Get ready voor een overheerlijk weekend-ontbijtje! Ja, zo ziet dat er soms bij ons uit. (Helemaal als de aardbeien in de aanbieding zijn in de winkel!) En alhoewel de echte Hollandse aardbeien natuurlijk nog eventjes op zich laten wachten, kun je dit receptje wel alvast opslaan voor als ze straks weer volop in de schappen liggen. Want het is werkelijk waar feestje op je bord, deze chocolade pannenkoekjes met amandeleiwit, aardbeien en verse munt!
Ik verving een deel van de havermout in dit recept voor eiwitpoeder, amandeleiwit om precies te zijn. Dit plantaardige eiwitpoeder bestaat voor ongeveer 50% uit eiwitten, en wordt gemaakt van witte amandelen. Die worden ontvet en fijngemalen om er eiwitpoeder van te maken. Ideaal voor sporters die geen wei-poeders willen gebruiken, bijvoorbeeld. Maar ook gewoon, om ervoor te zorgen dat je ontbijtpannenkoekjes iets meer eiwitten bevatten. Dit zorgt voor een langduriger verzadigd gevoel.
Ik heb momenteel deze biologische variant van Mattisson in huis, maar je kunt het bijvoorbeeld ook kopen bij de Body & Fitshop.
Chocolade pannenkoeken met amandeleiwit & aardbeien
voor ongeveer 3 personen
Benodigdheden: staafmixer, maatbeker, ruime koekenpan
Bereidingstijd: 30 minuten
- 2 (over)rijpe bananen
- 2 eieren (middelgroot)
- 100 – 150 ml havermelk *ongezoet, of een andere plantaardige melk
- 150 g havermout
- 30 g amandeleiwit poeder (of amandel proteïne)
- 1 ruime el cacaopoeder (of Macaquick, voor een iets zoetere optie)
- kokosolie, om in te bakken
- 300 g verse aardbeien
- ter garnering: een handje verse munt, 1 tl gepeld hennepzaad
Instructies
- Pureer de bananen, eieren en havermelk met een staafmixer tot een gladde massa.
- Voeg dan de havermout, eiwitpoeder en cacaopoeder toe en pureer weer glad. Voeg eventueel een scheutje extra melk toe, als het beslag nog iets te dik is. Maak het echter niet al te vloeibaar, want dan kun je er geen kleine pancakes meer van bakken, omdat het beslag te ver uitloopt (het is dus ietsje dikker dan “normaal” beslag).
- Verwarm dan een lepeltje kokosolie in een ruime koekenpan en schep 3 tot 4 hoopjes van het beslag in de pan. Bak de pannenkoekjes op laag tot middelhoog vuur totdat er bubbeltjes verschijnen bovenop de pannenkoek.
- Draai de pannenkoekjes dan om met een spatel, en bak ze ook aan de andere kant goudbruin. Ga door tot het beslag op is.
- Serveer de pannenkoekjes met een hoop verse aardbeien en wat verse munt. Garneer naar wens ook met wat hennepzaadjes.
Geniet ervan! Ik ben benieuwd of jij weleens eitwitpoeder gebruikt, en zo ja, in watvoor recepten?
Liefs,
Saskia
Hallo,
Moet je een plantaardige melk gebruiken of kan het ook met gewone mek ?
Groetjes
Kan ook met gewone melk!