Of ik even een ontbijtje kon bereiden… Tja, al onze porties overnight oats waren op. En ok, het was voor de verandering ook weleens lekker en gezond om met iets anders te ontbijten. Ik besloot dan ook een glutenvrije granola met cacao te maken. Dit keer is het een granola zonder havermout. Deze is namelijk bereid met gekiemde boekweit en gepofte quinoa: dat is niet alleen lekker knapperig, maar ook ontzettend lekker!De granola mag er misschien wat donker en verbrand uitzien op de foto, maar niets is minder waar! Ik heb wat cacaopoeder toegevoegd aan dit ontbijtje, waardoor het zo mooi donker kleurt. Ik vind cacao heerlijk op de vroege ochtend. Het geeft namelijk een extra energieboost! En dat is wel zo fijn, voor iemand die geen koffie drinkt… 🙂
Deze granola is lekker in een smoothiebowl, of met wat vers fruit en (kokos)yoghurt.
Glutenvrije Granola van Boekweit & Quinoa
voor een bakplaat vol
- 80 g (gekiemde) boekweit
- 50 g gepofte quinoa
- 45 g kokosflakes
- 50 g geschaafde amandelen
- 3 el kokosolie
- 3 el yaconsiroop
- 2 el cacaopoeder
- 2 tl kaneel
- 1 tl vanillepoeder
- snufje zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng in een kom de boekweit, quinoa, kokosflakes en geschaafde amandelen.
- Smelt de kokosolie in een pannetje en roer de yaconsiroop, cacaopoeder, kaneel, vanille en zout erdoor.
- Voeg dan de kokosolie met smaakmakers toe aan de kom droge ingrediënten en roer het geheel goed door.
- Verspreid het mengsel dan over een met bakpapier bekleed ovenrooster en bak de granola in 20 minuten knapperig. Vergeet het mengsel niet even halverwege om te scheppen, zodat alles goed knapperig wordt en het mengsel aan de zijkanten niet verbrand.
- Laat het mengsel goed afkoelen. Rozijntjes toevoegen kan, maar is niet noodzakelijk!
Hoe ga jij genieten van deze zelfgemaakte glutenvrije granola? Ik ben benieuwd!
Liefs,
Saskia
Voor meer lekkere recepten met cacao, of meer ontbijtrecepten… <– even doorklikken, natuurlijk!
Mijn kookboek Zoet! is ook helemaal glutenvrij, trouwens… 😉