Tijd voor een nieuw pannenkoekenrecept! Want als rogge zo goed werkt in bananenbrood, waarom zou het niet ook goed werken in pannenkoeken? Deze fruitige rogge pannenkoekjes stonden uiteraard op ons weekendmenu, en ze waren perfect. Dus, when life gives you lemons… make pancakes!
Over roggemeel
Vooral in de Scandinavische landen, maar ook in Duitsland wordt veel rogge gegeten. We kennen het in Nederland vooral als roggebrood, in van die donkere stevige plakken. Ik ontdekte echter dat je met rogge ook heerlijk bananenbrood kan bakken, wat qua structuur wel iets wegheeft van ontbijtkoek.
Deze rogge pannenkoekjes zijn overigens helemaal niet overdreven stevig of zwaar op de maag. Ze bevatten door het gebruik van rogge wel ontzettend veel vezels. Dit maakt roggemeel niet alleen goed voor de spijsvertering, het zou ook goed zijn voor diabeten, omdat het de aanmaak van insuline stimuleert.
Fruitige Rogge Pannenkoekjes
voor 2 personen
- 75 gram roggemeel
- 1 banaan
- 3 eieren
- 80 ml water
- 2 theelepels kaneel
- 1/2 appel, geraspt
- rasp van 1 citroen
- (kokos)olie, om in te bakken
- optioneel: een paar kersen, om te garneren
Prak de banaan fijn, klop de eieren los, en meng deze met het roggemeel, water, kaneel en 1/2 geraspte appel. (Of meng alles in een keukenmachine. Voeg de helft van de citroenrasp toe.
Zet dan een pan op het vuur en verwarm hierin een beetje olie. Giet een hoopje beslag in de pan en bak het pannenkoekje aan beide kanten goudbruin. Ga door met bakken tot het beslag op is.
Bouw dan een torentje van de rogge pannenkoekjes op je bord, strooi de rest van de citroenrasp erover en versier met vers fruit. Wij kozen voor kersen, alvast zonder pit!
Ga jij aan de slag met dit fruitige ontbijtje van rogge pannenkoekjes? Deel je resultaat met #blijsuikervrij of @blijsuikervrij.nl!
Lekker en inderdaad niet zwaar op de maag. Ik heb er een bramen sausje bijgemaakt en ernaast wat Griekse yoghurt
Goed om te horen, Jacolien. Dat bramen sausje klinkt ook erg lekker!