• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Griekse Yoghurt Muffins met Courgette & Havermout

25 maart 2017

Griekse Yoghurt Muffins met Courgette & Havermout

Lekkere licht-zoete muffins, die perfect zijn als gezond ontbijt, in een lunchtrommeltje of als verantwoord tussendoortje. De volvette Griekse yoghurt voegt wat extra frisheid en eiwitten toe aan het recept. De courgette is de perfecte verstopte groente in al jouw zoetigheden. Naast deze goddelijke brownie die ik al eerder maakte, voeg ik daarom graag weer een lekker zoet recept met courgette toe aan de lijst: Griekse yoghurt muffins met courgette en havermout. 

En vooruit, ik maak eindelijk weer eens een zoet recept, waarvoor je geen keukenmachine nodig hebt. Dat is wel zo handig, als je zo’n ding liever niet in huis haalt. Al hoewel ik zelf echt niet zonder kan. Hij staat hier bijna iedere dag wel te draaien op het aanrecht! 😉 Dit receptje maak je op de ouderwetse manier. Eerst alle droge ingrediënten mengen in een kom, dan alle natte ingrediënten in een andere kom, en dan roer je deze door elkaar. Zo moeilijk is het allemaal niet. Vergeet alleen niet de courgette heel goed uit te knijpen, anders worden je muffins te vochtig van binnen!

Griekse Yoghurt Muffins met Courgette & Havermout

Griekse Yoghurt Muffins met Courgette & Havermout

voor 10 muffins

droge ingrediënten

  • 90 gram havermout
  • 120 gram speltmeel
  • 25 gram moerbeien (of vervang door rozijnen, gedroogde abrikozen…)
  • 2 theelepels wijnsteenbakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • een mespuntje vanillepoeder
  • een snuf zout

natte ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 grote (over)rijpe banaan
  • 100 gram courgette
  • 250 gram volvette Griekse yoghurt

Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de moerbeien iets fijner en meng dan alle droge ingrediënten in een kom.

In een andere kom, klop het ei luchtig met een garde. Prak een banaan goed fijn en voeg deze toe. Rasp de courgette fijn en druk tussen je handen, boven de gootsteen zoveel mogelijk vocht uit de courgette. Voeg deze dan toe aan de kom, samen met de 250 gram Griekse yoghurt. Meng de natte ingrediënten ook weer goed door.

Voeg dan de natte ingrediënten bij de droge, en meng het geheel goed. Vet de muffinvormpjes in met een klein beetje olie of boter en verdeel het mengsel over de muffinvormpjes. Bak de muffins af in de voorverwarmde oven, gedurende 20-25 minuten.

Controleer met een satéprikkertje of je muffins gaar zijn. Zijn ze al wel bruin van boven, maar van binnen nog niet gaar? Dek ze dan de laatste paar minuten even af met wat zilverfolie. Laat ze even goed afkoelen op een rooster.

Hier vind je nog meer lekkere muffinrecepten! Ik ben benieuwd wat jullie van deze gezonde muffins met courgette vinden… Laten jullie weer een reactie achter?

Liefs, Saskia

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Havermout Muffins met Appel en KaneelHavermout Muffins met Appel en Kaneel Muffins met Peer, Speculaas & MoerbeienMuffins met Peer, Speculaas & Moerbeien Havermout muffins met appelpuree en speculaaskruidenHavermout muffins met appelpuree en speculaaskruiden Cacao Bananenbrood met BosbessenCacao Bananenbrood met Bosbessen

Categorie: Baby & Peuter, Muffins, Suikervrij Ontbijten, Suikervrije Tussendoortjes Tags: banaan, courgette, ei, griekse yoghurt, havermout, kaneel, kidsproof, moerbeien, muffins met courgette, speltmeel, vanillepoeder, wijnsteenbakpoeder

Vorig bericht: « Annemieke’s Bobotie zonder pakjes en zakjes
Volgend bericht: Romige Courgette Avocado Soep »

Lees Interacties

Beluister de Blij Dieetvrij podcast

Reacties

  1. Cinderella zegt

    16 september 2018 om 9:14 pm

    Door wat kun je de courgette vervangen? Zijn m’n darmpjes ni zo blij mee

    • Saskia zegt

      17 september 2018 om 9:56 am

      Goede vraag! Dit recept draait juist om de courgette. Maar je zou geraspte appel of rode biet kunnen proberen… ? Of even bij de muffin recepten een ander receptje kiezen! 😉

    • Krista zegt

      2 januari 2019 om 11:56 am

      Ik maak ze ook vaak met pompoen. Even koken (8 minuten) en dan prakken. Ik laat dan wel de banaan weg en gebruik ongeveer 200 gram pompoen

Primaire Sidebar

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Download de gratis masterclass

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2022 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact
Posting....