Havermout pannenkoekjes: we eten ze nog steeds bijna ieder weekend! Het is een feestelijk ontbijt, waar we in het weekend graag de tijd voor nemen. De muziek in de keuken gaat aan, we persen een vers sapje en bakken heerlijke havermout pannenkoekjes. Soms decoreren we ze met bosbessen of frambozen. Als we “vals spelen” gieten we er nog een scheutje honing of maple syrup over (let op: dit is uiteraard een lepeltje suikerbom!)
Soms krijgt onze kleine baby ook een stukje bananen pannenkoek. Smullen maar! Het is een fijn familie ontbijt voor het weekend! En na heel wat recepten geprobeerd te hebben, hebben we nu sinds een paar maanden een standaard aanpak gevonden. Dus voor de liefhebbers, lees vooral mee.
Hier zijn volgens ons:
De allerbeste Havermout Pannenkoekjes met Banaan
- 2 rijpe bananen
- 2 eieren
- 2 cups havermout
- een flinke lepel kaneel of speculaaskruiden
- een snufje zout
- een scheutje water
- een paar lepeltjes kokosolie
In de keukenmachine, maal de havermout fijn. Voeg dan de bananen en eieren toe, en maal tot een gladde emulsie. Voeg de kaneel of speculaaskruiden en een klein snufje zout toe, en laat de machine nog even kort draaien. Kijk dan even hoe vloeibaar het beslag is. Als je een vrij dik beslag hebt, is het makkelijker bakken als je even een scheutje water toevoegt.
Warm dan een grote koekenpan op op het fornuis. Doe een lepeltje kokosolie in de pan en laat dit langzaam smelten. Maak dan drie bergjes beslag in de pan, deze zullen langzaam uitzakken tot drie kleine Amerikaanse stijl pannenkoekjes. Zodra je bubbeltjes bovenop ziet, zijn ze klaar om om te draaien. Maar let op, laat ze niet verbranden als je je laat afleiden door de goede muziek die je hebt aangezet! 😉 Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin. Zorg voor verwarmde borden om de pannenkoekjes op te verzamelen. Ga door met bakken tot het beslag op is.
Maak een mooi stapeltje pannenkoeken op je bordje. Gebruik vers fruit om je bord te decoreren en er echt een feestje van te maken. Giet er eventueel wat frambozen-dadelsaus over, het recept vind je hier.
Hoeveel gram bedoel jij met een cup havermout?
Hallo Annet, ongeveer 100 gram. (één kopje van 240 ml, vol havermout)
Wat een feest, deze pannenkoekjes! Ik heb ze als lunchsnack bij de tv gegeten, met een kleine Elstar appel in stukjes. Zo klaar, en overheerlijk. Dank!
Hallo Jolanda, dat klinkt erg lekker ook, met appel. Geen dank uiteraard! Ze zijn hier ook al jaren favoriet… 🙂
Hmm erg lekker deze pannenkoekjes! Eet sinds 1 mei geen geraffineerde suikers meer. Dus ik ben volop recepten aan het testen. Ik heb de havermout deels vervangen voor de helft havermeel en de andere helft speltneel. Ook heb ik ongezoete amandelmelk gebruikt ipv water. Ook erg jammie!
ik ben pas diabetische type 2 en mag geen suiker meer gebruiken en ook geen vetten ik ben blij dat er receptjes zijn voor ons zou niet weten hoe ik er moest aan beginnen