• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Blog
  • Shop
  • Over mij
  • Contact
  • Gratis

Glutenvrije Granola van Boekweit & Quinoa

27 oktober 2017

Glutenvrije Granola van Boekweit & Quinoa

Of ik even een ontbijtje kon bereiden… Tja, al onze porties overnight oats waren op. En ok, het was voor de verandering ook weleens lekker en gezond om met iets anders te ontbijten. Ik besloot dan ook een glutenvrije granola met cacao te maken. Dit keer is het een granola zonder havermout. Deze is namelijk bereid met gekiemde boekweit en gepofte quinoa: dat is niet alleen lekker knapperig, maar ook ontzettend lekker!De granola mag er misschien wat donker en verbrand uitzien op de foto, maar niets is minder waar! Ik heb wat cacaopoeder toegevoegd aan dit ontbijtje, waardoor het zo mooi donker kleurt. Ik vind cacao heerlijk op de vroege ochtend. Het geeft namelijk een extra energieboost! En dat is wel zo fijn, voor iemand die geen koffie drinkt… 🙂

Deze granola is lekker in een smoothiebowl, of met wat vers fruit en (kokos)yoghurt.

Glutenvrije Granola van Boekweit & Quinoa

Glutenvrije Granola van Boekweit & Quinoa

voor een bakplaat vol

  • 80 g (gekiemde) boekweit
  • 50 g gepofte quinoa
  • 45 g kokosflakes
  • 50 g geschaafde amandelen
  • 3 el kokosolie
  • 3 el yaconsiroop
  • 2 el cacaopoeder
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl vanillepoeder
  • snufje zout

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng in een kom de boekweit, quinoa, kokosflakes en geschaafde amandelen.
  3. Smelt de kokosolie in een pannetje en roer de yaconsiroop, cacaopoeder, kaneel, vanille en zout erdoor.
  4. Voeg dan de kokosolie met smaakmakers toe aan de kom droge ingrediënten en roer het geheel goed door.
  5. Verspreid het mengsel dan over een met bakpapier bekleed ovenrooster en bak de granola in 20 minuten knapperig. Vergeet het mengsel niet even halverwege om te scheppen, zodat alles goed knapperig wordt en het mengsel aan de zijkanten niet verbrand.
  6. Laat het mengsel goed afkoelen. Rozijntjes toevoegen kan, maar is niet noodzakelijk!

Hoe ga jij genieten van deze zelfgemaakte glutenvrije granola? Ik ben benieuwd!

Liefs,

Saskia

Voor meer lekkere recepten met cacao, of meer ontbijtrecepten… <– even doorklikken, natuurlijk!

Mijn kookboek Zoet! is ook helemaal glutenvrij, trouwens… 😉

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Kokosyoghurt Ontbijt met Verse Vijgen & NectarineKokosyoghurt Ontbijt met Verse Vijgen & Nectarine Banaan Granola met Havermout & Quinoa VlokkenBanaan Granola met Havermout & Quinoa Vlokken Kerst Quinoa Ontbijt met Kaki FruitQuinoa Ontbijt met Kaki Fruit & Granaatappel Smoothiebowl met bramen en kokosmelk kefirSmoothiebowl met bramen en kokosmelk kefir

Filed Under: Suikervrij Ontbijten, Vegan Tagged With: amandelschaafsel, boekweit, cacaopoeder, cruesli, gekiemde boekweit, gepofte quinoa, geschaafde amandelen, glutenvrij, granola, kaneel, kokosflakes, kokosolie, ontbijt, plantaardig, quinoa, suikervrij, vanillepoeder, vegan, yaconsiroop

Previous Post: « Eetdagboek van mijn werkvakantie in Antwerpen
Next Post: Romige Vegan Risotto met Courgette en Basilicumsaus »

Reader Interactions

Stop jouw strijd met eten: download de gratis training en hoe je breekt met eetbuien, overeten en emotie eten! 

Primary Sidebar

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, kookboekauteur en mindset coach. Ik help zelfbewuste vrouwen breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Lees verder

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Makkelijk zoeken

  • Baby & Peuter
  • Blog
    • Eetdagboeken & Voorbeeldmenu's
    • Reviews
    • Tips & Tricks
  • Brood & Crackers
  • Desserts
  • Feestinspiratie
  • Gezonde Salades
  • Hoofdgerechten
  • Soepen
  • Suikervrij drinken
  • Suikervrij Lunchen
  • Suikervrij Ontbijten
    • Gebakken Havermout
    • Pannenkoeken
  • Suikervrije Tussendoortjes
    • Bliss Balls
    • Cake & Bananenbrood
    • Koekjes
    • Muffins
    • Repen
  • Vegan

Copyright © 2019 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact
close

Download de gratis online training "Af van eetbuien & emotie eten"

x
Blij Suikervrij maakt gebruik van suikervrije cookies! vertel me meer.