• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Zomerse Half-baked Oats met Nectarine & Bosbessen

23 juli 2017

Zomerse Half-baked Oats met Nectarine & Bosbessen

Half-baked oats: een soort gebakken havermout, maar dan niet helemaal stevig gebakken. Voor iedereen die koude havermoutjes maar niets vindt, en op zoek is naar een lekker ontbijtrecept. Dit is onze nieuwste ontdekking. En wat is hij lekker! Boordevol fruit, helemaal plantaardig en erg makkelijk om te maken.

Sleepy sunday.

Wij maakten hem op zondagochtend, waarop we écht geen zin hadden om lang in de keuken te staan om een stapel pannenkoeken te bakken (ja, ook dat gebeurt wel eens). Dus besloten we alle ingrediënten gewoon in een ovenschaal te doen. Vervolgens konden we lui met een kop thee op de bank landen en wachten tot de oven al het werk had gedaan. Ideaal, als je het mij vraagt!

We waren de avond ervoor uit eten geweest en onze peuter was uit logeren. Alhoewel we lekker waren uitgeslapen, waren we nog wel een tikkeltje brak van de alcohol. Meestal weet ik me in te houden, maar we hadden wel echt iets te vieren. Drie jaar huwelijk, én het was eindelijk gelukt om oppas te vinden. Mijn man had het allemaal tot op het laatste moment geheim weten te houden, dus ik was onder de indruk: Het was een perfecte verassing! Gevolgd door een overheerlijke proeverij bij een knus restaurantje… met bijpassende wijntjes. En dus, de volgende ochtend een lui ontbijtje van half-baked oats…

Zomerse Half-baked Oats met Nectarine & Bosbessen

Zomerse half-baked oats met nectarine & bosbessen

voor 2 à 3 personen, een kleine ovenschaal

  • 100 g havermout
  • 1/2 el kokosolie
  • 2 rijpe bananen
  • 1 rijpe nectarine
  • één kopje bosbessen
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 60 ml lijnzaad drink
  • een handje walnoten en/of pecannoten (wij gebruikten een mix)

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. In een mengkom, overgiet de havermout met kokend water, zodat deze net onder water staat. Laat even kort weken.
  3. Vet ondertussen de ovenschaal in met de kokosolie.
  4. Snijd 1 banaan in schijfjes en snijd de andere in de lengte doormidden. Hak de nectarine in blokjes.
  5. Meng in de ovenschaal de havermout met de schijfjes banaan, bosbessen, nectarine, kaneel, vanille en een scheutje lijnzaad drink.
  6. Hak de noten grof en roer ook deze door het mengsel. Bewaar er een paar om als laatste over de bovenkant te strooien.
  7. Gebruik dan een spatel of bolle kant van een lepel om het mengsel over de ovenschaal te verdelen.
  8. Druk de twee halve stukken banaan in de bovenkant en strooi de resterende noten eroverheen.
  9. Bak de havermout in 20 minuten goudbruin.

Je kunt de half-baked oats meteen op je bordje scheppen of nog even kort laten afkoelen. Eet smakelijk alvast!

Liefs,

Saskia

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Gebakken Havermout met Banaan en BosbessenGebakken Havermout met Banaan en Bosbessen Default ThumbnailRoze Havermout Ontbijt met Aardbei en Banaan Havermout met Kokosmelk & BanaanHavermout met Kokosmelk & Banaan Havermout met Appel en KaneelHeerlijke havermout met appel en kaneel

Categorie: Gebakken Havermout, Suikervrij Ontbijten, Vegan Tags: banaan, bosbessen, gebakken havermout, half-baked oats, havermout, kaneel, lijnzaad drink, nectarine, pecannoten, vanillpoeder, vegan, walnoten

Vorig bericht: « Rucola Salade met Watermeloen, Feta & Hazelnoten
Volgend bericht: Courgette & zonnebloempitten havermout brood »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Kitty zegt

    23 juli 2017 om 1:59 pm

    Lekker! Doe je de havermout met water in de schaal of giet je het af?

    • Saskia zegt

      24 juli 2017 om 7:04 am

      Als het goed is zuigt de havermout het water op, dus valt er niet zoveel af te gieten. De warme havermout gaat er dus helemaal in! 🙂

  2. Saskia zegt

    25 juli 2017 om 8:26 am

    Gisteren gemaakt!
    Was heerlijk!

    • Saskia zegt

      25 juli 2017 om 2:53 pm

      Yay, wat fijn, Saskia! Leuk om te horen! 🙂

  3. Arrianne zegt

    24 juni 2018 om 12:29 pm

    Hi Saskia, waar kan ik de lijnzaaddrink door vervangen?

    • Saskia zegt

      25 juni 2018 om 8:30 am

      Hallo Arrianne, gewoon door een andere plantaardige melk!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact