• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Chocolade & Frambozen Mug Cake

1 oktober 2016

Chocolade & Frambozen Mug Cake

Als je een simpel en snel ontbijt wilt eten, is een mug cake altijd een goed idee. Dit is een cake die je maakt in een magnetron- of ovenbestendige mok of kommetje. De simpelste variant maak je al met 3 ingrediënten: banaan, havermout en ei. Maar om er écht een feestje van te maken, kun je wat lekkere smaakmakers toevoegen, en ingrediënten die er een extra luchtig cakeje van maken. Zo maakte ik recent deze chocolade & frambozen mug cake. Wat een feest was dat! 

Chocolade & Frambozen Mug Cake

Je maakt de cake in een paar minuten in de magnetron (2 min. op 800 watt), maar als je een mooi gebruinde versie wilt maken, plaats je de mok of kom gewoon zo’n 15-20 min in een voorverwarmde oven tot deze helemaal gaar is van binnen. Dat deden we ook voor de mug cakes op de foto. Je kunt het cakeje dan uit de mok of het kommetje halen, of hem gewoon met een lepeltje uit het kommetje eten. Dat doen wij het liefst! Doe dan wel even een doek om de kom, want hij is uiteraard gloeiend heet als hij de oven uitkomt. Echt comfort food met cacao, als ontbijt. Een goed alternatief voor de weekend pannenkoeken, als je het mij vraagt!

Chocolade & Frambozen Mug Cake

Chocolade & Frambozen Mug Cake

per mok/kom (per persoon)

  • 1 rijpe banaan
  • 1 ei
  • 3 eetlepels havermout
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 1 eetlepel cacao nibs
  • 1/2 theelepel baking soda, baksoda
  • 1 theelepel appel azijn of citroensap
  • 1 grote eetlepel bevroren frambozen

Meng alle ingrediënten (behalve de frambozen) met de hand, door de banaan goed te prakken en de rest goed door te roeren. Of meng de ingrediënten in een keukenmachine of een blender. Je krijgt dan een wat gladder geheel.

Plaats de helft van de frambozen midden op de bodem van het kommetje. Schep dan het beslag erin en druk de laatste frambozen bovenin het kommetje. Zorg ervoor dat het fruit in het midden zit.

Maak je de mug cake in de oven: Verwarm de oven dan voor op 200 graden en bak de frambozen mug cakes af gedurende 15-20 minuten, totdat deze ook van binnen gaar is (test even met een satéprikkertje, als deze er schoon uit komt is de mug cake gaar).

In de magnetron: Voor een snellere optie, plaats de kommetjes stuk voor stuk in de magnetron en bak ze af gedurende 2-2,5 minuut op 800 watt.

Ik ben benieuwd wie van jullie er aan de slag gaan met dit recept voor chocolade & frambozen mug cake! 

Zoek je meer glutenvrije, pure recepten, verzameld in een hardcover boek? I got you covered! 😉

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
53Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Cacao Bananenbrood met BosbessenCacao Bananenbrood met Bosbessen Felroze Smoothie Bowl, ontbijten met groenten en fruitFelroze Smoothie Bowl Chocolate Chip Pannenkoekjes van AmandelmeelChoco Chip Pannenkoekjes van Amandelmeel Havermout Pannenkoeken met Cacao & RozijntjesHavermout Pannenkoeken met Cacao & Rozijntjes

Categorie: Suikervrij Ontbijten Tags: appel azijn, baking soda, baksoda, banaan, cacao nibs, cacaopoeder, chocolade mug cake, ei, frambozen, frambozen mug cake, havermout, mug cake

Vorig bericht: « Pizza van Amandelmeel
Volgend bericht: Zoete aardappel uit de oven »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Jacolien zegt

    13 januari 2017 om 11:29 pm

    Ik wil dit gerecht graag uitproberen maar heb geen baking soda in huis wat kan ik hiervoor in de plaats gebruiken?

    • Saskia zegt

      15 januari 2017 om 1:59 pm

      Je kunt ook bakpoeder of wijnsteenbakpoeder gebruiken.

  2. Femke zegt

    5 februari 2017 om 8:32 pm

    Lijkt me heerlijk. Zo jammer dat in de meeste zogenaamd suikervrije baksels banaan of rozijnen verwerkt worden. Dit is voor diabetici echt een no-go aangezien het net als andere suikers en geraffineerde producten een gigantische suikerpiek geeft.

    • Saskia zegt

      6 februari 2017 om 8:45 am

      Hallo Femke, ja ik vrees dat ik gewoon recepten maak die ik zelf lekker vind. Dit betekent helaas dat ze niet altijd geschikt zijn voor diabetici. Blij Suikervrij gaat vooral over puur en gezond eten, zonder geraffineerde suikers, met volle granen. In de zoete recepten werk ik het liefst met fruit of gedroogd fruit, en niet ieder lichaam is hetzelfde en reageert hier even goed op. Ik hoop dat je toch wat inspiratie kunt opdoen op de site. Mogelijk zijn de hoofdgerechten/hartige gerechten wel geschikt!

  3. Ingrid zegt

    6 februari 2017 om 8:09 am

    Hmm, jammer dat mijn bananen nog niet rijp zijn….

    • Saskia zegt

      6 februari 2017 om 8:37 am

      Hahaha, ja dat is balen. Maar als je bananen iets minder rijp zijn kun je hem ook wel maken hoor. Hij is dan alleen ietsje minder zoet! 😉

  4. Erin zegt

    8 februari 2017 om 4:15 pm

    Net gemaakt en geproefd. Heerlijk!!
    Bedankt voor het recept!

    • Saskia zegt

      9 februari 2017 om 9:37 am

      Hallo Erin, dat is goed om te horen! Geen dank, uiteraard. Wij zijn ook fan! 😉

  5. Jacolien zegt

    10 oktober 2017 om 12:29 pm

    Ik heb nu een aantal keer dit gerecht gemaakt.. Heerlijk van smaak. Ik krijg het alleen niet voor elkaar dat het in 1x gaar word. Een paar keer heb ik het eerst 20 minuten in de oven gehad en daarna nog 2 min. In de magnetron. Nu dacht ik vandaag doe het gelijk 2,5 minuut in de magnetron maar ook nu nog steeds zacht en nat. Daarom mijn vraag hoort het gewoon nog wat vochtig te zijn? Of doe ik iets anders verkeerd? Ik houd me aan de hoeveelheden van het recept

    • Saskia zegt

      16 oktober 2017 om 5:33 pm

      Hij blijft inderdaad een beetje smeuïg van binnen!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact