• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Chocolade pannenkoeken met amandeleiwit & aardbeien

27 april 2018 2 Reacties

Chocolade pannenkoeken met amandeleiwit & aardbeien

Get ready voor een overheerlijk weekend-ontbijtje! Ja, zo ziet dat er soms bij ons uit. (Helemaal als de aardbeien in de aanbieding zijn in de winkel!) En alhoewel de echte Hollandse aardbeien natuurlijk nog eventjes op zich laten wachten, kun je dit receptje wel alvast opslaan voor als ze straks weer volop in de schappen liggen. Want het is werkelijk waar feestje op je bord, deze chocolade pannenkoekjes met amandeleiwit, aardbeien en verse munt!

Ik verving een deel van de havermout in dit recept voor eiwitpoeder, amandeleiwit om precies te zijn. Dit plantaardige eiwitpoeder bestaat voor ongeveer 50% uit eiwitten, en wordt gemaakt van witte amandelen. Die worden ontvet en fijngemalen om er eiwitpoeder van te maken. Ideaal voor sporters die geen wei-poeders willen gebruiken, bijvoorbeeld. Maar ook gewoon, om ervoor te zorgen dat je ontbijtpannenkoekjes iets meer eiwitten bevatten. Dit zorgt voor een langduriger verzadigd gevoel.

Ik heb momenteel deze biologische variant van Mattisson in huis, maar je kunt het bijvoorbeeld ook kopen bij de Body & Fitshop.

Pannenkoekjes van Havermout, met Cacao en Amandelproteine, Eiwitpoeder van Amandelen

Chocolade pannenkoeken met amandeleiwit & aardbeien

voor ongeveer 3 personen

Benodigdheden: staafmixer, maatbeker, ruime koekenpan

Bereidingstijd: 30 minuten

  • 2 (over)rijpe bananen
  • 2 eieren (middelgroot)
  • 100 – 150 ml havermelk *ongezoet, of een andere plantaardige melk
  • 150 g havermout
  • 30 g amandeleiwit poeder (of amandel proteïne)
  • 1 ruime el cacaopoeder (of Macaquick, voor een iets zoetere optie)
  • kokosolie, om in te bakken
  • 300 g verse aardbeien
  • ter garnering: een handje verse munt, 1 tl gepeld hennepzaad
Instructies
  1. Pureer de bananen, eieren en havermelk met een staafmixer tot een gladde massa.
  2. Voeg dan de havermout, eiwitpoeder en cacaopoeder toe en pureer weer glad. Voeg eventueel een scheutje extra melk toe, als het beslag nog iets te dik is. Maak het echter niet al te vloeibaar, want dan kun je er geen kleine pancakes meer van bakken, omdat het beslag te ver uitloopt (het is dus ietsje dikker dan “normaal” beslag).
  3. Verwarm dan een lepeltje kokosolie in een ruime koekenpan en schep 3 tot 4 hoopjes van het beslag in de pan. Bak de pannenkoekjes op laag tot middelhoog vuur totdat er bubbeltjes verschijnen bovenop de pannenkoek.
  4. Draai de pannenkoekjes dan om met een spatel, en bak ze ook aan de andere kant goudbruin. Ga door tot het beslag op is.
  5. Serveer de pannenkoekjes met een hoop verse aardbeien en wat verse munt. Garneer naar wens ook met wat hennepzaadjes.

Geniet ervan! Ik ben benieuwd of jij weleens eitwitpoeder gebruikt, en zo ja, in watvoor recepten?

Liefs,

Saskia

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Havermout Wortel Pannenkoekjes met RozijnenHavermout Wortel Pannenkoekjes met Rozijnen Chocolate Chip Pannenkoekjes van AmandelmeelChoco Chip Pannenkoekjes van Amandelmeel Chocolate Chip, Havermout & Kwark PannenkoekenChocolate Chip, Havermout & Kwark Pannenkoeken Vegan Havermout Pannenkoeken (zonder ei)Vegan Havermout Pannenkoeken (zonder ei)

Categorie: Pannenkoeken, Suikervrij Ontbijten Tags: aardbeien, amandel proteine, amandeleiwit, amandelen, banaan, cacaopoeder, eieren, eiwitpoeder, eiwitpoeder van amandelen, gepeld hennepzaad, havermelk, havermout, macaquick, munt, ontbijt, pancakes, pannenkoeken, pannenkoekjes, verse munt

Vorig bericht: « 5 fouten die we maken als we af willen van slechte gewoonten
Volgend bericht: Geroosterde knoflook en cannellini bonen soep met venkelzaad »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Ilone zegt

    18 januari 2019 om 9:21 pm

    Hallo,
    Moet je een plantaardige melk gebruiken of kan het ook met gewone mek ?
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Saskia zegt

      21 januari 2019 om 4:57 pm

      Kan ook met gewone melk!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact