Romige volle kwark: een perfect ingrediënt om te verwerken in je havermout pancakes! Je voegt namelijk niet alleen wat extra eiwitten toe, waardoor je langer een vol gevoel hebt, je voegt ook die extra romige smaak toe! Durf dan ook je zelfgemaakte chocoladereep in stukjes te hakken, want dan wordt het echt een feestje op je bord. Ideaal om het weekend te vieren, als je het mij vraagt! Kijk je mee naar het recept voor deze chocolate chip kwark pannenkoeken?
Als je die reep zelfgemaakte chocolade nog niet hebt liggen, dan moet je aan de bak! Al kun je uiteraard in dit recept ook cacao nibs gebruiken. Maar geloof me: zo’n reep in huis, is best ideaal. Je kunt kleine stukjes chocolade toevoegen aan je ontbijtje, of aan je gezonde havermout koeken. Je smelt hem weer om te verwerken als topping of een taart of chocolate coating om je zelfgemaakte reepje… Eigenlijk is het super veelzijdig…
Wij verwerkten hem dit weekend in de pannenkoeken. Ben je benieuwd naar nog meer lekkere pannenkoekrecepten? Zoek je een variant met/zonder banaan, of met/zonder havermout. Zoek even in de lijst. We love pancakes. 🙂 Dus we hebben het allemaal!
Chocolate Chip, Havermout & Kwark Pannenkoeken
voor 12 kleine American pancakes (ongeveer 3 personen)
- 200 gram havermout
- 2 zeer rijpe bananen
- 200 ml volle kwark (naturel)
- 2 biologische eieren
- snufje zout
- mespuntje vanillepoeder
- 2 eetlepels fijngehakte zelfgemaakte chocolade (of cacao nibs)
- kokosolie of roomboter, om in te bakken
Meng alle ingrediënten (behalve de chocolade) in de keukenmachine tot een glad beslag. Of kies ervoor om met de hand de bananen fijn te prakken, de eieren en kwark erdoor te roeren en dan de rest van de ingrediënten erdoor te roeren. (Een machine is dus geen must bij dit recept.)
Roer als laatste met de hand de stukjes chocolade door het beslag. Verwarm dan een grote koekenpan op het vuur en smelt hierin een lepeltje kokosolie of roomboter. Schep dan 3 of 4 bergjes van het beslag in de pan (afhankelijk van het formaat van je pan) en bak de pancakes aan beide zijden goudbruin. Ga door tot het beslag op is.
Ter garnering koos ik dit keer voor verse bosbessen en wat yacon siroop. Mijn zoon at ze zo uit de hand. Ideaal peutervoedsel, dus!
Ga jij ook aan de slag met deze chocolate chip & kwark pannenkoeken? Laat me dan vooral weten wat je ervan vond! Of ga jij dit weekend aan de slag met een ander lekker ontbijtrecept?