• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Crunchy Granola met Appelmoes en Gepofte Bruine Rijst

21 oktober 2016

Crunchy Granola met Appelmoes en Gepofte Bruine Rijst

Ik maakte laatst voor het eerst een pot vol crunchy granola met appelmoes. Oh, wat was dat lekker! Ik denk dat ik de eerste dag de halve pot al had leeg gesnoept. Ik zat op de bank met een kop thee, mijn laptop en een grote pot van de zelfgemaakte cruesli. Je raad het al. Zonder op te letten, knabbelde ik rustig door. Oeps! Gelukkig zit deze granola alleen maar vol met goede voedzame ingrediënten, dus kon ik het mezelf moeilijk kwalijk nemen…

Ik at vroeger eigenlijk altijd cruesli om de dag mee te beginnen, totdat ik schrok van de hoeveelheid suikers in zo’n pak. Tegenwoordig heeft de havermout zijn intrede gemaakt. Dat is gewoon favoriet in ons huis. En de havermout hoef je echt niet alleen als warme pap te nuttigen. Je kunt er gelukkig ook overheerlijke pannenkoeken van bakken, of zelf lekkere granola mee maken. Ik combineer havermout hier met gepofte bruine rijst, dan wordt jouw granola extra crunchy! Veel granola wordt tegenwoordig gezoet met ahornsiroop, honing of agave. En ja, zo creëer je voor jezelf een zoet ontbijtje, wat zeker gezonder is dan de grote pakken uit de supermarkt! Maar met alleen een paar lepels appelmoes kom je ook een eind. Geloof mij maar.

Dus als je het suikervrije eten al een beetje gewend bent, dan proeft alles van nature een hoop zoeter, en maak je deze granola gewoon alleen met appelmoes. Oe, en speculaaskruiden. Gewoon, omdat dat dé perfecte combinatie is in de herfst. Enjoy!

Crunchy Granola met Appelmoes en Gepofte Bruine Rijst

Crunchy Granola met Appelmoes

voor een grote glazen pot

  • één kopje havermout
  • één kopje gepofte bruine rijst (te koop bij de natuurwinkel)
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • 2 eetelepels zonnebloempitten
  • 5 eetlepels appelmoes (zonder suiker, bijvoorbeeld zelfgemaakt)
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 2 eetlepels geroosterde kokosflakes (of niet geroosterd, bak ze dan mee in de oven)
  • 2 eetlepels moerbeien, fijngehakt
  • voor de zoetekauw, optioneel: een paar druppeltjes stevia of (kies voor niet volledig suikervrij met) 1 eetlepel bruine rijststroop of honing

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kommetje de havermout, gepofte bruine rijst, lijnzaad en zonnebloempitten. Roer de speculaaskruiden door de appelmoes (voeg hier optioneel een extra zoetstof toe) en schep dit goed door het mengsel in de mengkom. Zorg ervoor dat de appelmoes goed is verdeelt over de droge ingrediënten.

Verdeel het mengsel dan over een met bakpapier bekleed ovenrooster. Schuif deze de oven in en bak de granola in 15-20 minunten goudbruin. Schep de granola even halverwege om, zodat deze goed rondom goudbruin wordt!

Crunchy Granola met Appelmoes en Gepofte Bruine Rijst

Lekker in je roze smoothiebowl, of met wat kokosyoghurt of volvette Griekse Yoghurt! Of gewoon los, als crunchy tussendoortje. Hoe eet jij jouw crunchy granola met appelmoes? Ik ben benieuwd! Laat je reactie achter bij de comments of deel jouw creatie op social media met #blijsuikervrij!

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
55Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Banaan Granola met Havermout & Quinoa VlokkenBanaan Granola met Havermout & Quinoa Vlokken Havermout met FrambozenHavermout met Frambozen en Kokos Chocolade Smoothie Bowl met KokosmelkChocolade Smoothie Bowl met Kokosmelk Havermout met Kokosmelk & BanaanHavermout met Kokosmelk & Banaan

Categorie: Suikervrij Ontbijten, Vegan Tags: appelmoes, cruesli, gepofte bruine rijst, gepofte rijst, granola, granola met appelmoes, havermout, kokos flakes, lijnzaad, moerbeien, speculaaskuiden, vegan, zelf maken, zonnebloempitten

Vorig bericht: « Adukibonen Chili met Zoete Aardappel
Volgend bericht: Muffins met Peer, Speculaas & Moerbeien »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Merel Teunis zegt

    21 oktober 2016 om 3:21 pm

    Wauw dit lijkt me zo lekker! Ik maak ook altijd zelf mijn granola, maar deze manier is nieuw voor mij. Dit sla ik zeker even op. Thanks for sharing!!

    Liefs, Merel

  2. Esther Philips zegt

    27 november 2016 om 8:10 am

    Wil dit graag maken maar heb nog geen gepofte bruine rijst kunnen vinden. Heb je daar een alternatief voor?

    Groetjes,
    Esther

    • Saskia zegt

      27 november 2016 om 1:59 pm

      Hallo Esther, je zou gepofte quinoa of gewone gepofte rijst kunnen gebruiken. Maar je kunt het eventueel ook weglaten!

  3. Nicole zegt

    24 september 2018 om 11:05 am

    Bak je de moerbeien ook mee in de oven, of voeg je die later toe? Heerlijk lijkt me! Ik hou van zelfgemaakte granola!
    Groetjes, Nicole

    • Saskia zegt

      24 september 2018 om 5:43 pm

      Nee, die voeg je later toe, anders worden ze wel erg knapperig!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact