• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

De allerbeste havermout pannenkoekjes

22 mei 2015

De allerbeste Havermout Pannenkoekjes met Banaan

Havermout pannenkoekjes: we eten ze nog steeds bijna ieder weekend! Het is een feestelijk ontbijt, waar we in het weekend graag de tijd voor nemen. De muziek in de keuken gaat aan, we persen een vers sapje en bakken heerlijke havermout pannenkoekjes. Soms decoreren we ze met bosbessen of frambozen. Als we “vals spelen” gieten we er nog een scheutje honing of maple syrup over (let op: dit is uiteraard een lepeltje suikerbom!)

Soms krijgt onze kleine baby ook een stukje bananen pannenkoek. Smullen maar! Het is een fijn familie ontbijt voor het weekend! En na heel wat recepten geprobeerd te hebben, hebben we nu sinds een paar maanden een standaard aanpak gevonden. Dus voor de liefhebbers, lees vooral mee.

De allerbeste Havermout Pannenkoekjes met Banaan

Hier zijn volgens ons:

De allerbeste Havermout Pannenkoekjes met Banaan

  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 2 cups havermout
  • een flinke lepel kaneel of speculaaskruiden
  • een snufje zout
  • een scheutje water
  • een paar lepeltjes kokosolie

In de keukenmachine, maal de havermout fijn. Voeg dan de bananen en eieren toe, en maal tot een gladde emulsie. Voeg de kaneel of speculaaskruiden en een klein snufje zout toe, en laat de machine nog even kort draaien. Kijk dan even hoe vloeibaar het beslag is. Als je een vrij dik beslag hebt, is het makkelijker bakken als je even een scheutje water toevoegt.

Warm dan een grote koekenpan op op het fornuis. Doe een lepeltje kokosolie in de pan en laat dit langzaam smelten. Maak dan drie bergjes beslag in de pan, deze zullen langzaam uitzakken tot drie kleine Amerikaanse stijl pannenkoekjes. Zodra je bubbeltjes bovenop ziet, zijn ze klaar om om te draaien. Maar let op, laat ze niet verbranden als je je laat afleiden door de goede muziek die je hebt aangezet! 😉 Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin. Zorg voor verwarmde borden om de pannenkoekjes op te verzamelen. Ga door met bakken tot het beslag op is.

Maak een mooi stapeltje pannenkoeken op je bordje. Gebruik vers fruit om je bord te decoreren en er echt een feestje van te maken. Giet er eventueel wat frambozen-dadelsaus over, het recept vind je hier.

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Havermout Pancakes met Spelt en BanaanHavermout Pancakes met Spelt en Banaan Havermout Wortel Pannenkoekjes met RozijnenHavermout Wortel Pannenkoekjes met Rozijnen Vegan Havermout Pannenkoeken (zonder ei)Vegan Havermout Pannenkoeken (zonder ei) Chocolate Chip Pannenkoekjes van AmandelmeelChoco Chip Pannenkoekjes van Amandelmeel

Categorie: Pannenkoeken, Suikervrij Ontbijten Tags: banaan, eieren, havermout, havermout pannenkoeken, havermout pannenkoekjes, kaneel

Vorig bericht: « Gezonde Kip Kerrie
Volgend bericht: Rijstnoedels met Garnaaltjes »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Annet zegt

    17 februari 2017 om 7:57 pm

    Hoeveel gram bedoel jij met een cup havermout?

    • Saskia zegt

      20 februari 2017 om 1:13 pm

      Hallo Annet, ongeveer 100 gram. (één kopje van 240 ml, vol havermout)

  2. Jolanda zegt

    19 februari 2017 om 1:57 pm

    Wat een feest, deze pannenkoekjes! Ik heb ze als lunchsnack bij de tv gegeten, met een kleine Elstar appel in stukjes. Zo klaar, en overheerlijk. Dank!

    • Saskia zegt

      20 februari 2017 om 1:12 pm

      Hallo Jolanda, dat klinkt erg lekker ook, met appel. Geen dank uiteraard! Ze zijn hier ook al jaren favoriet… 🙂

  3. Joyce zegt

    16 mei 2017 om 12:30 pm

    Hmm erg lekker deze pannenkoekjes! Eet sinds 1 mei geen geraffineerde suikers meer. Dus ik ben volop recepten aan het testen. Ik heb de havermout deels vervangen voor de helft havermeel en de andere helft speltneel. Ook heb ik ongezoete amandelmelk gebruikt ipv water. Ook erg jammie!

  4. sonja zegt

    18 december 2017 om 7:48 pm

    ik ben pas diabetische type 2 en mag geen suiker meer gebruiken en ook geen vetten ik ben blij dat er receptjes zijn voor ons zou niet weten hoe ik er moest aan beginnen

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact