melasse? Natuurlijke zoetstof onder de loep!
Volgend bericht: Pizzabodem van Aubergine & Amandelmeel »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Anne zegt

    11 oktober 2017 om 8:34 am

    Klinkt goed, ik heb zelf al veel te lang geen chiapudding meer gemaakt.

  2. Loes zegt

    11 oktober 2017 om 5:14 pm

    Hi,
    Bedoel je echt die vette kokosmelk uit blik? Of bedoel he gewoon kokosmelk van alpro etc?

    • Saskia zegt

      16 oktober 2017 om 5:30 pm

      Ik denk dat Annelies de vette kokosmelk bedoeld. 😉

  3. Ada zegt

    21 oktober 2017 om 12:48 pm

    Hallo,
    Moet je een compliment geven voor de recepten .
    Heb een vraagje?
    Weet niet of het kan, maar zou je misschien ook de hoeveelheid kcal bij de recepten kunnen zetten .

    • Saskia zegt

      23 oktober 2017 om 12:30 pm

      Hallo Ada! Dankjewel voor je compliment! Ik zet helaas nergens calorieën bij. Dat komt allereerst omdat ik zelf niet geloof in diëten en/of calorieën tellen, maar daarnaast zijn de calorieën ook heel erg afhankelijk van de ingrediënten die iemand zelf gebruikt. De ene amandelmeel bevat bijvoorbeeld meer calorieën dan de andere, hetzelfde geldt voor kokosmelk, etc. Als je echt wilt weten wat jouw recept bevat moet je dus zelf even alle door jou gebruikte ingrediënten invoeren in een trackingprogrammaatje. Sorry!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact