• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Gebakken Havermout met Appel en Kaneel

30 januari 2014

Gebakken Havermout met Appel en Kaneel

De gebakken havermout met worteltaart smaak vroeg om een opvolger. Één met een mogelijk wat meer conventionele smaak, namelijk die van appeltaart. Ok, ik realiseer me dat dit recept flink wat suiker nodig zou hebben om ook maar iets van een reguliere appeltaart weg te hebben. Maar, hou je van de combinatie appel en kaneel? En zoek je een overheerlijk suikervrij ontbijt voor het hele gezin? Maak dan in het weekend vooral deze grote ovenschaal vol gebakken havermout. Dat kan niet mis gaan!

Alleen de geur uit de keuken maakte dat onze buikjes gingen rommelen. En ja, dan vraagt zo’n ovenschaal toch om 30 minuten geduld. Maar deze havermout, knapperig van de noten, geurend naar kaneel en warme appel, is het wachten zeker waard.

Ben je bang dat je zo’n ovenschaal nooit op krijgt? Wij bewaarden een deel in de koelkast om het een dag later op te warmen. Dan wordt het restje toch plots een makkelijk ontbijtje voor doordeweeks…

Gebakken Havermout met Appel en Kaneel

Gebakken Havermout met Appel en Kaneel

  • 300 gram havermout
  • 3 kleine appels (of twee hele grote)
  • 1 eetlepel kaneel
  • 3 eieren
  • 250 ml lauw water
  • 100 gram gemengde noten (zonder zout en olie)
  • 1 eetlepel chia zaden
  • 1 eetlepel kokosschaafsel
  • eventueel 15 druppels vloeibare stevia
  • beetje kokosolie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet alvast een grote ovenschaal of taartvorm in met kokosolie.  Hak vervolgens de gemengde noten fijn. Zodra ze enigszins fijn zijn, doe ze in een grote mengkom. Schil hierna de appels en hak deze in kleine blokjes. Voeg de appel toe aan de mengkom, samen met de havermout, kaneel, chiazaden en kokosschaafsel. Schep het geheel even goed door.

Klop de eieren even los en voeg ze samen met het lauwwarme water als laatste toe aan de mengkom. Meng het geheel goed.

Schep het mengsel in de ovenschaal en druk het geheel enigszins aan. Zorg dat het evenredig is verdeeld. Bak de havermout dan gedurende 25-30 minuten af in de voorverwarmde oven. De bovenkant is dan enigszins knapperig en de randjes kleuren goudbruin.

Laat het geheel heel eventjes afkoelen voor je het op de borden serveert. Goedemorgen!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Knapperig Gebakken Havermout met WortelKnapperig Gebakken Havermout met Wortel Ananas Havermout uit de OvenAnanas Havermout uit de Oven Gebakken Havermout met Banaan en BosbessenGebakken Havermout met Banaan en Bosbessen Zomerse Half-baked Oats met Nectarine & BosbessenZomerse Half-baked Oats met Nectarine & Bosbessen

Categorie: Gebakken Havermout, Suikervrij Ontbijten Tags: appel, chiazaad, eieren, gebakken havermout, gemengde noten, havermout, kaneel, kokosolie, kokosschaafsel

Vorig bericht: « Pompoen Curry met Kokosmelk en Gekookte Eieren
Volgend bericht: Suikervrije Muffins met Ananas »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. anneloes zegt

    22 oktober 2014 om 2:18 pm

    Als het van binnen niet droog is, is het dan wel goed? De oven stond op hete lucht en combi tegelijk

    • Saskia zegt

      25 oktober 2014 om 11:23 am

      Dan zou ik het volgende keer iets langer bakken. Eventueel even afdekken met wat zilverfolie als de buitenkant al wel bruingebakken is. Succes!

  2. Bianca zegt

    25 oktober 2014 om 12:48 am

    Hoi,

    Ik heb dit vandaag gemaakt. Smaakt heerlijk 🙂
    Bedankt voor het recept.

    Groetjes Bianca

  3. joanne zegt

    28 oktober 2014 om 7:16 pm

    Hoi! Hoeft er niet iets van bakpoeder in? groetjes!

    • Saskia zegt

      6 november 2014 om 4:56 pm

      Hallo Joanne, dat kunt je doen, maar is niet per sé noodzakelijk in dit recept. Groeten terug!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact