• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Hartig Ontbijt met Avocado, Ei & Boekweit

26 februari 2017

Hartig Ontbijt met Avocado, Ei & Boekweit

Thank you Pinterest. Dit kommetje weldaad bedacht ik na een uurtje surfen voor hartige ontbijtjes. Want ja, een goed suikervrij eetpatroon bevat immers niet al teveel zoetigheid. Onze smaakpapillen wennen daar heel snel aan, en ons lichaam wil dan alleen maar meer zoet. Deze breakfast bowl is écht perfect. Een hartig ontbijt met avocado, ei, en boekweit, bevat immers zo ontzettend veel voedingsstoffen. We geven ons lijf meteen een goede start in de ochtend.  En wist je dat je er met een goede misopasta ook meteen wat fijne bacteriën aan kan toevoegen? 

Misodressing maken, met o.a. misopasta en sesamolie

Ik gebruikte bruine misopasta voor de dressing. Dit is te verkrijgen bij de toko, of de natuurwinkel. Miso is gemaakt van gefermenteerde sojabonen, en geeft een lekker Aziatische (umami) smaak aan het gerecht. Ben je daar niet klaar voor op de vroege ochtend, dan kun je de dressing uiteraard aanpassen naar wens. Of, je maakt het kommetje gewoon als lunch of lekker gezond diner: Eigenlijk kan deze bowl namelijk altijd! Gefermenteerde producten zijn erg goed voor onze darmflora. Goed om wat meer toe te voegen aan je dieet, dus!

Een Breakfast Bowl met Boekweit, Avocado en Ei

Zwart Sesamzaad, perfect als garnering

Wil je je ontbijtje liever helemaal vegan maken? Voeg dan vooral wat gebakken tofu toe, in plaats van het eitje. Mocht je niet van boekweit houden, kun je ook hele spelt gebruiken, natuurlijk. Als jij er maar blij van wordt!

Hartig Ontbijt met Avocado, Ei & Boekweit

per persoon

  • 60 gram boekweit, of spelt
  • 1 ei
  • 1/2 avocado
  • een handje kiemgroenten
  • 1 eetlepel verse basilicum
  • ter garnering: zwart sesamzaad

voor de misodressing

  • 1 theelepel misopasta
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel tamari (glutenvrije sojasaus)

Bereid de boekweit of spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen een eitje. Snijd de avocado in plakjes en besprenkel eventueel met een beetje citroensap.

Maak de misodressing door alle ingrediënten goed door elkaar te roeren. Roer dan de helft van de dressing door de gekookte boekweit of spelt.

Maak het kommetje door eerst wat boekweit of spelt op de bodem te leggen. Plaats dan het gepelde eitje, de avocado, kiemgroenten en basilicum in de kom. Giet naar smaak meer dressing over het kommetje en garneer het geheel met (zwarte) sesamzaadjes.

Wanneer zet jij dit gezonde kommetje op tafel? Je kunt trouwens ook lekkere soep maken van miso, als je het dan toch in huis haalt! 😉

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Simpel & snel: Avocado gevuld met roereiSimpel & snel: Avocado gevuld met roerei Frisse Omeletrolletjes met Appel en Cottage CheeseFrisse Omeletrolletjes met Appel en Cottage Cheese Spinazie flensjes gevuld met lauwwarme tuinbonen saladeSpinazie flensjes gevuld met lauwwarme tuinbonen salade verse loempia's met kleurrijke groentes & amandelsausVerse loempia’s met rode kool & amandelsaus

Categorie: Suikervrij Lunchen, Suikervrij Ontbijten Tags: avocado, basilicum, boekweit, citroen, ei, hartig ontbijt, kiemen, kiemgroenten, misodressing, misopasta, ontbijt met avocado, sesamolie, spelt, tamari, umami, zwart sesamzaad

Vorig bericht: « Cake van Amandelmeel met Walnoten & Dadels
Volgend bericht: Review Foodless: Ideaal kookboek bij een voedselallergie »

Bestel jouw journal!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact