• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Glutenvrije Granola van Boekweit & Quinoa

27 oktober 2017

Glutenvrije Granola van Boekweit & Quinoa

Of ik even een ontbijtje kon bereiden… Tja, al onze porties overnight oats waren op. En ok, het was voor de verandering ook weleens lekker en gezond om met iets anders te ontbijten. Ik besloot dan ook een glutenvrije granola met cacao te maken. Dit keer is het een granola zonder havermout. Deze is namelijk bereid met gekiemde boekweit en gepofte quinoa: dat is niet alleen lekker knapperig, maar ook ontzettend lekker!De granola mag er misschien wat donker en verbrand uitzien op de foto, maar niets is minder waar! Ik heb wat cacaopoeder toegevoegd aan dit ontbijtje, waardoor het zo mooi donker kleurt. Ik vind cacao heerlijk op de vroege ochtend. Het geeft namelijk een extra energieboost! En dat is wel zo fijn, voor iemand die geen koffie drinkt… 🙂

Deze granola is lekker in een smoothiebowl, of met wat vers fruit en (kokos)yoghurt.

Glutenvrije Granola van Boekweit & Quinoa

Glutenvrije Granola van Boekweit & Quinoa

voor een bakplaat vol

  • 80 g (gekiemde) boekweit
  • 50 g gepofte quinoa
  • 45 g kokosflakes
  • 50 g geschaafde amandelen
  • 3 el kokosolie
  • 3 el yaconsiroop
  • 2 el cacaopoeder
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl vanillepoeder
  • snufje zout

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng in een kom de boekweit, quinoa, kokosflakes en geschaafde amandelen.
  3. Smelt de kokosolie in een pannetje en roer de yaconsiroop, cacaopoeder, kaneel, vanille en zout erdoor.
  4. Voeg dan de kokosolie met smaakmakers toe aan de kom droge ingrediënten en roer het geheel goed door.
  5. Verspreid het mengsel dan over een met bakpapier bekleed ovenrooster en bak de granola in 20 minuten knapperig. Vergeet het mengsel niet even halverwege om te scheppen, zodat alles goed knapperig wordt en het mengsel aan de zijkanten niet verbrand.
  6. Laat het mengsel goed afkoelen. Rozijntjes toevoegen kan, maar is niet noodzakelijk!

Hoe ga jij genieten van deze zelfgemaakte glutenvrije granola? Ik ben benieuwd!

Liefs,

Saskia

Voor meer lekkere recepten met cacao, of meer ontbijtrecepten… <– even doorklikken, natuurlijk!

Mijn kookboek Zoet! is ook helemaal glutenvrij, trouwens… 😉

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Kokosyoghurt Ontbijt met Verse Vijgen & NectarineKokosyoghurt Ontbijt met Verse Vijgen & Nectarine Banaan Granola met Havermout & Quinoa VlokkenBanaan Granola met Havermout & Quinoa Vlokken Kerst Quinoa Ontbijt met Kaki FruitQuinoa Ontbijt met Kaki Fruit & Granaatappel Smoothiebowl met bramen en kokosmelk kefirSmoothiebowl met bramen en kokosmelk kefir

Categorie: Suikervrij Ontbijten, Vegan Tags: amandelschaafsel, boekweit, cacaopoeder, cruesli, gekiemde boekweit, gepofte quinoa, geschaafde amandelen, glutenvrij, granola, kaneel, kokosflakes, kokosolie, ontbijt, plantaardig, quinoa, suikervrij, vanillepoeder, vegan, yaconsiroop

Vorig bericht: « Eetdagboek van mijn werkvakantie in Antwerpen
Volgend bericht: Romige Vegan Risotto met Courgette en Basilicumsaus »

Bestel jouw journal!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact